Ilona

perjantai 1. elokuuta 2014

Takaakiertoa, puomia ja keppejä..



Käytiin vähän itekseen kentällä treenailemassa pikkupätkät agilityä; takaakiertoja, puomia ja keppejä. Muistin ottaa kamerankin mukaan ja videoida treenit. Pidin treenin lyhyenä ja otettiin kutakin harjoitusta vain muutaman toiston verran. Niitäkään kaikkia toistoja ei otettu yhteen pötköön vaan välillä "hölläiltiin" ja riepoteltiin lelua, kunnes taas palattiin takaisin asiaan.

Takaakierrot sujui hyvin ja välillä saatiin niihin jopa ihan kivasti vauhtiakin. Videolla niistä näkyy se kaikkein vauhdikkain ja oon siihen jo supertyytyväinen. Toki rimat oli melko alhaalla (toinen taisi olla 25cm:ssä ja toinen 35cm:ssä (tai sitten 30cm ja 40cm..), en nyt kyllä tarkalleen edes muista). Pian pitää varmaan alata niitä noissakin nostelemaan vähitellen. Epäonnistumisiakin tuli, mutta ne taas oli selkeästi mun omasta ohjauksesta johtuvaa; rintamasuunta osoitti ihan toiseen suuntaan minne piti mennä - ja koirahan meni sinne minne rintamasuunta osoitti, joten koiraa ei voi moittia tässä asiassa ^^' Lopetettiin tietenkin aina onnistuneeseen suoritukseen.

Puomia treenatessa laitoin kosketusalustan puomin loppupäähän ja puomin ylätasanteelle neljä herkkua houkutukseksi, että Frini pitäisi katseensa eteenpäin eikä vilkuilisi mua. Myös puomin ylösmenolle laitoin yhden herkun. Puomia harjoiteltiin neljän toiston verran, joista ensimmäinen meni alussa vähän mönkään; Frini loikkasi ylösmenokontaktin kohdasta alas (onneksi ei sen korkeammalta kuitenkaan), koska tiputti ylösmenolta nappaamansa herkun.. Uusi yritys ja nyt onnistui. Pysähtyi ihan näpsäkästi alastulokontaktillekin. Alkoi olla jo vauhtiakin. Ja katsekin pysyi kohdistettuna eteenpäin!

Keppejä harjoiteltiin myös, ohjureita riitti kuudelle kepille, joten otettiin kaikki käyttöön. Laitoin targetin noin puoleenväliin keppejä ja lähettelin Friniä kepeille vähän joka suunnasta; aluksi ihan keppien edestä ja siitä pikkuhiljaa kauempaa ja eri kulmista. Itse pyrin etenemään joka kerralla hieman erilailla; välillä juoksin vierellä, välillä menin edelle ja välillä jäin vähän jälkeen. Oma eteneminen välillä hitaampaa ja välillä nopeampaa. Jossain vaiheessa otin targetin pois ja sujui hyvin. Ihan kivalta tuon pujottelu jo näyttää noiden ohjureiden kanssa :p

Nyt sitten pari päivää vapaata - ei muuten treenata mitään. Maanantaina taas liidellään jatkokurssilla ja tiistaina olisi tarkoitus suunnata agiepiksiin Jurvaan ja osallistua supermölliluokkaan ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti