Ilona

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Ensimmäinen valjakkokokeilu

Aamulla lähdin puoli seitsemän aikaan ajelemaan kohti työharjoittelupaikkaa (hevostalli) ja nappasin Frinin mukaan myös. Sai odotella aamun autossa, välillä pääsi toki sieltä poiskin käveleskelemään.
Kunnes saatiin tallihommat tehtyä, lähdettiin kaverin luo, jossa meitä odottikin viiden huskyn ja yhden gronttubelgin riehakas seura. Hyvin tulivat kaikki toimeen ja Frini sai jäädä hetkeksi pihalle riekkumaan porukan kanssa. Pian jo pyydettiinkin kaikki sisälle ja puettiin päälle vetovaljaat. Frinillekin kasasta löytyi juuri sopivat :)
Valjakko asetettiin mönkkärin eteen. Frini pääsi tänään siis elämänsä ensimmäistä kertaa valjakkoon kokeilemaan vetohommia. Vähän mua jännitti, mitä se tuumaa asiasta. Hienosti kuitenkin odotti paikoillaan, kun laitettiin liinat kiinni. Vähän se ihmetteli, kun noustiin mönkkärin kyytiin ja käskyt/kehut tulikin takaa, ei oo tottunu semmoseen, ku aina lenkkeillessäki pyrin pitämään sen vierellä :D Vähän se meinas myös yrittää maistella liinoja siinä juoksemisen (tai 'juoksemisen') lomassa, mutta noin niinku muuten se meni ihan kivasti. Ainaki mun silimis x) Odotin, että se yrittäis pomppia vieruskaveria vasten "leikitääään" -tyylillä tms.

Tosiaan ihan lyhyt pätkä vain mentiin näin ekaksi kerraksi ja ihan semmosta verkkaista vauhtia. Pitää joskus kokeilla uudestaan, josko se siitä alkaisi sujumaan sitten pikkuhilijaa.. Omat vetovaljaatkin tuolle voisi hankkia kyllä, niin ei tarvitsisi lainailla. En vaan tiedä ostanko nyt jo valjaat vai odotanko, että jos tuo nyt vähän sais massaa ja karva kasvais, ja kattois sitte uudemman kerran, että minkä kokoiset valjaat olisi hyvät. Onneksi on kaveri, joka tietää näistä jutuista paljo, niin ei tartte ihan summamutikassa ite mennä mitään osteleen yms :)
Lindalle kiitos, jotta saatihin tulla kokeelemahan :P
Kurko, Sumu, Frini, Riki, Lumia, Helia ja johdossa Samba

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti