Ilona

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Pentuaksan 2.korvauskerta

Isänpäivän aamupäivä vietettiin Frinin kanssa aksatreeneissä, loskakelissä. Kumpparit olisivat olleet kova sana, mutta en omista sellaisia, joten ei auttanut muu kuin vetäistä tennarit jalkaan ja lähteä talsimaan tuonne loskaan. Vaan eipä se fiilistä pilannut. Oli taas mukava päästä aksailemaan ohjatusti! Sain taas hirmuisesti hyviä vinkkejä tulevaan! :)

Alkuun otettiin kujakeppejä. Kuja oli jo melkoisen kapea ja hyvin Frini sieltä kuitenkin uskaltautui välistä juoksemaan kohti targettia. Kolme toistoa ja kaikki menivät hyvin.
Seuraavaksi taidettiin tehdä kaksi putkea peräkkäin. Ohjattiin koira putkeen ja heti sen perään seuraavaan. Ja Frinihän on ihan hulluna putkiin eli ei mitään ongelmaa tässä; mentiin sujuvasti ja VAUHDILLA. Jee ^_^

Tän jälkeen käytiin harjoittelemassa 2on2offia eli kontaktiharjoituksia; etujalat maassa, takajalat laudalla. Frini tietää jo ihan kivasti mitä tuossa harjoituksessa siltä haluan.
Kontaktien jälkeen hyppyesteitä. Paintilla piirtelin taas erittäin upean kuvan ( :DD ) ---->

Ensin ohjasin koiran/esteiden vasemmalta puolelta ja sitten oikealta. Ensimmäinen toisto meni vähän myttyyn. Sähelsin jotain ja unohdin ihan mitä piti tehdä ja sanoa :D Ja niinhän siinä hämmentyi koirakin. Otettiin uudestaan ja sitten sujui jo paremmin. Frini reagoi herkästi mun liikkeeseen ja kun pysäytin oman vauhtini toisen esteen kohdalla, Frini vähän ihmetteli miksi en juossutkaan vieressä/perässä. Sain ohjeeksi jatkaa matkaa, mutta kävellen. Vähitellen jättäydyn taakse, että Frini oppii siihenkin, etten koko aikaa juoksekaan sen rinnalla ja pystyn lähettämään sitä esteille itsenäisemmin.

Näiden jälkeen taidettiin mennä harjoittelemaan rengasta targetin avulla. Targetti siis renkaan toiselle puolelle ja koira istumaan toiselle puolelle. Pidettiin remmistä kiinni, jotta pystyttiin estämään se, jos koira meinaakin koukata renkaan ohi palkalle. Frini yritti neljästä toistosta kerran mennä renkaan ohitse. Muuten kyllä pujahti hienosti renkaan läpi.
Lopuksi vielä kontakteja ja harjoiteltiin sitä, että koira pysyy siinä 2on2off -asennossa vaikka itse liikunkin siinä ympärillä. Vasta vapautuksen jälkeen koira sai siitä liikkua. Frini malttoi tässäkin ihan mukavasti mielensä ja pysyi paikoillaan kivasti.

Tämä olikin sitten viimeinen ohjattu treenikerta pitkiin aikoihin. Ensi vuoden puolella olisi tarkoitus johonkin seuraan liittyä ja pyrkiä agilitykursseille, jotta päästään treenaamaan säännöllisesti (musta tuntuu, että oon tämän suunnitelman kirjoittanut tänne joskus aikaisemminkin? :D).
En voi olla mainitsematta miten kiva fiilis tuli, kun kurssin jälkeen pari ihmistä kysäisi koiran ikää ja sitä, että ollaanko jo pidemmänkin aikaa agilityä harrastettu, kun kuulemma mentiin niin hyvin ♥ Oli aika hauska kertoa, että kummatkin oltiin ihan aloittelijoita ja Koirakoulu Fiiliksen (jonka kurssilla siis nytkin oltiin!) kursseilta aloitettu ja saatu hyvät pohjat opetukselle! ^_^
Tuli kyllä semmoinen fiilis, että ollaan me sitten taidettu kehittyä, kun aloin miettimään tilannetta mistä lähdettiin liikkeelle; en tiennyt agilitystä juuri mitään. Frinin kanssa on mahtava tehdä töitä, se tekee niin innolla aina!
On tuo vain hieno agiliitolassityttö ♥

25.10.2013
Ainiiiin! Ensi viikonloppuna on Seinäjoella agilitykisat, johon mennään Frinin kanssa turisteilemaan sunnuntaina, sillä Frinin Fami-sisko on tulossa paikan päälle myös! Famihan ei (vielä ;p) kisaa, mutta perheen toinen pk collie (Wimma; SW Winning Ways = Frinin täti) sekä länsigöötanmaanpystis (Hukka; Cimillan Oswald Oivakamu) kisaavat. Odotan mielenkiinnolla, sillä nämä ovat ensimmäiset aksakisat, joita menen katselemaan. Ja tottakai tsempataan Wimmaa ja Hukkaa radoilla!
En malta odottaa :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti