Ilona

maanantai 5. toukokuuta 2014

Back to basics

11.8.2013

Vihdoinkin se kauan odotettu agilityn alkeiskurssi alkoi! 
Frinin kanssa siis tosiaan lähdettiin agilityilemään Ilmajoelle, samaan paikkaan, jossa käytiin mm. pentuagilitykurssikin.
Tällä alkeiskurssilla meidän lisäksi on neljä muutakin koirakkoa; sheltti, cavalier, pyrri ja chihuahua. Frinin ja mun lisäksi pentuagilitykurssin on käynyt pyrri, muut vasta ihan aloittelevia. Kurssilla mennään jokaisen koirakon tason mukaan; aloitteleville ihan perusasioita ja meille kahdelle vähän jotain erilaisempaa.

Aloitettiin kurssi vanhojen juttujen muistelulla ja kertaamisella; ensiksi targetille irtoamisia. Aluksi laitoin Frinin noin metrin päähän targetista ja vapautin sitten testatakseni miten homma on muistissa. Hyvin näytti olevan, joten pidensin matkaa heti vähän enemmän ja mitään moitittavaa ei targetille suuntaamisessa ollut. Kerran meinasi lähteä ilman lupaa, mutta pikkuinen huomautus asiasta ja koira pysähtyi kuin seinään ja katsoi "ainii, hups, joo mä odotan" -ilmeellä. Koira uudestaan istumaan ja odottamaan, sitten onnistui ja lopetettiin siihen tämä harjoitus. Tässä harjoituksessa meillä oli mukana myös hyppyesteet, joissa rima alimmalla tasolla. Ehkä aletaan tämän kurssin aikana nostelemaan rimoja pikkuhiljaa?
Seuraavaksi siirryttiin putkelle; asetettiin target putken loppupäähän ja lähetettiin koira putkeen. Kummaltakin ohajuspuolelta parit toistot. Eipä tässäkään mitään ongelmaa, Frini menee putkeen vauhdilla ja innoissaan. Se rakastaa putkea, menisi sinne ilman käskyäkin. Jos pääsee putkeen ilman, että sen sinne käsken, jätän huomioimatta, ettei alkaisi jatkossa hakeutumaan putkeen aina kun saa siihen vain mahdollisuuden.

Tämän jälkeen muisteltiin nenäkosketusta kanteen. Ihmeen hyvin Frini muisti vaikka ei olla tuota hetkeen harjoiteltukaan! Tökki kantta nenällään niin tiheään, että meinasin aivan myöhästyä palkkauksen oikeassa ajoittamisessa! Saatiin kansi jo maahankin saakka ja Frini kosketti sitä kuonollaan - jes! Tähän saakka on monesti yrittänyt töniä kantta tassuillaan tai sitten toisena vaihtoehtona se on mennyt maahan, mutta nyt alkoi sisäistämään asian, että palkka tulee vain nenäkosketuksesta.
Nenäkosketuksien jälkeen suunnattiin kontaktiesteille; puomin alastulolle, jota oli madallettu reippaasti. Tässä siis tarkoituksena saada koira kontaktiesteelle; takatassut esteellä, etutassut maassa ja palkka sinne etutassujen väliin maahan/lähelle maata (tässä tarkoituksena käyttää myöhemmin tuota nenäkosketusalustaa, kunhan se kosketus ensin saadaan vielä vahvemmaksi). Hyvin jäi myös odottamaan tuohon asentoon "odota/ota" -käskyllä ja vasta "mennään" -käskyllä lähti siitä liikkeelle. Hienosti oli Frinillä tämäkin muistissa, hitto toi koira on kyllä niin super ♥

Loppuun vielä kujakeppejä. Tästä en tosiaankaan osannut odottaa yhtään mitään, koska viimeksi ollaan kujakeppejä menty vissiin noin puolivuotta sitten (!?) ja silloin muistelin Frinin vähän vieroksuneen kepeissä olleita ohjureita. Nyt ohjureita ei tosin ollut. Laitoin targetin kujan loppupäähän ja koiran alkupäähän istumaan ja käskin odottamaan. Annoin käskyn ja koira juoksi vauhdilla targetille. Frini meni sen verran reippaasti, joten laitettiin kujaa kapeammaksi. Ja taas se pinkoi hienosti kujan välistä, joten muokattiin kujaa vielä vähän kapeammaksi - nyt kuja oli sen verran kapea, että koira juuri ja juuri mahtui juoksemaan siitä suoraan, minkä se tekikin jälleen rivakasti palkkansa targetilta hakien. Tähän oli hyvä lopettaa tämänkertainen treeni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti