Ilona

maanantai 25. elokuuta 2014

Voi valssin ajoitus..


Taas uhkaili sade meitä kurssilaisia - aluksi piskotteli, mutta sitten onneksi loppui ja pysyttiin kuivina. Ensimmäisenä otettiin jokainen vuorollaan rengasta, puomia, keinua ja A-estettä.
Frinin kanssa aloitettiin renkaasta, joka nostettiin maksikorkeudelle - vaan eipä Frini suostunut siitä hyppäämään, tahtoi vain mennä ali.. Helpotettiin ja laskettiin n. medikorkeudelle ja siitä sitten suostui loikkimaan hyvin.
Seuraavana puomille, jonka ylösmenokontaktille laitoin yhden herkun ja alastulokontaktin loppuun kosketusalustan. Pari toistoa kosketusalustan kanssa ja yksi ilman sitä, niistä jokainen sujui hienosti! Katse pysyi kohdistettuna eteenpäin ja Frini pysähtyi alastulokontaktille ilman kosketusalustaakin loistavasti! Vauhtikin oli aika ripeä puomilla :)
Sitten keinulle, johon asetin namit n. 10-15cm välein, otin koiran pannasta tukevan otteen ja ohjasin koiran keinulle. Reippaasti meni, ei välittänyt keinun liikkeestä (keskittyi enempi nameihin). Tehtiin vain pari toistoa, jotta homma pysyy mielekkäänä.
Tämän jälkeen A-esteelle. Meni aikasta hyvin ja vauhdilla. Alastulossa tosin rynnisti eikä huomannut itse hidastaa vauhtia, joten jouduin sitten itse remmin kanssa vähän muistutella. Parilla seuraavalla toistolla hidastin remmin kanssa alastuloa, mutta neljännellä sitten jo itsekin muisti asian. Alastulokontaktille pysähtyi ihan hyvin - joskin vähän vinoon, mutta pysähtyi kuitenkin.


No sitten seuraavaksi otettiinkin yhdentoista esteen mittainen ratapätkä (kuva yllä). Renkaan ohitse neiti viiletti, mutta otettiin uudestaan ja kyllä se siitä sitten hyppäsi reippaasti läpi. Rengas oli n. medikorkeudella. Renkaalta putkeen ja hypyille, ja hypyiltä hieno irtoaminen putkeen. Kahdeksannelle esteelle ohjatessani käänsin rintamasuuntani liian ennen kohti putkea (este nro 10) ja Frini juoksi hypyn ohitse kohti yhdeksättä hyppyä. Oli aika hienoa itsekin huomata mitä tein väärin, eikä vaan hölmistyneenä miettiä, että miksi koira meni noin :p Putkelta kepeille, joista Frini meinasi juosta ohi, mutta äkkiä korjasi, kun ohjasin tarkemmin. Unohdin ajoissa käskyttää kepeille ja hidastaa omaa vauhtia. Tämän ensimmäisen toiston jälkeen otin renkaan kerran erikseen ja palkkasin, kun hyppäsi siitä. Sitten otettiin uusiksi koko rata ja tämä meni jo paljon paremmin; rengas sujui, ohjaukset hypyille onnistui ja kepitkin mentiin aika pätevästi. Ainakin omasta mielestäni :p
Otettiin vielä kolmas toisto ja tämä meni myös hyvin. Kepit pujotteli hienon näköisellä rytmillä ja melko nopeastikin. Eihän se mikään raketti kepeillä ole, mutta omasta mielestäni tuo vauhti on jo varsin mukava! :)


Lopuksi vielä ratapätkä (kuva yllä), jossa ohjauskuviona harjoiteltiin valssia. Voi valssin ajoitus, mä sanon..! On hirmu vaikeaa ajoittaa se oikein, mutta ehkä mä sen vielä joskus kuitenkin opin. Vielä en sitä itseltäni vaatimalla vaadi.. Oli se itselle sen verran hankalaa, jotta koirakin meni useammalla kerralla mun takaa. Koko ratapätkää ei siis saatu menemään onnistuneesti, mutta pari kertaa kuitenkin onnistui edes jotenkin ja onnistuneeseen pätkään sitten lopetettiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti