Ilona

lauantai 27. syyskuuta 2014

LAREK Match Show


Pyörähdettiin tänään Ilmajoella LAREK:n järjestämässä mätsärissä Frinin ja Hetan kanssa. Hetan olin ilmoittanut pienten koirien luokkaan ja Frinin isoihin sekä rekikoiraluokkaan. Pienet koirat tuomaroi Janica Raudasoja, isot koirat Elina Koponen (kennel Winter Chaos) ja rekikoiraluokan Eija Hakkarainen (kennel Valkonaaman). Tällä kertaa ei onneksi tarvinnut niin kamalasti juosta kehästä toiseen vaan kaikki meni sujuvasti. Ainoastaan isojen kehään vaihdoin koiran lennosta, mutta onneksi Frini on niin helppo kehässä, eikä sitä yhtään haitannut joutua sinne kehään suoraan kevythäkistä ♥


Ensimmäisenä mentiin siis Hetan kanssa pienten koirien kehään, meidän parinamme kehässä taisi olla cairnterrieri ellen ihan väärin muista. Heta ravaili rivakasti omalla, persoonallisella tyylillään ja seisoi pöydälläkin hienosti käpälöitävänä. Hampaatkin katsottiin tuosta noin vain - mahtava Hepsu! Saatiin sininen nauha :)
Seuraavana menin Frinin kanssa isojen koirien kehään. Siellä vähän seistiin kopeloitavana ja juostiin pari kierrosta kehää ympäri. Hyvin antoi Frini itsensä kopeloida, saatiin punainen nauha hieman varmemman esiintymisen vuoksi :)
Tästä seuraavaksi rekikoirakehään, jossa tuomari liikutti koiria pari kierrosta ja edestakaisin - kehui kummankin koiran liikettä. Lisäksi tunnusteli koiran kuntoa ja katsoi hampaat. Pienen pähkäilyn jälkeen tuomari ojensi meille sinisen nauhan. Tuomareilta saatiin kommenttia, että koira on hyvässä massassa ja että etenkin takapäässä on hyvin lihasta.


Sitten pienten koirien sinisen nauhan saaneiden kehään Hetan kanssa. Seistäpönötettiin ja ravattiin pari kierrosta, jonka jälkeen tuomari valitsi neljä jatkoon - ja meidät valittiin. Lopulta sijoituttiin SIN3 -sijalle! Kivasti Heta kyllä esiintyikin, pirteästi ja välillä hieman omaperäisesti. Tämä kolmossija on muuten ollut meillä tämän vuoden THÖ sija, kun noita "tulostilastoja" katselee ;D Ei siinä, mukavaahan se on sijoittua.


Pienen odottelun jälkeen päästiin Frinin kanssa rekikoirien sinisen nauhan saaneiden kehään ja siellä ensin pönötettiin ja sitten ravattiin pari kierrosta, jonka jälkeen taas pönötettiin. Tuomari otti neljä jatkoon ja me Frinin kanssa kuuluttiin niihin neljään..! Siitä vielä pönöttämään hetkeksi, jonka jälkeen juostiin, juostiin, juostiin ja juostiin..! Monta kierrosta, alkoi ottaa itsellä jo ihan pumpun päälle! ;D Lopulta tuomari sijoitti koirakot ja meille napsahti SIN3 -sija :'D Kaverini Sonja ja koiransa Reetu (saku/valkkari) sijoittuivat hienosti sinisten ykkösiksi tässä luokassa ja lopulta olivat vielä sinisten BIS3! ONNEA S&R!


Rekikoirakehästä siirryttiin Frinin kanssa suoraan isojen koirien punaisen nauhan saaneiden kehään, jossa Luojan kiitos ei enää tarvinnut juosta :'D Seisotettiin koiria ja tuomari kävi vielä kerran käpälöimässä, jonka jälkeen valitsi kymmenen jatkoonmenijää. Meille tässä vaiheessa kiitokset, joten Frinille tuloksena isojen koirien kehästä PUN-. Frini kyllä jaksoi mielettömän hienosti esiintyä vielä tässäkin kehässä - se seisoi paikoillaan hievahtamatta. Jopa sen ravaaminen jokaisessa kehässä oli hienoa ♥


Vaikka me ei nyt mitenkään aktiivisesti olla mitään vetokoirailuja harrastettu (ainakaan vielä), niin laji(t) kuitenkin kiinnostaa. Pari kertaahan me ollaan käyty kaverin valjakossa kokeilemassa, mutta ennen seuraavaa kertaa täytyisi Frinin oppia vetämään itekseen. Tätä ei olla treenailtu, koska meillä ei ole ollut minkään sortin valjaita - vedon treenaaminen on siis jäänyt. Nyt kuitenkin käytiin sovittamassa vetovaljaita ja paikanpäällä olleen myyjän (Väliheikki) avustuksella löydettiin sopiva malli ja koko Frinille. Vielä ei harmillisesti ollut mahdollista niitä ostaa (-.-'), mutta josko enskuun puolella olis varaa sellaiset tilailla netin kautta samaiselta myyjältä.

Iinalle ja Annille kiitokset mätsärikuvista! :)

2 kommenttia:

  1. Frini oli niin hieno ❤️!! Harmi ku en nähny Hetan menoa :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos ^_^ Heta meni sillälailla hauskasti sipsuttaen ;P

      Poista