Ilona

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Möllitokot ja rally-AVOt

Aamusella ajeltiin Frinin kanssa Isojoelle möllitokoilemaan sekä kokeilemaan rally-tokon avointa luokkaa (epäviralliset kisat siis nekin).

Tokossa tuomarina toimi Maria Paasto ja luokkina alo sekä avo. Kummassakin mentiin virallisten sääntöjen mukaan - tosin alossa sai liikkeiden välissä palkata, joka sitten huomioitiin kokonaisvaikutuksessa. Me Frinin kanssa osallistuttiin alokasluokkaan ja itselle oli jo selkeää, että todellakin palkkaan liikkeiden välissä ja ihan kunnolla. Alokasluokkaan osallistui neljä koirakkoa. Ensin tehtiin paikkamakuut yhdessä ja sen jälkeen muut liikkeet vuorotellen. Me oltiin Frinin kanssa vuorossa toisena. Vähän jännitti, mutta sain kuitenkin pidettyä jännityksen aisoissa, kun ajattelin, että menee miten menee ja nyt vaan testataan kuinka paljon vielä tarvitaan treeniä ennen kuin ajatellaan mitään virallisia tokokokeita. Kokeen jälkeen totesin, että me tarvitaan vielä aika paljon treeniä, etenkin erilaisissa häiriöissä! :p Videon näet TÄÄLTÄ.

Meidän pisterivi näyttää tältä:
1. Paikkamakuu ryhmässä 1min: 0 ~ Se perkule nousi seisomaan! Otti ehkä vähän häiriötä viereisen koiran piippauksesta. Täytyisi saada enemmän tällaista treeniä, että muiden koirat ei niin hipihiljaa vain makaisi vieressä ;D

2. Seuraaminen: 6 ~ Ihan "vähän vaan" haahuili :D Jäi jälkeen, oli väljää, edisti, ei istunut perusasentoon pysähtyessä vaan tarvitsi käskyn ja käsiapuja jajaja.. Lopulta aloin kehumaan ja kannustamaankin liikkeen aikana. Ihme kyllä ei kuitenkaan nollaa tästä saatu :'D
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7 ~ Seuruussa haahuilua ja annoin maahanmenoon tosi selkeän avun. Pysyi kuitenkin hienosti maassa ja nousi perusasentoon ekalla käskyllä.
4. Luoksetulo: 9½ ~ Tämä oli oikeastaan aika hieno! Puoli pistettä meni siinä, kun annoin lopun perusasentoon pienen käsiavun.

5. Noutoesineen pitäminen: 0 ~ Kapula oli tänään ällöttävä. Kokeen jälkeen kokeiltiin kapulaa uudelleen ja kyllä sitä noutaa pystyi, mutta istuminen ja kapulan suussa pitäminen ei nyt ollut ollenkaan mieluisaa. Sitä siis treenataan vielä.
6. Kauko-ohjaus: 8 ~ Alun maahanmenoon tarvitsi kaksi käskyä ja annoin pienen käsiavunkin. Istu-maahan vaihdot oli ihan kivat, ehkä vähän nopeammat saisi olla, mutta ihan tyytyväinen olen jo noihinkin.
7. Estehyppy: 8 ~ Lopun perusasentoon tarvitsi erillisen käskyn ja jäi vähän kauas/vinoon.
8. Kokonaisvaikutus: 8 ~ Palkkailin liikkeiden välissä herkulla, joka oli sallittua.
Pisteet yht. 110½p. / III-tulos, sij. 4/4Pieni tauko tokoilujen jälkeen, kunnes sitten oli vuorossa rally-tokon avoin luokka, jossa tuomarina toimi Susanna Ränssi. Meno oli melkoisen nihkeää ja sai taistella, että sai neidin tekemään. Varmasti tokoilut ja lämmin sää verotti. Lopulta ilmoitin tuomarille, että otan herkut käyttöön, josta luonnollisesti siis HYL. Avo-luokassa oli vain kolme osallistujaa ja kaikille tuli hylätty suoritus eri asioista :D Järjestäjät halusivat kuitenkin hylyistä huolimatta jakaa palkinnot, joten me oltiin tällä hylyllä sitten kolmansia ajan perusteella. Videon räpellyksestä näet TÄÄLTÄ.

Arvostelupaperiin tuli seuraavanlaiset merkinnät:
Kyltti 2: -10 TVÄ
Kyltti 3: -3 TVÄ
Kyltti 7: -3 KONTR, -3 HAU
Kyltti 8: -1 TEMPO
Kyltti 11: -3 UUSI
Yht. 77/100p. -> HYL, koska otin herkut käyttöön
Sij. 3/3
Aika: 3min 17s

Tuomarin kommentti: "Kerro koiralle ajoissa, ennakoi koiran tekemiset. Koira osaa niinkuin ohjaaja"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti