Ilona

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Agijatkoilua

Helle on sulattanut aivot - niin mun kuin koirankin (joo on kai meillä sellaisetkin) :D Tää ohjaaja oli ihan ulapalla treeneissä, välillä tuntui, että mikään ei oikein luonnistunut. Frinikin jätti korvansa luultavasti Kauhajoelle. Vähä tuntuis myös siltä, että neiti saattaa olla tekemässä juoksuja. On jotenki siihen malliin käyttäytynyt jo jonkin aikaa.. Ekojakin juoksuja teki melko pitkään, ja nytkin on vähän samoja "oireita" ollut havaittavissa jo parin-kolmen viikon ajan.

Ekana harjoiteltiin madalletun A-esteen kontakteja. Alastulossa apuna oli pienet rimat ohjaamassa, että koira pysyisi suorassa. Ylösmenoon avuksi laitettiin kehikko, jonka ali koira meni ja kiipesi sitten yli A-esteen.. Kehikon tarkoituksena on saada koira oppimaan, että ei hyppää ylösmenokontaktin yli. Aluksi Friniä vähän jännitti nousta A-estettä ylös, joten laitettiin parit herkut esteelle houkuttimeksi. Yhden se taisi matkalta napsaista, mutta sitten jo menikin harjanteen yli ja ihan kivasti alastulokontaktille. Esteen loppupäässä maassa oli vielä kosketusalusta, johon Frini kuonollaan kosketti napakasti. A:ta harjoitellessa pitää vähän yrittää hidastaa koiran vauhtia alastulossa, että oppii malttamaan.
A-esteen jälkeen harjoiteltiin itsenäisesti madallettua puomia. Oltiin aluksi vähän hukassa; "ei olla koskaan tehty tätä" - joo eipä toki.. :P Välillä tippui takajalka alastulokontaktilta ja välillä meni läpijuoksuksi jne.. Saatiin kuitenkin kummaltakin ohjauspuolelta onnistuneitakin suorituksia lopulta ja niihin oli hyvä lopettaa :)


Sitten taidettiin ottaa pieni ratapätkä, josta hahmottelin Agility Bluesin avulla kuvan (tuossa yllä). Kerrankin jokin selkeempi kuva kuin Paint-piirrokset :'D Tosin tuossa ei mittasuhteet ihan ole oikein, mutta rata oli kuitenkin jotain tuonnepäin. Tässä meikäläinen oli ihan jossain muualla kuin tuolla radalla. Vähän ärsytti, kun ei vaan muka osannut x) Ensin meinasin juosta päin putken jälkeen olevia hyppyesteitä, toisella toistolla unohdin ihan, että piti vielä yksi hyppy hypätä tuolla lopussa vitosen jälkeen (kuutonen..).. Kolmannella toistolla kävikin niin, että taisin ohjata Frinin huomaamattani takaakierrolle. No, näköjään koira ainakin tietää mitä sellainen ohjausliike tarkoittaa x) Frini kyllä kuulemma oli menossa hypylle, mutta sitten jotenkin ohjasin sen takaakierrolle, mitä en edes itse tajunnut ellei kouluttajamme olisi sanonut, että siinä taisi käydä niin - että sen takia Frini lähti kiertämään esteen. Voi pylly mua... :D No ainakin koira seuraa ohjausta (vaikkakin se oli väärä tällä kerralla xD) - jos jotain positiivista yrittää hakea x)

Jossain vaiheessa mentiin vähän omatoimisesti rengastakin, joka oli nyt minien virallisella kisakorkeudella. Hyvin Frini hakeutui renkaan läpi, eikä ees yrittäny loikkia mistään sivusta. Jee :)


Sitten mentiin vielä toisenlainenkin ratapätkä (yllä); hyppy, kepit, putki ja hyppy. Aikamoista säätöä taas oli :P Saatiin me pari onnistunutta suoritusta muuten, mutta putkeen neiti jäi jostain syystä koomaamaan ja keppien ohi meinattiin juosta muutaman kerran. Kerran mentiin jopa väärästä päästä kepeille.. O.o .. Kepeissä vielä siis ohjurit jokaisessa välissä. Tuosta putkesta en osaa sanoa, mitä se sinne putkeen jäi oikein haistelemaan - olikohan sinne pudonnut herkku vai mikä ihme siellä oli :D Huhhuh, no katsotaan nyt miten sit ens kerralla menee - toivottavasti aivot tulisivat siihen mennessä takaisin.. Tai ne vois kyllä palautua jo huomiseenkin mennessä, sillä meillä alkaa Jurvassa SUKK ry:n järkkäämä agilityn möllikurssi! Jännää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti