Ilona

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Frini luonnetestissä

Frini kävi tänään luonnetestissä Hämeenkyrössä. Tuomareina Katri Leikola ja Marco Vuorisalo. Se ei ihan mennyt niinkuin Strömsössä; kelkkaa haastaessansa nousi korkealle ja ei oikein tässä vaiheessa elämää saanut ihan tarpeeksi kasattua itseään, kun koko ajan tapahtui kaikkea uutta ja jännittävää. Tästä syystä hermot meni niukinnaukin miinukselle, joka sitten söikin niitä pisteitä.. Loppupisteet 53 ja laukauskokematon. Myöhemmin ajattelin käyttää testissä uudelleen, jahka saadaan vähän ikää lisää mittariin ja lisää elämänkokemusta. Videon testistä näet TÄÄLTÄ.

Pisteet siis osa-alueittain seuraavat;
Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +1b koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu -1 haluton
Taisteluhalu +2b kohtuullisen pieni
Hermorakenne -1 vähän hermostunut
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ laukauskokematon

Aluksi harmitti tosi paljon, mutta sitten kun asiaa sulatteli hetken ja sai heti mukana olleiden kanssa keskusteltua, niin kyllä asiat siitä sitten selkiytyi ja tajusin, että ei tämä niin paha juttu ole oikeasti. Sama koira Frini on nyt kuin ennen testiäkin. Syy miksi asia harmitti aluksi niin paljon, oli ehkä juuri se, kun en osannut millään tavalla odottaa, että sieltä hylätty tulee. Mitään "superpisteitäkään" en kuitenkaan odottanut. Frini on kuitenkin arjessa ja harrastuksissa mukava kaveri - harrastuksissa etenkin, kun ei juurikaan tarvitse etsiä sitä millä koiraa motivoisi, viettejä löytyy.. Se tekee innoissaan mitä vaan tehdäänkin ♥

Frini on vähän sellainen, että kun reagoidaan niin reagoidaan kunnolla ja kun nollataan, niin sitten kans nollataan kunnolla. Testipaikalta lähdettiin melko pian testin päättymisen jälkeen ja Frini oli jo oma itsensä. Kotonakin olisi heti ollut valmis rallaamaan Hetan kanssa - ei siitä huomannut, että vain muutama tunti sitten se oli kokenut elämänsä hirveimmäin huvipuistokokemuksen ;p

Täytyy vielä mainita, että kyllähän minä veisin koiran testiin, vaikka tietäisinkin, että hylätty tulos olisi odotettavissa, koska se nimenomaan antaa sitä tärkeää tietoa omasta koirasta/rodusta niin itselle kuin kasvattajillekin! :)

Testin jälkeen ajettiin vielä Tampereen suuntaan katsomaan viisiviikkoisia collielapsosia (Sanjuusin kasvatteja yhdistelmästä Siniketun Musta Ruhtinas x Hawkfield's Gotta Go My Own Way). Oli ne kyllä niin suloisia. Itse ihastuin harlekiinityttöön. Sen olisin voinut vaikka salaa napata mukaankin - harmi kun pentuja oli vain viisi, niin kasvattaja pysyi turhan helposti laskuissa, että onko kaikki pennut tallella ;)

2 kommenttia:

 1. Ei nuo luonnetestit oo musta niin justiinsa eikä todellakaan tarkoita, että hylätty tarkoittaisi huonoluonteista (tätä kuulee sanottavan). Toki nuo luonnetestit aina jotain kertoo, mutta itse oon tavannut muutaman oikein ihastuttavaluonteisen upean koiran, jolla pisteet kuitenkin on niin vähäiset, että tulos on hylätty. Eikä mun mielestä "huonot" pisteet tarkoita sitäkään, etteikö olisi hyvä harrastuskoira - tätäkin kuulee sanottavan. Odottelette vähän aikaa ja sit uudestaan, jos siltä tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei todellakaan hylätty lte tarkoita sitä, että "koira on ihan paska" :D Eihän tästä tekstistä saanut sellaista kuvaa, että sitä mieltä olisin? Koska en tosiaankaan ole :) Ikinä ei saisi vain katsoa niitä lte pisteitä, ja tuomita koiraa vaan kyllä se koira pitäisi nähdä ihan livenä ja sitten vasta muodostaa se mielipide koirasta. LTE on vaan se päivä ja se pieni hetki siitä koiran elämästä + lte:ssä tulee painetta paineen perään, mitä koira ei normaalisti joudu arjessa kokemaan.
   Tämäkin teksti kirjoitettu unenpöpperössä tuolloin heti lte:n jälkeen yöllä, mutta nyt vasta hoksasin etten oo tätä julkaissut! Ja juu, mennään kyllä ehdottomasti testiin uudelleen vähän myöhemmin! :)

   Poista