Ilona

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pentukursseillaan jälleen!

Tänään(kin) olin aamusta navetassa ja sen jälkeen ramaisi niiiiin kovasti, että oli pakko mennä nukkumaan "hetkeksi". Yhdentoista aikoihin tosiaan menin päikkäreille ja heräilin yhden mais, kävin suihkussa ja kuivasin hiukset. Rötkähdin vielä sohvalle ja nukahrin sitten siihenkin! Hemmetti, kyllä voi ihminen olla vissiin väsyksis.. Siitä sitten havahduin noin tunnin päästä, että hemmetti, munhan pitäis olla jo menossa kohti Kurikkaa, kun oltiin sovittu Tiian kanssa, että nähdään kera koirien. Laitoin pikaisesti kamppeet kasaan, koirat autoon ja lähdin ajamaan Kurikkaan. Nähtiin koirapuistolla, jossa Tiia jo 6kk:n ikäisen Ärri-bouvierin kanssa olikin.
Ensin puistoon pääsi Frini. Nopeat tutustumiset Ärri-tyttösen kanssa, ja sitten tutkailemaan puiston hajuja. Ei koiruudet nyt oikein jaksaneet leikkiä. Tai virtaahan oli kummallakin, eikä ilmakaan nyt mitenkään kamalan lämmin ollut, mutta jostain syystä tykkäsivät nyt vain jolkotella omia menojaan. Päätin sitten hakea Awankin autosta ja hyvinhän se tuli juttuun Ärrin kanssa. Awan saavuttua paikalle saivat ne vähän juoksua ja leikkiäkin aikaan.
Sitten puistoon saapui englanninsetteri Nita. Vein Awan pois tässä vaiheessa, koska räksytti jo siihen malliin ennenkuin koira edes pääsi porttien sisäpuolelle. Toisaalta, Nitalta olisi voinut kyllä kuulemma tulla vastalausettakin, mikä olisi voinut olla Awalle ihan hyväkin. Jonkun koiran pitäisi sille joskus sanoa takaisin oikein kunnolla, josko se vaikka ymmärtäisi, että kaikkien nenille ei kannata hyppiä.. Mutta sitten taas toisaalta, siitä olisi voinut tulla rähinä. Awa on sen verran tintta toisinaan, että ei ehkä olisikaan "luovuttanut" heti, joten.. Parempi ehkä tällä kertaa kuitenkin, että vein pois, kun pentujakin oli paikalla ^^'

Myös pieni snautserinpentu saapui puistoon, Kepa nimeltään, jos oikein kuulin/muistan. Hauska karvanaama. Pentujen leikit osui hyvin yhteen ja pieniä juoksuspurttejakin otettiin innoissaan. Hyviä kokemuksia jokaiselle pennulle :)














Pentukurssille Seinäjoelle lähdettiin illalla kuuden aikoihin. Oli mukava huomata, että samaiselle kurssikerralle saapui myös toinen collielapsi; Cindy. Tulivat korvaamaan jotain väliin jäänyttä kurssikertaansa. Samainen koirakko ollaankin tavattu pari kertaa aikaisemminkin mätsäreissä; ekan kerran Kauhajoella kesäkuun alussa, jolloin itse oltiin vain tutustumassa hälinään, sekä juuri viime lauantaina myöskin Kauhajoella. Cindy on noin kuukauden Friniä vanhempi, väriltään soopeli. Hauska vertailla koirien kasvua, luonteita yms. Frini on melkein yhtä korkea nyt nelikuisena kuin mitä Cindy viisikuisena. Ja kuvista katsoin, että Cindyllä on 4kk:n iässä ollut jo paljon enemmän karvaa mitä Frinillä nyt. Juu tiedän, että pennut kehittyy omia aikojaan, mutta noin niinku huvin vuoksi on hauska tällä tavalla vertailla :)

Mutta tosiaan; aloitettiin kurssi jälleen katsekontaktin hakemisella. Nopsasti Frini jo tämän homman tajuaa. Kun oltiin kaikki saatu koirat kontaktiin, kävi ohjaaja häirittemässä kaikkia ja katsoi kuinka paljon häiriötä pentu kestää. Kierteli ja kaarteli ympärillä ensimmäisen kierroksen. Hyvin meni, Frini piti kontaktia muhun hienosti. Toisella kierroksella Minna (ohjaaja) kyykistyi vierelle ja taputti reittään kevyesti. Frini vilkaisi, mutta ei pyrkinyt Minnan luokse.















Seuraavaksi opeteltiin seisomaan. Semmoinen pieni "näyttelytreeni" tehtiin. Meidän täytyi seisottaa koirat ihan kuin näyttelyissä/mätsäreissä ja Minna kävi kiertämässä jokaisen koiran luona. Hyvin meni tämäkin! Mahtavasti Frini antoi käpälöidä ja katsoa hampaat. Yhtään ei väistänyt! Jee! Pitää toivoa, että neiti pysyykin tämmöisenä! :)
Seuraavana käveltiin ripeästi ympyrässä, kuten näyttelykehässä ja harjoiteltiin sitä, että koira pysyisi vasemmalla puolella, remmi mieluusti löysällä. Eikä tähänkään voi muuta sanoa kuin että wau... Aiva mahottoman pätevä pentunen ♥
Kävelyn jälkeen ravattiin edestakaisin niin, että Minna oli "tuomari". Tällä kertaa en astunut pennun tassuille (kuten lauantain mätsärissä..) :D Frini ravasi hienosti vierellä. Miksei se ravannut noin lauantainakin? ;) Ei vais, harjoitellaan harjoitellaan. Ei meillä mikään kiire ole.


Tämän jälkeen "jätä" -käskyn harjoittelua. Nakattiin herkku maahan niin, että koira sen näki ja lähdettiin ohittamaan sitä herkkua noin metrin päästä. Palkkaus kädestä, kun koira jätti maassa olevan herkun rauhaan. Välillä tuntui, ettei Frini edes huomannut maassa olevaa herkkua, joten piti heittää u. Heiton jälkeen se parin ohituskerran ajan yritti herkkua tavoitella, mutta sitten ei enää kiinnostanut. Ihan hyvä kai näin, vaikka eipä se vielä sitä "jätä" -sanaa ymmärrä mitä se tarkoittaa ^^' Tätä kuitenkin harjoitellaan kotonakin.
Loppuun otettiin vielä ohitusharjoituksia. Mentiin toisistamme noin parin metrin päähän ja lähdettiin kävelemään toisiamme vastaan. Koiran tuli pitää kontakti ohitettaessa toista koiraa. Välillä Frini vilkuili, mutta ei kuitenkaan pyrkinyt toisen luo.
17vko ~ 47cm / 12,4kg
Ja sitten tietenkin tänään vielä punnittiin ja mittailtiin säkäkorkeutta; tulihan tänään 17viikkoa mittariin! En tiedä koska alan laskea kuukausia, en ehkä vielä hetkeen :') Ehkä sitten kun pennun kasvu hidastuu, eikä viikossa tapahdu suuria muutoksia ;) Nyt Frinillä on korkeutta 47cm ja painoa 12,4kg! Korkeudessa on nyt siis saavutettu Awa ja kovaa vauhtia ollaan menossa ohitse! Hurjaa :) Mukavan tasaisesti tuo on kyllä kasvanut, takakorkeutta ei ole havaittavissa (ainakaan vielä?). Mut hei kattokaa ny kuinka komiasti se pönöttää! Wau ♥

PS. Heta palasi tänään kotiin oltuaan viikon verran Miialla "hoidossa". Nyt vuorostaan Awa jäi Miialle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti