Ilona

lauantai 10. syyskuuta 2016

Ohjatut aksailut

Sari Lähteenmäki kouluttaa meidän seuralla viisi kertaa viiden koirakon ryhmää. Frinin ja mun lisäksi ryhmässä on pk collie, cavalier kingcharlesinspanieli sekä kaksi kääpiöpinseriä. Ekan treenikerran rata näytti tältä:


Harjoiteltiin radanlukua ja mietittiin, että miten ohjataan koira läpi radan olemalla koiralle reilu. Mietittiin niitä linjoja, ei esteitä. Täytyy olla aina askeleen (tai mieluusti pari enemmänkin) edellä koiraa, valmiina kertomaan sille minne suuntaan ollaan seuraavaksi menossa.

Alussa pakkovalssilla kakkoshypyn yli, 3-4 väliin valssi ja vitoselle takaakierto. Pakkovalssi sekä valssi tuottivat aluksi hieman ongelmaa - ajattelin asiaa ihan liikaa ja keskityin vääriin asioihin. Sitten kun vain otin rennosti, tiesin mitä tehdä milloinkin ja keskityin oikeisiin asioihin, ohjaus oli kuulemma oikein kaunis ja sujuvan näköinen. Vitosen takaakierto olisi kuulemma onnistunut, mutta kun aloin käskyttää koiralle "kierräkierräkierrä", se kääntyi katsomaan minua ja sen juoksulinja kääntyi niin, että se ei sitten tehnytkään takaakiertoa. Enpä ole aiemmin hoksannut, että Frini ehkä jo osaisi tuon pelkällä vartalo-ohjauksella eikä välttämättä tarvi aina sitä suullista käskyä siihen tueksi (tai häiritsemään, miten sen nyt ottaa :D). Tätä kohtaa hinkattiin muutaman kerran, kunnes saatiin se onnistumaan.

Seuraava pysähdys tulikin sitten ysihypyllä, johon tehtiin saksalainen. Ensin koira takaakiertoon, sitten näytettiin koiralle oikealla kädellä mihin hypätä (rintamasuunta koiraa kohti) ja kun se hyppäsi, käännettiin oma rintamasuunta sekä katse äkkiä oikealle ja pingottiin kohti seuraavia esteitä. Kuulostaa helpolta eikö.. :p No, tätäkin muutaman kerran toistettiin, kunnes saatiin se sujumaan jotenkin. Jostain syystä Frini ei hakenut 11-hyppyä suoraan renkaan jälkeen, joten palkattiin se sitten pari kertaa sen hypyn jälkeen.
Seuraavana vuorossa olikin sitten putken jälkeiset kepit, joille täytyi maksikoira ohjata mieluusti poispäinkäännöksellä. Eipä olla tätä taidettu koskaan treenailla, joten luonnollisesti asiaa täytyi hetken sisäistää, että niin miten!? :D Lisäksi kepit oli tarkoitus leijeröidä.. Eihän se tietenkään aluksi onnistunut, mutta parin yrityksen jälkeen onnistui! Ja vielä kahdesti peräkkäin! En ois kyl uskonut.. Harmittaa nyt kyllä, kun tämä treeni ei tullut videolle! Olisin halunnut nähdä miltä etenkin tuo leijeröinti näytti! :D Ihan uskomaton fiilis!


15-16 hyppyjen väliin valssi, mikä meni ihan ok. 18-19 täytyi rytmittää, hidastaa. Tämä olikin sitten mulle vaikea. Olikohan tuo 19-hypylle ohjaus nimeltään vastakäännös vai sylivekki.. En kyllä muista. Joka tapauksessa tätä kohtaa hinkattiin useampaan kertaan ja kun selvittiin 19-hypystä, niin Frini ohjautuikin sitten seuraavalle esteelle takaakiertoon vaikkei olisi pitänyt. Kyllä se sitten lopulta saatiin menemään oikein joten kuten. Vastakäännöksen/sylivekin (tai mikä lie olikaan) jälkeen olisi toki voinut valssata, jolloin linja olisi muuttunut ehkä selkeämmin ja koira olisi hypännyt hypyn oikein päin. Aalle kiipesi hyvin, mutta juoksi alastulokontaktin läpi.. Otettiin A-este uudestaan ja nyt pysähtyi hyvin ja sai palkkansa.

Suuren suuri kiitos treeniseuralle sekä meidän kouluttajalle, Sarille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti