Ilona

lauantai 9. elokuuta 2014

International Open Show for Collies

Tänään lähdettiin Minnan kanssa ajelemaan aamukuuden aikaan kohti Hyvinkäätä ja Sveitsin Vinttikoirakeskusta, jossa tänä vuonna järjestettiin collieiden Open Show. Tässä Oupparissa sain tehtäväkseni esittää Neon (SW Hacker Hope), joka oli ilmoitettu Lassieluokkaan. Lassieluokka oli siis tarkoitettu collieille, joilla on joitain ulkonäöllisiä "pikkuvikoja" - esimerkiksi värivirheet, pystyt korvat jne.. Neo on blue merle uros, jolla on rotumääritelmän mukaan liikaa mustaa värissään. Lisäksi Neolla on vain yksi kives, joten siitäkin syystä osallistui Lassieluokkaan. Tuomarina Carol Mulcahy.
Paikalle Ullan kanssa saapui myös Frinin kasvattaja, Kirsi. Myös Raija (Allun, SW Snuf Nuff, omistaja) saapui paikalle meitä kaikkia tapaamaan ja kannustamaan.




Ennen kehien alkua vähän testailin miten Neo-poika toimii ja hyvinhän se meni. Tässä vaiheessa kehäänmeno ei jännittänyt yhtään. Omistajansa Ulla minut sai sitten kuitenkin jännittämään, kun oikein pelotteli, että mitä kaikkea Neo voikaan kehässä keksiä tehdä ;D Noh, vähän ennen kehäänmenoa siirryin kauemmas ja sain itseni rauhoiteltua ;P 
Urosten lassieluokkaan oli ilmoitettu neljä koiraa. Kehään mentiin reippain mielin ja hienosti Neo jaksoi keskittyä. Tosin herkut eivät kelvanneet, mutta poika esiintyi kuitenkin ihan hyvin. Yksilöarvosteluun pääsyä odoteltiin hetki, kunnes sitten olikin jo meidän vuoro. Tuomari tervehti ja kysyi koiran ikää, johon vastasin "One year and eight months". Tuomari totesi iloisella äänellä "Oh, young big boy!". Hän katsoi koiran purukaluston ja kopeloi muutenkin koko koiran läpi. Sen jälkeen juostiin kehä kerran ympäri, edestakaisin ja sitten pönötettiin hetki paikoillaan. Hienosti Neo malttoi seistä eikä haukkunut yhtään vaikka Ulla kovasti mua pelottelikin, että Neo saattaa niin tehdä ;) Lopulta kehäsihteeri ilmoitti Neon saaneen ERIn!

Samantien saatiinkin jäädä kilpailuluokkaan, jossa tuomari juoksutti vielä pari kierrosta ja taisi käydä vielä kerran jokaisen koiran luona. Tuomari sijoitti Neon neljänneksi, tästä innostuneena Neokin avasi suunsa ja haukahteli muutaman kerran :P
Hieno mies, upeat raamit ja itse henkilökohtaisesti tykkään väristä paljon, vaikkei se nyt rotumääritelmän mukainen täysin olekaan. Vaan mitäpä tuosta :)




Neon arvostelu kuului vapaasti suomennettuna näin:
"Blue merle uros. Voimakas väri. Yksi kives. Hieman raskas pää. Hyvän väriset ja muotoiset silmät. Käyttää korviaan riittävästi. Tasapainoinen kroppa ja kulmaukset. Hieman liian jyrkkä lantio. Liikkuu riittävästi. Hyvä luusto ja jalat. Oikean laatuinen turkki."
LAS ERI LAK4 (eikös se lassieluokka noin lyhenneltäisi ;D)




Kehäilyjen jälkeen katseltiin hetki alokasluokan tokokoetta, johon Kirsi osallistui Hoaxin kanssa. He kuitenkin keskeyttivät hihnassa seuraamisen jälkeen. Taisi olla Hoaxille liian pitkä odottelu ennen kuin pääsi töihin - poika oli kuitenkin saapunut jo aamulla kymmenen aikaan paikanpäälle; alokasluokan tokoilut alkoivat vasta puoli kolmen aikaan iltapäivällä. No, ei aina voi huvittaa ;)

Näyttelyiden ja tokoilujen jälkeen suunnistimme kohti Tuusulaa, jossa meitä odotti viisi pientä trikkilassien alkua; kaksi tyttöä ja kolme poikaa! Toinen tytöistä tulisi muuttamaan Kirsin luo. Voi jestas ne olivatkin pieniä ja voi elämä sitä ihanaa pennun tuoksua.. Minkäänlaista pentukuumetta ei kuitenkaan tullut - se pissakakkaralli on vielä ihan liian tuoreessa muistissa ;) Niitä pentuja olisi siitä huolimatta voinut katsella vaikka miten pitkään, mutta pakko se oli kotia kohtikin lähteä :p

Ullalle kiitokset seurasta sekä siitä, että luotti Neon meikäläisen esitettäväksi. Hyvin menneen kehäilyn jälkeen uskallan todeta, että voin pojan viedä toistekin kehään tarvittaessa ;)
Lisäksi kiitokset myös Kirsille, Minnalle ja Raijalle mahtavasta seurasta! Jotenkin tuntui, että meidän seurue oli hieman kovaääninen välillä ;P

Kuvia löytyy Facebookin puolelta, siellä on myös muutama tokokuva alokasluokasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti