Ilona

torstai 15. syyskuuta 2016

Kaverikoirailua ja agireenilöiset

Käytiin Hetan kanssa moikkaamassa mummuja ja pappoja eräässä hoivakodissa Kaverikoirakollegamme Rikin ja tämän ohjaajan kanssa. Meitä oli kuulemma jo kovasti vierailulle odotettukin ja kumpikin koira sai tasapuolisesti rapsutuksia. Alkuun Hetaa meinasi kovasti kiinnostaa pöydän alta bongaamansa pienet ruoantähteet (miten se ne huomasikin... :p), mutta unohti ne onneksi melko nopeasti. Vierailumme kesti puolisentuntia, mikä on kyllä ihan sopiva vierailuajan pituus, sillä Heta ainakin väsähtää jo tuossa ajassa, kun on paljon kaikenlaista tapahtumaa ympärillä - ja mehän nyt vielä vähän totutellaan ja opetellaan tähän toimintaan. Eiköhän se tästä jossain kohtaa muutu rutiininomaisemmaksi ja sitten, kun Heta saa parin käynnin jälkeen itselleen huivin, toiminta konkretisoituu, kun saadaan aina "keikalle" lähtiessä laittaa työvaatteet päälle.

Vierailun päätyttyä jäätiin pieneksi toviksi juttelemaan Riki-koirakon kanssa ja sitten sen jälkeen vein Hetan kotiin, otin samalla ovenaukaisulla Frinin mukaan ja porhallettiin ohjattuihin agilitytreeneihin. Tällä kerralla rata näytti tältä:

Valssiharjoituksia oli siis tiedossa. Niinkin yksinkertainen ohjauskuvio, mutta minä en sitä siltikään osaa - aina myöhässä :D Ensimmäinen ongelmakohta tulikin 5-hypyllä. Valssailin aivan liian myöhään ja koiran linja valui piiiitkälle. Tätä muutama kerta jahkattiin, kunnes alkoi ajoitus olemaan parempi. Seuraavaksi sitten mentiinkin 6-hypyn jälkeen putkeen vaikkei pitänyt.. Törkkäsin Frinin 6-hypylle ja käsi vaan osoitti suorana, että "mene putkeen", kun oikeasti täytyi huikata Friniä nimeltä ja kun sain sen kontaktiin, lähetys takaakiertoon. Ja tämähän toimi.. Itsellä vaan oli alkuun sellainen "liikaa liikkuvia osia" -fiilis. Tämä kohta alkoi sujumaan, mutta sitten 8-hyppy tuotti päänvaivaa. Frini oli aina kiertämässä hyppyä toiselta puolelta vaikka olin kuulemma ihan oikein asettunutkin ohjauksessa. Frini ei hakeutunut "vastakäden ohjaukseen" tuon seiskahypyn jälkeen - sitä pitää harjoitella. Muutettiin sitten suunnitelmaa ja valssasin 6-hypyn jälkeen, koira haltuun ja ohjaus 7-hypyn yli. Sen jälkeen samaa vauhtia koiran kanssa 8-hypylle ja kopteri(?)-ohjauksella koiralle tiukempi linja hypyn yli ja siitä putkeen poispäinkäännöksellä.


Yhdessä putkelta 8-hypyn yli ja lähetys putkeen. Onnea on koira, joka irtoaa kaukaakin putkiin :'D Kun koira lukitsi putken, itse siirryin 12-hypyn taakse valmiiksi pakkovalssailemaan. Tätä kohtaa hiottiin muutama kerta, että saatiin ajoitusta paremmaksi. Treenien jälkeen oli taas varsin hyvä fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti