Ilona

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Say Wuf -Kesäpäivät 2014

Huomenta Vainionlahdesta! :)
Takana aivan mahtava viikonloppu Say Wuf -kesäpäivillä Toijalan Vainionlahdella (22.-24.8.)! Lähdettiin perjantai-iltana puoli seitsemän aikoihin Sannan kanssa ajelemaan kohti Toijalaa, takapenkillä matkusti Frinin lisäksi bokserit Jäynä & Keira. Matka meni hyvin - mitä nyt viimeisillä kilometreillä puhelimesta, jonka navigaattoria käytimme, loppui akku ja ajettiin ratkaisevan liittymän ohi, joten matkaan tuli noin kymmenen lisäkilometriä, kunnes vihdoin ja viimein saimme toisen puhelimen navigaattorin ajantasalle ja löydettiin perille noin puoli kymmenen paikkeilla. Purettiin tavarat ja asetuttiin taloksi. Perjantaina ei vielä sen kummempaa ohjelmaa ollut, paikalle vain oli jo sinä päivänä pitkänmatkalaisten mahdollisuus saapua. Siinä sitten grillailtiin vain parit makkarat ja jutusteltiin.

Lauantaiaamuna ohjelma alkoi kymmeneltä, joten herätyskello soi yhdeksältä. Reippaina noustiin uuteen päivään ja lähdettiin koirien kanssa tsekkaamaan viereinen ranta. Maisemat oli tosi nätit, mutta vesi oli hirmuisen kylmää! Onneksi ilmat on muutenkin nyt olleet vähän viileämpiä, joten uimaan ei edes tehnyt mieli mennä :D
Kymmeneltä kasvattaja-Kirsi piti pienen tervetulopuheen ja samalla jaettiin porukka kahteen ryhmään; A:han ja B:hen. Me Frinin kanssa päädyttiin A-ryhmään, samoin Sanna boksereidensa kera. Lisäksi ryhmässä oli Frinin Walle-veli, Miro-iskä ja Soundi-mummi sekä Milli-sisko + samaan perheeseen kuuluva Penni (Salenan Moneypenny). Puoli yhdeltätoista A-ryhmä aloitti näyttelykoulutuksella ja B-ryhmä meni trimmailemaan collieidensa tassu- ja korvakarvoja.

Näyttelykoulutusta meille tuli pitämään Noora, jolla on paljon kokemusta näyttelyistä. Hän omistaa Rillan (Say Wuf Athene), josta tuli vähän aikaa sitten Viron Veteraanimuotovalio, suuret onnittelut siitä vielä tätäkin kautta! :) Ensin mentiin riviin ja laitettiin koirat seisomaan, sitten juostiin pari kierrosta, että Noora näki miten kukin koiransa esittää. Samalla hän kertoili näyttelyn kulusta; mitä tapahtuu milloinkin, mitä mikäkin lyhenne tarkoittaa (ERI, SA jne..) jne. Sitten jokainen meni vuorollaan harjoittelemaan ja kuulemaan vinkkejä. Meidän vuoron tullessa laitoin Frinin seisomaan - se asettelee itse itsensä suhtkoht hyvin, joten harvemmin edes yritän parannella sen jalkojen asentoja. Lisäksi seisotan sen niin, että pidän namikättä melko alhaalla, että Frinin katse on hieman alaspäin, koska sen korvat ovat sen verran kevyet, että jos vähäkin katsoo ylemmäs, ne nousevat herkästi pystyyn. Ravatessa on itse otettava pitkiä askelia, ei saa sipsuttaa menemään. Kun omat askeleet on pitkät, tulee myös collien liikkeet paremmin esille. Liikkeelle lähtiessä täytyy muistaa näyttää oma namikäsi, että se on tyhjä - näin koiran katse ei ole siinä namikädessä vaan katse pysyy paremmin eteenpäin. Hyviä vinkkejä saatiin, kiitos Nooralle!


Vasemmalla Hoax (SW Hidden Hoax), alareunassa australianpaimenkoira Gitta ja oikealla bernhardinkoira Brando
Tästä siirryttiin A-ryhmän kanssa Kirsin trimmausoppiin. Minulla oli Fiskarsit jääneet kotiin, joten sain lainata Kirsin saksia (täytyy kyllä nyt kans hommata kunnon sakset, kun koulukin loppuu eikä voi enää siellä käydä yhtäkkiä napsimassa turkkia ojennukseen ;D). Aluksi lyhennettiin karvat tassunpohjista ja varvasväleistä. Viikko sitten niitä Fiskarseilla vähän lyhentelin, mutta nuo sakset oli tuhat kertaa paremmat siihen hommaan ja nyt tuli tassuista siistimmät. Tämän jälkeen taidettiin siirtyä kinnerkarvoihin. Frinin kinnerkarvoissa ei juurikaan ollut lyhentämistä, nekin viikko sitten lyhensin. Vähän napsin ylimääräisiä haituvia pois ja sain opastusta, miten kinnerkarvoihin tehdään jakaus ja mistä vielä kannattaa leikellä siistimmän vaikutelman tuomiseksi. Seuraavana leikeltiin etujalkojen koristekarvat; harjailtiin karvat suoriksi ja vedettiin karvat "alas" - kaikki karva, mikä meni tassunpohjan yli, on ylimääräistä. Paljoa ei Frinillä ollut tässäkään leikattavaa (vaikka näihin karvoihin en olekaan koskenut aiemmin saksien kanssa :P), mutta vähän kuitenkin sain napsia. Sitten vielä siistittiin tassut leikaten ylimääräisiä haituvia pois niin, että tassusta tulisi vähän soikean muotoinen. Ja kannuskynsien vierestä nappasin parit pitemmät karvat pois. Lopuksi vielä korvakarvat ohennussaksilla siistimmiksi; harjattiin korvan takana olevat haituvat suoriksi ja kaikki se mikä menee korvan taitekohdan yli, on ylimääräistä - niitäkään ei Frinillä tosin kovin paljoa ollut, mutta pikkuisen sain näitäkin saksia. Sitten itse vielä harjasin Frinin housukarvat ja hännän sekä leikkasin kynnet. Kyllä tuli siisti tyttö :)



Sitten pidettiinkin tunnin mittainen ruokatauko ja koirat saivat lepäillä sen ajan. Frinin vein omaan kevythäkkiinsä, niin sai olla siellä ihan rauhassa ja levätä. Ruokailun jälkeenkin Frini sai jatkaa lepoaan, kun me ihmiset siirryttiin katsomaan ja kuuntelemaan, kun Ulla kertoili etsijäkoiraharrastuksesta. Kirsin kasvatti Neo (SW Hacker Hope) treenaa Ullan kanssa etsijäkoiraksi. Samalla, kun Ulla kertoili treenaamisesta, hänen miehensä oli lähtenyt piiloon Chillan (SW Star Neptune) kanssa. Chillasta oli harjattu karvaa muovipussiin, josta Neolle annettiin haju ja Neo lähti etsimään. Me muut seurattiin perässä. Ensimmäisessä kulmassa Neo kääntyi väärään suuntaan, mutta Chillan omistaja kertoi, että olivat Chillan kanssa käyneet aiemmin päivällä siellä suunnalla kävelemässä, joten oikean hajun perässä Neo siis meni. Kuitenkin, Neon pitäisi osata ottaa se tuoreempi jälki ja tässä kohtaa Ulla antoi koiran kulkea eteenpäin, mutta hetken kuluttua sitten vähän avusti koiraa (ihan siitä syystä, koska me oltiin katsomassa ja odoteltiin. Muussa tapauksessa hän olisi kaiketi antanut koiran vielä jatkaa kauemmin ja katsonut, huomaako koira menevänsä väärään suuntaan). Sitten lähdettiin aika ripeällä tahdilla oikeaan suuntaan, kunnes tuli peltoaukea ja tuuli puski juuri siitä suunnasta missä kadonnut koira oli. Tämä selkeästi vaikeutti, koska tuuli levitti hajua ympäriinsä. Välillä vaikutti, jotta Neo meinasi olla sitä mieltä, että kadonnut löytyi, mutta muutama minuutti kun odoteltiin, niin Neo lähti jatkamaan etsintää. Seuraavana oli kulma (käännös oikealle), josta Neo kääntyi ensin oikeaan suuntaan, mutta pyörsi takaisin ja jatkoikin vasemmalle. Tässäkin taisi tuuli puskea hajua vähän sinne sun tänne. Hetken Neo pyöri ja sitten lähdettiin taas oikeaan suuntaan vauhdilla. Pian kadonnut Chilla jo löytyikin ja Neon olemuksesta huomasi, kun se jähmettyi paikoilleen, haisteli ja riensi pökkäämään Ullaa käteen, mikä on merkki siitä, että kadonnut on löytynyt. Hienosta työstä Neo sai palkan kehujen saattelemana. Ei kyllä mitkään helpoimmat olosuhteet kadonneen jäljestämiseen, joten todella hienosti Neo suoriutui ainakin omissa silmissäni :)

Etsintöjen jälkeen hain Frinin häkistään ja mentiin A-ryhmän kanssa suorittamaan temppurataa. Joskin temppurata on hieman vääristävä nimitys, kyseessä oli ennemminkin tietovisa/suunnistus ;) Koiraa tässä ei periaatteessa tarvittu, mutta Frini kulki silti mukana suunnistamassa. Kirsi näytti meille mistä ensimmäisen vinkki löytyy ja siirtyi katsomaan toisen ryhmän viettitestausta. Ensimmäisessä vinkissä luki "Seuraava vinkki löytyy mustan koiran omistajalta". Hmm, mustan.. Kenellä on mustia koiria? Colliethan on trikkejä, ei kokomustia.. Tässä ei saanut ajatella noin tarkasti, sillä vinkissä tarkoitettiin lähestulkoon mustaa koiraa :D Seuraava vinkki ja ensimmäinen kysymys löytyikin Kirsiltä itseltään ;)
Seuraavaksi kysymykset ja omat vastaukseni:

1. Luettele neljä rotua, joissa collie-sana.
- Pk collie, lk collie, bordercollie ja partacollie

2. Montako kynttä on koiralla?
- 18 (jos takakannukset, niin 20)
3. Collien kotimaa?
- Skotlanti
4. Montako kertaa Suomi on pelannut MM-jalkapallon loppuottelussa?
- 0 kertaa ("no eihän se nyt siellä pelannut ole.." :D)
5. Montako etuhammasta koiralla on?
- 12 (tämä piti vielä tarkistaa Frinin suusta, onneksi neiti oli mukana suunnistamassa ;D)
6. Kuka suomalainen mäkihyppääjä voitti kultaa vuoden 1984 Sarajevon talviolympialaisissa?
- Matti Nykänen (ensimmäisenä mieleen tullut..! :D)
7. Montako huonetta on Vainionlahden yläkerrassa?
- 4
8. Minkä rotuinen on Tanjan ja Antin Papu-koira?
- Cairnterrieri
9. Kuka esitti James Bondia elokuvassa 007 ja kultasormi?
- Sean Connery (tämä tuli mieleen ensimmäisenä, lisäksi mietin Roger Moorea, jonka nimeä en siinä vaiheessa muistanut, joten kirjoitin Conneryn xD Ja siihen varmaan olisin kyllä muutenkin päätynyt..)
10. Mikä on koiralla P2?
- Hammas

Tästä meikäläiselle (ja Frinille) siis täydet pisteet eli 10/10 pistettä ja voitto kotiin! Jee, me voitettiin edes yksi laji! ;) Saatiin palkinnoksi upea ruusuke ja punainen fleecepanta (puolikurkkari), jotka Kirsi oli itse tehnyt! Niin hienoja! ☺



Sitten taidettiin tässä välissä taas syödä :D Eipähän ehtinyt ainakaan nälkä tulemaan oikeastaan missään välissä. Pöytäkin notkui nyyttäritarjoiluja. Melkein olisi ilman omiakin eväitä selvinnyt, niin paljon oli pöydässä kaikkea hyvää!
Ruokailun jälkeen oli A-ryhmän vuoro siirtyä viettitestaukseen. Testaajana toimi Antti Ristolainen. Frinin viettitestauksen löydät TÄÄLTÄ. Frinin ikäisten koirien kanssa lähinnä vain leikittiin patukalla ja katsottiin, löytyykö sieltä saalisviettiä miten paljon - vai löytyykö ollenkaan. Frinillä sitä kyllä on. Sitä vain ujostutti kamalasti leikkiä vieraan miehen kanssa. Eipä se kyllä ole kauheasti vieraiden ihmisten kanssa leikkinytkään. Pitääkin yrittää muistaa käskeä kaikkien vähän vieraampien ihmisten leikkiä Frinin kanssa, että se tottuisi. Sillä on se moottori siihen leikkimiseen, mutta nyt tällä kertaa ei nähty sitä parasta leikkiä Friniltä edes minun kanssa leikkiessä. Saattoihan se olla tuo iso patukkakin - se ei ole tottunut tuollaista lelua puremaan. Suurinosa meidän leluista on pehmoisia rättejä, naruleluja yms. Joskin keppejä se kyllä kantelee ja niiden kanssa pystytään 'vetoleikkejäkin' ottamaan. Tämä viettitestaus oli kyllä varsin mielenkiintoinen!


Viettitestauksen jälkeen aloitettiin tokoklinikka, jossa halukkaat saivat tokoilla. Kirsi katsoi ja neuvoi, jos jotain ongelmakohtia ilmeni. Me ei Frinin kanssa nyt olla kamalasti tokoa treenailtukaan, silloin tällöin otettu pikkupätkät seuraamista, luoksetuloa ja ihan vaan perusasentoa. Tällä kerralla pureuduttiin seuraamiseen; Frinillä on seuratessaan hyvä paikka ja nyt vain täytyisi alkaa harventamaan palkkausta ja häivyttämään käsiä. Täytyy muistaa palkata välillä myös oikeasta kädestä ja pitää katse enempi eteenpäin! Jatkoon saatiin paljon hyviä vinkkejä ja neuvoja! Kiitos! :)



Sitten olikin vuorossa toto-juoksu, jossa koiran juoksumatkan pituus oli noin 100 metriä. Omistaja juoksi edeltä koiraa houkutellen ja innostaen, ja omistajan ollessa noin 20 metrin päässä maalista, päästettiin koira irti ja ajanotto alkoi. Kaikki houkuttelukeinot olivat sallittuja; itse käytin teurastettua (vanut revitty ulos..) Late-lammasta, josta Frini tykkää hirmuisesti. Frini oli oikea pikakiituri, niin hirveän kovalla vauhdilla se sieltä lähdöstä luokseni pinkoi! Viime vuonnahan toto-juoksussa oli mm. pennuille ja aikuisille omat sarjat, mutta tänä vuonna saatiin kaikki juosta samassa sarjassa.

Toto-juoksun tulokset näyttivät tältä:
1. Frini (SW Can I Fly) 8,70s
2. Gitta (australianpaimenkoira) 8,98s
3. Hazy (SW Hazy Hope) 8,99s
4. Neo (SW Hacker Hope) 9,17s
5. Ninja (Candymoon Vanilla Ninja) 9,46s
6. Fami (SW I Can Win) 9,59s
7. Milli (SW Yes I Can) 10,15s
8. Miro (SW Con Fuoco) 10,25s
9. Wimma (SW Winning Ways) 10,57s
10. Wendy (SW Cosmic Venus) 10,94s
11. Chilla (SW Star Neptune) 11,28s
12. Penni (Salenan Moneypenny) 11,82s
13. Peppi (Salenan Pepper Pop) 12,29s
14. Allu (SW Snuf Nuff) 13,12s
15. Jäynä (bokseri, Bluesfreund Huisi Hani) 13,84s
16. Soundi (SW Sunray Symphony) 16,38s

Joooo, kyllä! Luit oikein, me voitettiin - taas..! :D Palkinnoksi meille jälleen ruusuke ja pinkki fleecepanta (puolikurkkari). Kirsin itsetekemiä myös nämä ja edelleen hienoja! Lujaa juoksivat jokainen, lähestulkoon yhtä nopeita kuin Usain Bolt (ellei jopa nopeampiakin)! ;)


Sisarukset Fami (SW I Can Win) & Frini
Toto-juoksun jälkeen rally-tokoa! Mitään rataa ei menty vaan keskityttiin opettelemaan yksittäisiä kylttejä. Rally-toko vaikuttaa niin kivalta lajilta, jotta meidän on kyllä pakko joskus mennä edes epiksiin. Kunhan nyt ensin opetellaan vähän noita kylttejä ja liikkeitä niihin - mitä mikäkin kyltti tarkoittaa ja miten se suoritetaan. Mutta joskus tulevaisuudessa sitten mennään kokeilemaan. Itselläni alokasluokan kyltit on jo tulostettuina, niihin pitäisi vaan saada muovit päälle, etteivät mene ihan heti pilalle. Ralleilu oli mukavaa! :)
Sen jälkeen kello olikin jo niin paljon, että sitten vain oltiin ja jutusteltiin. Suurin osa porukasta lähti kotiin tai hotelliin yöpymään rally-tokoilun jälkeen. Alettiin vielä grillata Kirsin, Sannan, Ullan ja Tonin kanssa - joskin vähän pimeää kyllä oli grillailla, mutta kaikki selvisivät polttamatta näppejään :P Grillailujen jälkeen Ulla & Toni lähtivät myös hotelliin yöksi ja me Sannan ja Kirsin kanssa siirryttiin sisätiloihin. Siinä vielä varmaan tunnin verran ainakin höpöteltiin, kunnes painuttiin nukkumaan. Aika äkkiä se uni tulikin pitkän ja vauhdikkaan päivän jälkeen! Myös koirille uni maistui ☺



Kymmenottelun lajit sekä meidän ajat & pisteet ☺
Sunnuntaiaamu valkeni ja siirryttiin alakertaan syömään aamupalaa. Väki saapui kymmeneksi paikalle - joskin porukkaa oli puolet vähemmän kuin lauantaina, mutta kivaa meillä oli siitä huolimatta. Päivän ohjelmassa oli ensimmäisenä kymmenottelu, joka piti sisällään kymmenen eri lajia, joissa kilpailtiin. Meitä oli kahdeksan osanottajaa. Taulukosta (yllä) näkee meidän suoritusajat sekä pisteet. Nopeimman ajan saanut sai kahdeksan pistettä, toinen seitsemän pistettä ja kahdeksanneksi tullut yhden pisteen. Jos jossain lajissa joutui luovuttamaan, mutta edes yritti lajia, sai siitäkin yhden pisteen. Lisäksi käytössä oli yleisöpiste; jos jokin suoritus sai vähintään kolme yleisöääntä, sai se koirakko yhden pisteen.
Ensimmäisenä lajina oli puun-/pensaankierto. Radalla tosiaan kierrettiin kolme pensasta/puuta ja nopein voitti. Me kilpailijathan ei tietenkään tiedetty aikoja tms. kesken kilpailun. Me oltiin jokaisessa lajissa suoritusvuorossa ensimmäisinä. Puun-/pensaankierrossa halusin kokeilla agilityohjausta; osaisiko Frini kiertää pensaan - no osashan se! Toiselle pensaalle lähetyksellä Frini kyllä kiersi pensaan, mutta samassa olisi pitänyt kiertää vielä puu (pensaan ja puun välissä oli pieni aukko, josta koiruus pääsi :P), joten mentiin sitten yhdessä kiertämään ja juostiin takaisin maaliin.


Toisena lajina oli vesikiposta makkaran onkiminen. Tai oikeastaan niitä makkaroita piti onkia kolme. Kippoon laitettiin vähän vettä ja koiran ohjaaja pudotti kippoon kolme makkaranpalaa. Ajanotto alkoi kun makkarat tippui veteen. Frini meinasi kerran-pari laittaa kuonon veden alle ja ottaa makkaran, mutta sitten tuli Neiti Hienohelma esiin ja yhyy, mun nenä kastuu :D Varmaan parin minuutin ajan yritettiin, mutta sitten luovutettiin. Ei niin ei :D Saatiin yrittämisestä kuitenkin yksi piste.
Kolmantena lajina koiran kantaminen. Koiraa kannettiin noin parinkymmenen metrin matka. Huh, onneksi Frini painaa vain parikymmentä kiloa ja se on tottunut olemaan sylissä ihan hyvin, joten tämä laji sujui meiltä kivasti. Puolessavälissä piti vain vähän hidastaa tahtia ja parantaa otetta koirasta, mutta muuten oltiin aikasta nopeita ;p



Neljäntenä lajina koiran houkuttelu esteiden yli ja ali. Esteinä tuoleja ja penkkejä. Ekan puutarhatuolin ali piti vähän varoen mennä Frinin mielestä, mutta kun siitä "kammotuksesta" päästiin, loppu menikin vaivatta. Takaisin tullessa puutarhatuolikaan ei ollut enää yhtään epäilyttävä.
Viidentenä lajina koiran haukuttaminen ja liikkuminen. Tarkoituksena siis saada koira haukkumaan ja eteenpäin sai itse liikkua vain silloin, kun koira haukkui. Tuumasin jo ennen suoritustamme, että tässä menee kauan :P Frini kun haukkuu yleensä vain silloin, kun itse seison paikoillani eikä Frinin mielestä tapahdu yhtään mitään ja se pitkästyy ja alkaa haukahdella. No kokeilin ensin tätä taktiikkaa ja pari metriä päästiinkin näin, mutta se kesti.. Sitten kokeilin innostaa ja kehotin haukkumaan "hauku, hauku, hauku" -jankutuksella. Kyllähän se haukahteli ja päästiin aina muutama askel eteenpäin. Se myös innoissaan loikkasi pari kertaa ja Sanna oli tästä saanut kuvankin napsaistua. Omistankin vissiin koiran sijaan kengurun.. :P Jokatapauksessa, päästiin kuin päästiinkin maaliin saakka. On se kun Frinin koko pienen elämän ajan on opeteltu olemaan hiljaa ja nyt sitten pitäisikin yhtäkkiä haukkua - ja vielä oikein käskystä! ;P

Kuudentena lajina koiran juoksu. Tässä ajatuksena siis vähän sama kuin toto-juoksussa, eli koira jätettiin apuohjaajalle lähtöön ja itse lähdettiin juosten talon taakse piiloon. Vasta sitten, kun oli koiran näkymättömissä, sai alkaa kutsua koiraa ja ajanotto lähti käyntiin. Frini oli hirmu nopea tässä - joskin Neo (SW Hacker Hope) oli vielä nopeampi.. Dääm juu! ;D
Seitsemäntenä lajina makupalojen kopittelu eli koiran täytyi saada viisi makupalaa kiinni ilmasta - jos herkku putosi maahan ja koira söi sen sieltä, sitä ei laskettu. Pari ensimmäistä koppailua kimposi Frinin kuonosta maahan, mutta sitten alkoi sujumaan aika vikkelästi.
Kahdeksantena lajina houkutusleikki. Siirryttiin sisätiloihin ja yhden huoneen lattialle ripoteltiin paljon herkkuja, pari korppua, yksi tyhjä pastasalaattikippo ja pörröinen lelu. Tarkoituksena oli, että koira kulkee huoneen läpi koskematta maassa oleviin houkutuksiin. Jos koira söi tai haistoikin lattialla olevaa houkutusta, siitä sai viisi lisäsekuntia suoritusajalleen. Lisävaikeutta hommaan toi se, että koiraa piti itse houkutella vain äänellä - herkkuja tai leluja ei saanut käyttää. Frini söi heti alussa yhden herkun ja nuuhkaisi korppua - tästä siis yhteensä 10 lisäsekuntia meidän suoritusaikaan. Lisäksi meni hetki ennenkuin Frini rohkeni tulla pimeän vessan puolelle, joka siis toimi maalina :D


Kaverikuva; Frini, Jäynä & Keira
Yhdeksäntenä lajina makkaransyöntikisa. Edellisessä lajissa kiellettiin syömästä herkkuja ja nyt niitä sitten piti syödä :D Laitettiin kymmenen herkkua portaalle ja kun ajanotto käynnistyi sai koiralle antaa luvan ottaa herkut. Itse laitoin herkut riviin portaalle - kukaan ei tosin kieltänyt laittamasta niitä kaikkia kymmentä herkkua yhteen kasaan. Tämän keksi Maria & Soundi ja suoritusaikansa olikin huima (4,41 sekuntia)! :D Frinikin oli aikamoinen imuri, nopeasti sekin makkarat portaalta hotki :P
Kymmenentenä eli viimeisenä lajina sokea ohjaaja ja koiran hihnaan laitto. Siirryttiin ulos, koira jätettiin apuohjaajalle ja ohjaaja siirtyi noin 10metrin päähän. Ohjaajan silmät peitettiin ja häntä pyöritettiin muutama kierros ympäri. Sitten kun kuului "hep!", koira päästettiin irti ja koiraa sai alata kutsumaan. Frini tuli luokse äkkiä ja remminkin sain melko nopeasti kiinnitettyä sen pantaan ☺
Sitten ruokatauko ja samalla palkittiin kymmenottelun voittaja.. Tiddididiididiii.. "Frini ja Mira!" O_o Ei voi olla totta.. Itse olin ihan satavarma, että voiton vie Frinin iskä Miro, ohjaajansa Villen kanssa. Pisteitä Frinille ja mulle tuli yhteensä 58 (80p. oli siis maksimi) eli aika hyvin :p Palkinnoksi saatiin ISO ja hieno ruusuke, jonka Kirsi oli tehnyt itse. Kiiitoooos :) Ja kiitokset myös LOISTAVILLE kilpakumppaneille! ☺

Kymmenottelun tulokset näyttivät tältä:
1. Mira & Frini (SW Can I Fly) 58/80p.

2. Ville & Miro (SW Con Fuoco) 49/80p.
3. Raija & Allu (SW Snuf Nuff) 47/80p.
4. Maria & Soundi (SW Sunray Symphony) / Sanna & Jäynä (bokseri, Bluesfreund Huisi Hani) 45/80p.
5. Sanna & Keira (bokseri, Solevita's Bittersweet) 44/80p.
6. Ulla & Neo (SW Hacker Hope) 41/80p.
7. Ulla & Bambo (bernhardinkoira) 24/80p.



Tauon jälkeen otettiin vielä vähän tokoa, jossa Kirsi oli neuvomassa. Yksi koirakko "syyniin" ja toiset tekivät sillä välin mitä halusivat; leikkivät, treenasivat tai vain odottelivat vuoroaan. Me Frinin kanssa treenailtiin sivummalla vähän seuruuta ja luoksetuloa. Lisäksi otettiin yhteiskuvat Frinistä, Jäynästä ja Keirasta. Sitten tulikin meidän vuoro mennä tokoilemaan Kirsin oppiin. Tällä kertaa treenattiin seuraamista, samalla tavalla kuin edellisenäkin päivänä. Otettiin myös luoksetuloa niin, että jätin koiran Kirsille ja menin kauemmas (jaa'a, olisko ollu 10-20metriä?) ja kutsuin koiran luo. Tarkoituksena saada luoksetuloon vauhtia. Jatkossa otetaan luoksaria silloin, kun treenataan jonkun kaverin kanssa, että on se pitelijä koiralle ja aletaan yhdistää sivulletuloa luoksetulon yhteyteen vasta vähän myöhemmin. Kiitos taas Kirsille hyvistä vinkeistä! :)


Luoksetuloa
Sitten olikin siivouksien ja tavaroiden autoonpakkaamisen aika. Jouduttiin taas pelata Tetristä, että saatiin kaikki tavarat mahtumaan mun pikku-Yarikseen :D Hyvin mahtui! Äkkiä saatiin talo ja ympäristö siivoon, kun oli monta ahkeraa tekijää. Kotimatkalla oli takapenkillä kolme väsynyttä koiraa - vain pieni tuhina kuului, kun kaikki vetelivät sikeitä koko kotimatkan ajan. Ja Frini jatkoi uniaan vielä kotonakin seuraavaan aamuun saakka tyytyväisenä, kaikkensa antaneena :D

SUUREN SUURET KIITOKSET Kirsille ja kumppaneille, kun jaksavat tällaisia kivoja Kesäpäiviä järjestää! Kiitokset lähtee myös Nooralle näyttelyopeista, Sannalle kuvista ja matkaseurasta! Meillä oli huippukivaa ja tullaan varmasti ensi vuonnakin! ;)


Palkintoporsaani kaikkensa antaneena.. :D

2 kommenttia:

  1. Voi, vähänkö teille oli järjestetty kivaa ohjelmaa! Mukavia tuommoset kasvattipäivät :)

    Oli aika vilkasliikkeinen tuo maalimies(?) - epäilen ettei Seelakaan olisi lähtenyt mukaan, vaikka saalista sillä on vahvistettu jo pentulaatikosta asti... :D Oli vähän turhan pitkäkin pätkä nuorelle alottevalle koiralle! Mutta hienosti Frini sun kanssas leikkii, vaikka turhan iso patukkakin oli... :D

    VastaaPoista
  2. Jep, oli kyllä huippuhauska viikonloppu! :) On kyllä tosi mahtavaa, että löysin tämmösen kasvattajan, joka viittii tämmösiä järjestää, parasta! :)
    Joo pennusta pitäen minäkin oon Frinin kanssa leikkinyt ja se kyllä tietää, mitä lelulla tehdään -> saalistetaan, ja annan sen voittaa -> lähtee kantamaan "saalistaan" suussa, joskus jopa ravistelee ^^'
    Juu mä en tosiaan oikein tiedä että olisko mun ite pitäny lopettaa leikkiminen jossain kohtaa, mä vaan odotin, että mulle sanotaan, et nyt riittää. Toki palautteessakin sit tuumas, että vähä turhan pitkä leikkipätkä, et alko mielenkiinto koirallakin jo hiipua jne.. Minkä huomasin itekin, mut en tiijä :D Jotenki vaan ootin ohjeita tyyliin "leiki.. joo voit lopettaa" :D (lisäksi sitä saatto ällöttää muiden koirien kuolat patukassa ;D) Mut niinku jo tekstissäki kirjotin, ni ei tos nähty munkaan kanssa Frinin parasta leikkiä. Kun se oikein innostuu ottamaan lelusta kiinni kunnolla ja vetämään, niin se myös vetää TOSI lujaa ja vähän semmosta leikkimurinaakin kuuluu.. Eikä päästä irti vaikka vähän "ärsyttäis"..

    VastaaPoista