Ilona

torstai 5. toukokuuta 2016

Helatorstain tokot


Helatorstaita vietettiin lämpimässä säässä. Oltiin sovittu Tiian kanssa, että mennään treenaamaan tokoa Kurikan koirapuiston parkkikselle. Seuraamme liittyi myös Dora Vitka-puminsa kanssa. Jokainen treenasi vuorollaan mitä halusi. Me Frinin kanssa otettiin alkuun vähän seuruuta; Tiia ja Dora katsoivat milloin Frini seurasi hyvin ja sitten palkkasin sen. Paikkamakuuta otettiin kerran yksin, pysyi hyvin. Luoksetulot pari-kolme kertaa; ihan ok. Vauhtia voisi olla vähän enemmän. Ruutuunmenoa alettiin Frinin kanssa harjoitella targetin avulla. Kyllähän Frini sinne ruutuun hienosti meni "mene" käskyllä. Mietin vain, että pitäisikö vaihtaa käsky "ruutuun" -muotoon tässä tokossa? "Mene" -käsky on agilityssä sellainen, että Frinin suunta olisi vain eteenpäin täysillä. Tokossa "ruutuun" -käskyllä kuitenkin pitäisi osata mennä sinne ruutuun, tötsien keskelle. Lujaa vauhtia toki sinnekin olisi hyvä mennä, mutta.. Mitähän sitä nyt sitten tekisi, mä oon nyt itse hieman sekaisin tämän asian kanssa, että mitä käskyä alan tässä käyttämään sitten lopulta.. :D

Lopuksi otettiin vielä Louhin kanssa yhteispaikkis; Frini maaten, Louhi istuen. Frini meni hyvin maahan, mutta nousi sieltä heti pari kertaa. Uuden maahankäskytyksen jälkeen pysyi hyvin ja melko pitkäänkin. Aikaa ei otettu, mutta itsestä ainakin tuntui, että koirat oli paikkiksessa lähemmäs minuutin. Palasin koiran viereen, käskytin istumaan ja vapautin.
Juuri ennen lähtöä halusin vielä kokeilla kapulanpitoa. Frini istui ja piti kapulaa suussa, välillä oikein ja välillä vähän ällötti, mutta kapula pysyi suussa kuitenkin. Lopetettiin toistoon, jossa kapula oli suussa oikein. Sitten tavarat ja koira autoon ja treenit oli siinä. Kiitokset treeniseurasta Tiialle, Louhille, Doralle ja Vitkalle! :)

1 kommentti: