Ilona

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

AgiliiTOKOa

Tänään mittari näytti vain +12 astetta ja mukavasti tuulikin, joten päätin lähteä Frintsun kans vähän liitelemään! Kontakteja sekä hyppy-putki -sarjaa treenailtiin.
Aluksi raahasin esteet kentälle, tai no putket lähinnä, ja laitoin hyppyjen rimat 30cm korkeuteen. En viitsi kovin korkeita vielä hypyttää, kun ei tiedä luuston kuntoa. Syksyllä ois tarkotus käydä luustokuvissa, joten sitten tohtii paremmin alkaa nostella rimoja, mikäli luusto on kunnossa. No jokatapauksessa; asetin pari hyppyä vierekkäin ja mutkaputket kumpaankin päähän (alempana kuva ja video
 (linkki videoon), joista vähän näkee miten esteet oli). Tehtiin siis ns. ympyrää.


Onnistumisien määrä oli huomattavasti suurempi kuin epäonnistumisien, mikä on tietenkin vain hyvä asia! ;P Onneksi tuli videoitua, niin näki, miksi koira meni väärästä päästä putkea vaikka luulin ohjaavani toiseen päähän. Vastaus: mun oma rintamasuunta oli kohti sitä putken päätä mistä koira meni. Täytyy siis omaan rintamasuuntaan kiinnittää tosi paljon huomiota!
Frini seuraa mun ohjausta melkoisen tarkasti, mikä nyt toki on ihan hyvä asia. Mutta on siinä "varjopuolensakin"; näin aloitteleva ohjaaja ei saisi tehdä virheitä. Onneksi neiti antaa anteeksi vaikka mokailenkin ohjauksen kanssa. Ja minähän mokailen aikasta usein tässä vaiheessa - ja tulen mokailemaan jatkossakin :P

Otettiin myös tosiaan kontaktitreeniä puomilla ja aika kivasti Frini jo siinä pysyy. Vielä ei ihan sitä kestä, että menisin ohi nopeampaa kuin kävellen, mutta kaikki aikanaan.
Kujakeppejä treenattiin myös muutaman kerran; kuja on jo tosi kapea - niin kapea, että koira juuri ja juuri mahtuu menemään siitä. Melko nopeasti Frini kujan menee, mutta treenaillaan nyt sitä vielä hetken ennenkuin siirrytään eteenpäin.
Yhteenvetona: oli mukavat ja onnistuneet reenit, näitä lisää! :)


Kun päästiin kotiin, käväistiin läheisellä voikukkakedolla ottamassa muutamat poseerauskuvat. Ai että ku tuli ihanan kesäisiä kuvia! Itse ainakin tykkään! Myös Awa pääsi kukkakedolle ja sen jälkeen vähän tokoiltiin. Kyllä neidillä oli taas intoa - aluksi vähän turhankin paljon, jotta meni kaikki aivan yli.. Esimerkiksi perusasentoon tuli vauhdilla, mutta lisäsi siihen äänitehosteita "hauhau".. Piti vähän rauhoitella ja saada Awa keskittymään kunnolla ennenkuin alkoi palkkaa tippumaan. Lopulta kaikki sujui oikein mallikkaasti!



Peruasentoon vauhdilla ja vielä oikein tiiviisti ja oikealle kohdalle. Lisäksi katsekontakti pysyi! Luoksetuloa harjoiteltiin muutaman kerran onnistuneesti ("sivu" -> "odota" -> kävelin noin 10m päähän ja käännyin kohti koiraa -> "tänne" ja koira juoksi suoraan peruasentoon!). Paikkamakuuta pari kertaa niin, että vapautin koiran makuulta enkä pyytänyt istumaan perusasentoon. Awa usein ennakoi tuon perusasennon paikkamakuun jälkeen, joten sen takia kokeilin nyt vapauttaa makuulta. Kattotahan ny tepsiikö tuollainen tuohon ennakointiin.. Jos tiedätte hyviä tapoja, joilla sais tuon ennakoinnin pois, niin vinkkejä otetaan kyllä ilomielin vastaan! :)



Loppuun niitä kesäisiä kuvia voikukkamerestä! ♥



Ps. Videon musiikki: Arash ft. Sean Paul - She makes me go

2 kommenttia: