Ilona

lauantai 17. syyskuuta 2016

Emma Riihon agikoulutus


Lauantaiaamu alkoi Emma Riihon (Tmi Sporttikoira Relax) kolmetuntisella agilitykoulutuksella Kauhajoella, Kauhajoen Koiraharrastajien kentällä. Meidän lisäksi paikalla oli toinenkin pk collie, bordercollie, parsonrussellinterrieri, colliemix sekä cavalierkingcharlesinspanieli. Koirakot olivat eri tasoisia; yksi kisaa kakkosluokassa, kolme ykkösluokassa ja kaksi ei ole vielä korkannut virallisia kisoja. Rata oli siis jokaiselle koirakolle varsin sopiva.

1-2 pakkovalssi, 3-4 väliin persjättö (jos ehti :D Jos ei, niin takaaleikkaus) ja 6-7 väliin valssi. 7-putken jälkeen persjättö ja 8-hypylle vastakäännös (vai oliko se jaakotus? :D). Puomin alastulokontaktille pysäytys 2on2off -asentoon, valssi ja putkeen. Kepit Frini meni hienosti. A-esteen alastulokontaktille taas pysäytys, valssi ja 14-15 välille ennakoiva valssi. 15-putken jälkeen persjättö. Jokainen koirakko kävi radalla kolme kertaa. Ekalla kierroksella mentiin 1-10 esteet, toisella kierroksella 10-17 ja kolmannella kierroksella sai itse päättää halusiko jotain tiettyä kohtaa treenata vai meneekö koko radan.

Ekalla kierroksella alun pakkovalssi epäonnistui, koska en myötäillyt koiran liikettä yhtään. Frini siis hyppäsi kakkosesteen suoraan sieltä suunnasta mistä tulikin. Huomasin tämän samassa itsekin ja toisella toistolla sitten onnistuikin - ei nyt täysin tyylipuhtaasti kylläkään, mutta onnistui kuitenkin. 6-7 välin valssi onnistui hyvin, samoin putken jälkeiseen persjättöön ehdin. 8-hypyn vastakäännös (tai se jaakotus..) meni vähän pitkäksi. Huitaisin kädellä hypyn suuntaan, mikä tietenkin kertoo koiralle, että "mene sinne pitkälle" ja näin ollen Frinin käännös ei ollut tarpeeksi tiivis. Toistettiin tämä kohta muutaman kerran, kunnes sain pidettyä käteni kurissa :D Puomin kontaktille vaadin koiralta pysähtymisen ja palkkasin, valssasin ja ohjasin putkeen.


Toisella kierroksella lähetettiin 10-putkeen, josta suunnattiin kepeille. Odotin Friniä ja annoin sille tilaa hakea ja suorittaa kepit itsenäisesti. Meni upeasti! A-esteen alastulolle taas vaadin pysähtymisen, palkkasin ja valssasin. Törkkäys 13-hypylle ja ennakoiva valssi 14-15 esteiden välille. Tosin tästä valssista tuli myöhäinen valssi, koska olin ihan liian myöhässä ja kaarrokset valui. Otettiin uudestaan kepeiltä saakka ja nyt oli tuon ennakoivan valssinkin ajoitus parempi. Tosin jäin haaveilemaan ja myöhäistyin seuraavasta persjätöstä. Ja ei kun uudestaan kepeiltä ja nyt se lopun persjättökin onnistui! Kepitkin meni jokaisella kerralla oikein - superia!

Kolmannella kierroksella sitten halusin kokeilla mennä radan läpi kisanomaisesti. Vaadin taas puomin alastulolle kunnollisen pysähtymisen, valssi ja siitä lähetys putkeen. Päästiin kepeille asti virheittä. Kepeillä jostain syystä Frini pomppasi pois kesken kaiken - luultavasti tein jonkun pienen liikkeen kohti A-estettä liian aikaisin tai oma "juoksutahti" vieressä muuttui jotenkin ja Frinin rytmi meni sekaisin. Uudestaan keppien alkuun ja nyt mentiin loppuun saakka hyvin. A-esteelle pysähtyminen, valssi ja rata loppuun ihan mukavalla draivilla. Kyllä oli näiden treenien jälkeen niin mahtava fiilis, jottei tosikaan! Huippulassie! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti