Ilona

perjantai 29. huhtikuuta 2016

DOBOilta

Oltiin tänäiltana tutustumassa Frinin kanssa DOBOon Pättikankaan Minnan ohjauksessa. Minnalla oli mukanaan kaksi isoa palloa, yksi keskikokoinen ja yksi pieni. Aluksi lämmiteltiin koiria pyörittämällä niitä joka suuntaan, jalkojen pujottelulla jne.. Lämmittely on tärkeää! Kokeiltiin ensimmäisenä isointa. Frini oli innokkaasti mukana hommassa ja nousi heti palloa vasten monta kertaa. Mietti selvästi, että mitäs tässä nyt olisi oikein tarkoitus tehdä. Kehotin hyppäämään ja Frini hyppäsi pallon päälle. Siinä se sitten haki tasapainoa ja aikasta mahtavasti sen löysikin. Alkuun vain muutama sekunti pallon päällä ja sitten alas. Sitten taas uudestaan hetkeksi pallon päälle jne. Näköjään minunkin jaloissa on lihakset, joskin melko surkeat sellaiset - meni meinaan omat jalat maitohapoille alta aikayksikön x) Onneksi palloja oli vain neljä ja meitä doboilijoita kuusi, niin oli välillä pakko itsekin pitää taukoa. Toki muutenkin oltaisiin huilailtu välillä.

Keskikokoisella ja pienellä pallolla kokeiltiin myös. Vähän haastavempaa se oli, mutta niin vain seisoi Frini pienimmänkin pallon päälle hienosti tasapainoillen. Lopuksi kokeiltiin vielä isolla pallolla asennonvaihtoja pallon päällä ollessa; seisomisesta istumaan ja siitä maahan. Makuulta istumaan ja siitä taas seisomaan. Sujui näppärästi! :)
Kukahan mulle vain ostaisi tuollaisen DOBO-pallon..? Ovat sen verran kalliita, että en taida ainakaan ihan justiinsa malttaa sellaista ostaa kotiin.. Tosin eipä mun kämpälle edes mahtuisi, joten jääköön vielä hetkeksi unholaan tämä DOBOpallon kotiin ostaminen.

Lopuksi jäähdyteltiin, rentouduttiin ja venyteltiin. Myös jäähdyttely on tärkeässä asemassa aina doboilun jälkeen! Minnalle kiitokset, kun saapui meille tämän tutustumisillan pitämään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti