Ilona

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Möllikursseilua ja sänkipeltoilua!

Viime viikolla meillä ei agin möllikurssia ollutkaan, koska sillä viikolla oli seuran järjestämät agiepikset, mutta tänään taas jatkettiin harjoittelua.


Alkuun otettiin pieni ratapätkä, jossa hyppy-rengas-hyppy-mutkaputki-hyppy (kuva yllä). Mutkaputkessahan meillä ei ole ongelmaa, Frini hakeutuu putkelle mielellään. Renkaankin uskoin sen suorittavan hyvin, mutta olisi alkuun pitänyt kokeilla pari kertaa pelkästään sitä rengasta ennen kuin yhdisti siihen hypyn. Joka tapauksessa lähdettiin suorittamaan rataa ja renkaan Frini nyt jostain syystä kiersi. Videota ei ole, joten vaikea sanoa ohjasinko sen kiertämään vai oliko rengaseste Frinille vain sen verran erilainen kuin mitä ollaan tähän asti suoritettu. Parin yrityksen jälkeen saatiin kuitenkin onnistunut suoritus.

Seuraavaksi tehtiin keppejä. Kokeiltiin erilaista tapaa, kuin miten ollaan aikaisemmin treenailtu. Vaikea selittää miten tehtiin.. Mutta itse peruuttaen ja koira kädellä & herkun avulla pujottelemaan ohjaten. Keppejä oli kuusi ja niissä ei ollut ohjureita. Tämä opetustekniikka oli itselleni täysin uusi - meni hetki ennenkuin hoksasin asian ja pääsin oikeaan rytmiin. Frinikin oli aluksi vähän ihmeissään, mutta kiinnostuneena teki kuitenkin ja alkoi sekin ymmärtää idean heti kun itsekin ymmärsin. Kuitenkaan vielä ei ainakaan alkanut tuntua siltä, että tuo olisi se tekniikka mitä käytettäisiin. Kai olen jotenkin niin tottunut nyt tuohon tekniikkaan mitä käytetään Fiiliksen kurssilla. En nyt kuitenkaan kokonaan poissulje ajatusta tästä tekniikasta, katsellaan..

Kun muut kävivät treenaamassa, me Frinin kanssa harjoiteltiin hiljaa olemista ja rauhassa odottelua. Välillä jätin koiran yksikseen ja poistuin noin 10 metrin päähän. Hienosti se odotteli hiljaa ja laittoi maatekin makaamaan. Katseli rauhassa vaikka toiset koirat kentällä juoksivatkin.


Sitten oli taas meidän vuoro ja lopuksi otettiin ratapätkä, jossa kolme hyppyestettä sekä suora putki (kuva yllä). Pari toistoa tehtiin ja kumpikin meni hienosti, kolmannelta hypyltä Frini irtosi putkeen erittäin hyvin. Sitten jäähdyttelemään ja vähän tokoiltiinkin häiriössä. Pienen käsiavun tuo koiruus vielä tarvitsee sivulletuloon, kontaktia ottaa hyvin. Pikkupätkät seuraamista täyskäännöksillä, ihan kivan tiiviisti se vierellä kulkee. Pari kertaa otettiin myös luoksetulo ja sekin meni hienosti!

Kun päästiin kotiin, huomasin, että viereinen pelto on puitu! Jeeee, sänkkärille heti! Niinpä otin Awan ja Hetankin messiin ja reippailtiin pellolle ja päästin koirat irti. Kyllä ne rallitteli menemään onnessaan ilta-auringon vielä vähän lämmittäessä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti