Ilona

maanantai 1. syyskuuta 2014

Ratapätkiä!

Viimeinen kerta agin alkeiskurssin jatkokurssia käytiin tänään - haikeet fiilikset! Tosiaan tarjollahan olisi ollut jatkoa vielä seuraavat 5-6 viikkoa, mutta harmittavasti budjetti ei anna tällä hetkellä myöten. Ollaan kuitenkin kesän aikana opittu hurjasti kaikkea, joten kyllä näilläkin eväillä jo jonnekin saakka päästään. Nyt sitten käydään seuran kentällä treenaamassa omatoimisesti silloin tällöin ja hiotaan opeteltuja juttuja. Onhan meillä tosiaan paljon hiottavaakin; kaikkia esteitä varmemmiksi, rimojen nostelua vähitellen, oma liikkuminen, ohjaustekniikat jne.


Tällä kerralla ohjelmassa oli pari ratapätkää. Ensimmäisessä pätkässä esteitä oli kaksitoista (kuva yllä). Rata meni muuten hyvin, mutta renkaalla takkus. Frini on hyppinyt liian pitkään matalaa rengasta ja nyt ei sitten meinannut suostua hyppäämään maksikorkeudessa ollutta rengasta. Frini olisi halunnut mennä vain renkaan ali, mutta ei luovutettu. Kun saatiin neiti hyppäämään renkaan läpi ekan kerran, niin meni sujuvasti toisen, kolmannen ja neljännenkin kerran. Yksittäisenä esteenä ollaan maksirengasta harjoiteltu muutaman kerran ja täytyy siis jatkaa treenailua ;) Loppurata meni muistaakseni suhtkoht vaivatta - ainoastaan 7. hypyn ohitse meni, ja siihen taisi syynä olla se, että ohjasin hypylle liian läheltä. Korjasi kuitenkin hyvin ja jatkettiin matkaa. Ekalla toistolla pysähtyi pöydälle hyvin ja vasta luvan saatuaan jatkoi matkaa. Toisella toistolla meni läpijuoksuksi, mutta korjasi tämänkin hyvin, kun vain käskytin uudestaan pöydälle. Siinäkin odotti hienosti ja luvan saatuaan viiletti putkeen ja siitä vauhdilla viimeisille hypyille. Vau :)


Toisella ratapätkällä (kuva yllä) esteitä oli kolmetoista ja tämä rata tuotti meikäläiselle päänvaivaa. Ne valssin ajoitukset.. Kolmannelle esteelle olisi pitänyt tehdä ennakoiva valssi, mutta joko olin liian myöhässä tai sitten unohdin ohjata loppuun saakka. Lisäksi minä jotenkin peruutin hypyn taakse, kun oman liikkeen olisi pitänyt pysähtyä hetkeksi esteen viereen ja tästä syystä (+ siitä, että olin myöhässä) Frinin hyppy meni pitkäksi, mutta kuin ihmeen kaupalla sain sen tulemaan oikealta puolelta neloshypylle ja siitä putkeen. Heti kun koira sujahti putkeen, oli lähdettävä nopeasti 6. hypyn "taakse" ja tässäkin tehtiin valssi. Tämä ohjaus meni yllättävän hyvin ja muutenkin koko loppurata sujui hienosti. Viimeisellä putkellakin valssattiin ja hypyt mentiin kivalla vauhdilla.
Harmi kun ei tullut videoitua näitä ratoja - siitä olisi ollut nyt mielettömästi hyötyä, jotta olisin itse nähnyt tuon mun "ennakoivan valssin" ohjauksen.. Nooo, aina ei voi voittaa (paitsi, että kyllä voi ;D SW-leiriin viitaten ;p).

Minnalle kiitoksia hyvästä opetuksesta! ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti