Ilona

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Pentukurssi Vol.5

Pentukursseiltiin taas tänään viidennen kerran ja alkuun jälleen tietenkin katsekontaktit haltuun. Frini on treenikentällä ihan mahtava, kun se keskittyy niin tiiviisti siihen tekemiseen!
Kontaktien sujuessa lähdettiin pujottelemaan paria tötsää ja matka keskeytyi aina jos kontakti katosi. Alkuun vähän piti pysähdellä, mutta heti pysähtymisen jälkeen kontakti palasi takaisin ja matka jatkui. Pidettiin pieni tauko, että koirat sai vähän miettiä asiaa ja sitten taas toistettiin sama juttu. Nyt me saatiin Frinin kanssa jo kiristää tahtia ja päästiin jopa hölkkään asti pennun pitäessä kontaktin mahtavasti.

Tämän jälkeen pari kertaa luoksetuloa niin, että toiset odottivat vuoroaan rivissä. Luoksetulevan koiran piti siis juosta tämän rivin edestä. Frini tuli luokse vauhdilla. Ensimmäisellä kerralla vähän haukahteli perääni, kun sen Minnalle (kouluttaja) jätin, mutta toisella kerralla odotti hienosti hiljaa. Nopeasti se ainakin luokse tulee. Ei voi moittia, että olisi jotenkin mateleva luoksetulo. Toivotaan, että tuo vauhti myös pysyy! :)
Seuraavana alettiin testaamaan kosketuskeppiä. En voi kun ihmetellä tuon koiran aivotyöskentelyä, niin nopeasti se hommat tajuaa! Välillä se on jopa niin nopea, että itse ei meinaa ehtiä palkkaamaankaan niin nopeasti ^^' Homman jujun tajutessaan alkoi tikuttamaan kepin päätä tiuhaan tahtiin. Hirmu hieno penneli ♥

Sitten seuraavaksi pientä ohitustreeniä. Lähdettiin kävelemään suoraan kohti tötsää, jonka kohdalta sitten käännyttiin takaisinpäin ja vastaan käveli aina jokin toisista koirakoista. Pennun huomatessa vastaantulijat, otettiin pentu kontaktiin ja mentiin ohi. Hienosti meni ja Frinillä pysyi kontakti kivasti. Toki eihän tämä ole sama juttu kuin lenkeillä. Nämä kurssilla olevat koirat on jo sen verran tuttuja toisilleen, että eivät niin välitä enää toistensa läsnäolosta, mutta siitä huolimatta hyvin meni jokaisella tämä osio.

Lopuksi otettiin vielä muutama pikkuharjoitus. Ensin opeteltiin peruuttamaan. Tässä koira oppii käyttämään kroppaansa ja koordinaatiokyky kehittyy. Takaperin kävellessähän tekee töitä eri lihakset kuin eteenpäin kävellessä, samoin kuin ihmisellä. Onhan se ihmisellekin luonnollista kävellä ja juosta eteenpäin, mutta sitten kun pitääkin kävellä ja juosta takaperin, se ei tunnukaan niin luonnolliselta enää. Palkattiin heti jo yhdestä pienestäkin askeleesta. Lopulta Frini meni jo aika montakin askelta taaksepäin; mitään käskysanaa tähän ei kuitenkaan vielä lähdetty liittämään.
Sitten vähän kokeiltiin pyöriä ja kieriä; 360° myötäpäivään ja 360° vastapäivään :) Tässäkin koira oppii käyttämään kehonsa eri lihaksia. Ei otettu tätä kuin ihan vain pari toistoa, ettei tule koiralla kyljet kipeiksi uuden liikkeen vuoksi.
Ja viimeisenä vielä muutamat maahanmenot. Nyt ollaan kotosalla tätä treenattu saamieni ohjeiden mukaisesti ja paljon paremmin sujui tämän kerran harjoitus. Enää Frini ei venytä itseään eteenpäin, eikä liikuttele jalkojaankaan samalla tavalla kuin ihan tuolloin opetuksen alussa
Frini tänään 18 viikkoa; 13kg ja säkäkorkeutta 48,5cm! Nyt mentiin Awan ohi! :)

PS. Päästin aamusta kaikki kolme koiraa vapaana ulos ja kaikki juoksivat suorinta tietä takapihan aitauksen portille odottamaan sinne pääsyä! Jopa Heta! Silläkään ei edes ollut aikomusta lähteä seikkailemaan omille teilleen! Vautsi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti