Ilona

sunnuntai 10. elokuuta 2014

World Dog Show 2014


Tänään aamulla lähtö oli vielä aikaisemmin kuin eilen; lähdettiin kohti Helsinkiä aamuneljältä! Huh, onneksi ei tarvinnut itse ajaa, sai ottaa vähän rennommin. Menomatka sujui joutuisasti lähinnä Tiian kanssa höpötellen ja tulevaa päivää miettien. Minna otti pienet torkut takapenkillä :P Oikeastaan mua ei edes aamulla väsyttänyt sen kummemmin, vasta päivällä alkoi väsymys painaa, mutta ihan hyvin sitä kuitenkin tuli jaksettua koko pitkän päivän.

Perillä Helsingissä taidettiin olla hieman ennen kahdeksaa ja jonoteltiin parkkihalliin ehkä parikymmentä minuuttia. Kuitenkin aika joutuisaan jonot kulki eikä mitään ihan hirveää ruuhkaakaan noihin aikoihin onneksi ollut. Odotin pahempaakin, joten siihen nähden tuo ei tuntunut missään. Parkkihallissakin oli vielä reilusti varaa valita paikkansa. Jätettiin auto parkkihalliin ja lähdettiin kipittämään Messukeskuksen sisäänkäynnille. Meillä oli ennakkoon ostetut liput, joten päästiin suoraan kävelemään sisälle ilman jonottamisia. Sitten meidän tiet Tiian kanssa erkanikin; hän suunnisti briardikehälle ja me Minnan kanssa lähdettiin pk (narttu)colliekehälle.


Saatiin kehänlaidalta hyvät istumapaikat, joissa sitten istuttiinkin koko sen ajan, kun narttucollieita arvosteltiin. Tuomarina nartuille (+ pennut ja ROP) toimi Rainer Vuorinen. Narttuja oli ilmoitettuna 80kpl, lisäksi kehässä arvosteltiin pennut, joita oli ilmoitettu 2kpl, mutta vain yksi oli paikalla. Uroksia oli ilmoitettuna 74kpl. Yhteensä pitkäkarvaisia collieita oli ilmoitettuna siis 156kpl (84kpl Suomesta, 23kpl Venäjältä, 17kpl Ruotsista, 6kpl Tanskasta, 5kpl Norjasta ja Ranskasta, 3kpl Saksasta ja Italiasta, 2kpl Israelista, Unkarista, Iso-Britanniasta, Itävallasta ja Puolasta sekä 1kpl Uudesta-Seelannista).
Kaikkiaan tapahtumaan oli ilmoitettu yli 21 200 koiraa, 58 eri maasta! Hurja määrä!



Kannustettiin tuttujen lassityttöjä; Goldentroll's -tytöt Raisa ja Mette hakivat kumpikin ERIn, mikä ei ollut itsestäänselvyys, sillä ne olivat aika tiukassa. Mette ei aivan yltänyt sijoituksille, oli kuitenkin viiden parhaan joukossa kilpailuluokassa. Tuomari jakoi pari T:tä, muutaman H:n ja EH:ta sai aika moni koira. Melko harva ylsi Rainerin mielestä ERInomaiseen. Tähän ERInomaiseen kastiin kuului kuitenkin myös näyttelyn ainut Say Wuf -edustaja Rilla (Say Wuf Athene). Rilla esiintyi veteraaniluokassa ja on varsin pirteä ja hyväliikkeinen 10-vuotias! Oli myös tosi mahtavaa nähdä Rilla ihan livenä, samoin omistajansa. Muutama muukin uusi tuttavuus ja SW:läinen tuli tavattua ☺
Kuvia löytyy Facebookin puolelta. Laatu niissä ei ole huippua, mutta onpa nyt kuvia kuitenkin. Saa käyttää, jos sieltä koiransa/kasvattinsa kuvan löytää :)


Narttujen veteraaniluokan loputtua, lähdettiin kiertelemään kojuja. Mun kukkaron nyörit oli visusti kiinni, joten mitään ei tullut ostettua. Eipä meillä mitään oltaisi edes tarvittu, kaikki tarpeellinen on tällä hetkellä hankittuna. Kiva siellä oli kuitenkin kierrellä ja katsella tarjontaa. Samalla tuli katsottua ohimennen myös jotain temppuesitystä - huomasi miten hauskaa koirilla oli temppuja tehdessään. Sitä oli ihana katsoa.
Minnan kanssa käytiin äkkiseltään Hesessä syömässä ja siitä vähän huomaamattamme eksyttiin katsomaan Junior Handler -finaalia, jossa tuomarina toimi Juha Palosaari. Suomalainen Jonna Lehto sijoittui kolmanneksi samojedinkoiran esittäen. Toiseksi tuli thaimaalainen 
Supasin Khajornpraphasun ja voiton vei italialainen Monica Bonifacio! :)



JH-finaalin jälkeen lähdettiin sitten kiertelemään ja odottelemaan, että ryhmäkehät alkaisivat. Nämä kehät kuitenkin jouduttiin katsomaan screeniltä, sillä vain erikseen lipun ostaneet pääsivät katsomaan kehät hallin puolelle. Siinä istuskellessa alkoi silmät painua väkisinkin kiinni ja pari kertaa jopa havahduinkin siihen, kun pää notkahti :D Vähän onneksi piristyin, kun FCI1-ryhmän arvostelu alkoi. Katsoimme sen ryhmän loppuun ja sitten lähdimme ajelemaan kotiinpäin. FCI1:n voittajaksi tiensä ravasi australianpaimenkoira Iso-Britanniasta, toiseksi puli Tanskasta, kolmanneksi partacollie Venäjältä ja neljänneksi maremmano-abruzzese Italiasta.

Pitkäkarvaisista collieista ROPiksi valikoitui Seabound's New Love In Town (Ruotsista) ja VSP:ksi Steadwyn Majestic Classical (myöskin Ruotsista). Samaiset koirat saivat myös cacibin ja MV-14 -tittelin.
ROP-veteraaniksi valittiin Steadwyn Moccamint (Tanskasta) ja VSP-veteraaniksi Pahlex Dollar N Dime (Tanskasta). Näille koirille myös MVV-14 -tittelit.
Junnu-uroksista JMV-14 -tittelin pokkasi Winston Magiczny Szkot (Puolasta) ja nartuista tittelin sai suomalainen Black Gary Wonderful Birdie.
ROP-pentu oli Ladnar Kissmaster, Suomesta ja ROP-kasvattaja Roxier's (Suomi). Lisäksi vielä ROP-pariksi valittiin Cesamen Vincent/Cesamen Kirsberry Rose (Suomi).

Kotimatkalla sitten katsoimme netistä BIS-voittajat;
1. Apinapinseri Indonesiasta (eipä ollut turha reissu heillä ;p)
2. Maltankoira Italiasta
3. Karkeakarvainen kettuterrieri Belgiasta
4. Amerikancockerspanieli Tanskasta


Onnea kaikille voittajille sekä tuloksiinsa tyytyväisille! :)
Lisäksi kiitokset kaikille seuralaisille; Minnalle, Tiialle, Kirsille, Ullalle, Anna-Maijalle jne! ☺



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti