Ilona

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Säätä uhmaten liitämään!

Kuten jo otsikkokin kertoo, me Frinin kanssa säätä uhmaten mentiin agilityn möllikurssille Jurvaan. Heräilin siinä illalla kuuden aikoihin päikkäreiltä, söin ja aloin laittamaan tavaroita kasaan. Puoli seitsemän paikkeilla lähdin viemään reppuja ja pussukkoja autoon huomatakseni, että pihalla on kauhea myräkkä; tässä vaiheessa ainoastaan tuuli niin kovaa, että puut oli melkein vaakatasossa ja koivun siemeniä leijui ympäriinsä. Takaisin sisälle koiraa hakemaan ja parin minuutin kuluttua, kun astuttiin ovesta jälleen ulos, satoikin vettä jo ihan kaatamalla, jyrisi ja salamoi. Äkkiä koira pissatuksen kautta autoon ja lähdettiin kohti Jurvaa samalla miettien, että onkohon treenejä tänään ollenkaan. Jokatapauksessa, pakko meidän oli tuohon aikaan lähteä ajamaan, että ehdittäisiin, mikäli treenit on. Alkumatka menikin ajellen korkeintaan noin 70km/h, oli sen verran kehno tuo ajosää.. Päästiin kuitenkin perille kellon ollessa varttia vaille kahdeksan - treenit alkaisivat kahdeksalta, jos alkaisivat. Siinä parkkiksella sitten odottelin viitisen minuuttia, kunnes ohjaajamme saapui paikalle myös ja pian hänen jälkeensä pari muuta treenaajaa. Samalla sade ja myrsky hellitti ja jäljelle jäi vain pieni piskottelu. Onneksi ei olla sokerista ;)


Kävin vähän lämmittelemässä koiraa ja sitten pian jo päästiinkin aloittelemaan. Aloitettiin tällä kertaa harjoittelemalla takaaleikkausta. Kentälle oli tehty neljän hyppyesteen ratapätkä (kuva yllä), jossa kolmannelle esteelle piti tehdä takaaleikkaus. Mielestäni me ei olla näitä Frinin kanssa harjoiteltu, ainakaan tietoisesti ^^' Punainen nuoli kertoo vain mun oman reitin.
Frinillä oli jostain syystä tänään vaikeuksia pysyä paikoillaan, odottaa lähtölupaa. Niiiin monesti se nousi seisomaan ja jouduin sitä komentaa uudestaan istumaan ja odottamaan. Ei se kuitenkaan lähtenyt suorittamaan esteitä ilman lupaa, nousi vain, mutta kieltämättä vähän ärsytti pidemmän päälle, kun se ei vaan pitänyt sitä persettään maassa. Pitää varmaan alkaa vahvistamaan tuota odottamista, vaikka tähän saakka se onkin ollut tosi varmaa.
Muutama toisto harjoiteltiin tätä takaaleikkausta; aluksi laitettiin targetti kolmannen esteen taakse, kohti nelosestettä. Nämä toistot meni hyvin. Tämän jälkeen targetti laitettiin nelosesteen taakse, mutta sitten Frini päättikin oikaista targetille eikä mitään ollut tehtävissä enää tilanteen korjaamiseksi. Päätettiin kokeilla lelupalkalla niin, että kouluttajamme heittää lelun palkaksi. Ensimmäinen toisto tällä systeemillä taisi mennä niin, että päästiin kolmannelle esteelle, jonka jälkeen Frini kiersi nelosesteen. Seuraavaksi meni itsellä pasmat sekaisin. Viimeisellä toistolla lelupalkka oli mulla itsellä ja saatiin kuin saatiinkin onnistunut suoritus! ☺


Toisena harjoituksena päällejuoksu. Kentällä oli rata, jossa mutkaputki, pituushyppyeste (kaksiosainen) ja pari hyppyestettä. Tästä radasta kuva yllä. Nelosestettä ei suoritettu, harjoiteltiin tuota kolmosestettä pääosin. Aluksi laitettiin lelu odottamaan kolmosesteen 'taakse' ja koiran lähtöpaikka oli kakkosesteen edestä (pituushyppyestettä ei siis vielä tässä vaiheessa suoritettu). Hyvin onnistuttiin tässä harjoituksessa. Sitten kolmosesteen lisäksi mukaan otettiin putki ja pituus, lelupalkka tällä kertaa mulla itsellä, jolla sitten palkkasin kolmosesteen jälkeen onnistuneesta suorituksesta. Näitä toistoja pari, joista ensimmäinen meni muuten hyvin, mutta olin itse vähän myöhässä. Toinen toisto menikin sitten paljon paremmin; mulla oli hyvä vauhti ja olin ajoissa, koira meni just niinku piti ja palkkakin osui kohdilleen! Jes! Siihen olikin sitten hyvä lopettaa tältä erää ja lähteä vähän jäähdyttelemään koiraa ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti