Ilona

maanantai 28. toukokuuta 2012

Kursseilua

Tänään oli jälleen kurssipäivä! Olin ajelemassa kahdestaan Awan kanssa kohti Seinäjokea, kun siskoni Miia laittoi viestiä, että oli saanut kokeen tehtyä ja saisin koukata hänet lukiolta kyytiin. Miia siis tuli kurssille mukaan myöskin. Kameran löin tietenkin heti mahdollisuuden saatuani hänen käsiinsä >:D

Tämänkertainen kurssikerta aloitettiin harjoittelemalla naksuttimen käyttöä; "naks ja palkka heti, naks ja palkka heti" jne. Itse olen naksutinta käyttänyt vain vähän, enemmänkin sitä voisi hyödyntää, koska sen avulla koulutus oikeasti sujuu ja joidenkin asioiden opettelussa se olisi ehkä kaikista paras palkkaussysteemi, kun koira naksun kuullessaan tietää tehneensä oikein.

Tämän jälkeen saatiin ohjaajalta lainaan kosketuskepit, mikä oli mulle uus juttu. Kosketuskepistä oon kuullut puhuttavan, mutta koskaan en oo sit sen kummemmin tajunnut mitä sillä oikein tehdään. Viisastuin siis jälleen :')
Pidettiin keppiä ja naksutinta toisessa kädessä ja herkkuja syötettiin toisella kädellä. Joskus olisi mukavaa omistaa se kolmaskin käsi ^^' Aina kun koira omatoimisesti koski keppiin; naks ja herkkua suuhun. Ja tätä jatkettiin muutaman toiston verran. Awa vain olis tahtonu välillä syödä koko kepin; nappas monesti kiinni siitä tikusta eikä vaan koskettanut sen päähän.. Noh, onneksi se keppi pysyi kuitenkin ehjänä :')



Seuraavana lähdettiin kävelemään myötäpäivään ringissä ja aina palkattiin heti kun koira otti kontaktia. Ensimmäinen kierros meillä meni siihen, että Awa kiskoi ja nuuskutteli koko ajan maata. Toisella kierroksella sain ensimmäisen katsekontaktin Awalta ja se sai herkkuja. Kierrettiin varmaan viisi kierrosta ja toisen kierroksen jälkeen meillä alkoi sujumaan hienosti; Awa otti kontaktia joka välissä. Hienoa! :)


Sitten otettiin vähän hyppyjä tokoesteellä. Toki ihan matalimmalla mitä pystyi, eli koira(t) vain alkuun oikeastaan juoksi esteen läpi. Odotellessamme omaa vuoroamme kävimme pitämässä pientä taukoa nurmikentän laidalla ja vähän leikittiin maasta löytyneellä oksalla. Sitten pian jo tulikin meidän vuoro mennä kokeilemaan estettä. Aluksi menin itsekin esteen yli ja Awa tuli perässä  ja palkkasin sen - pari toistoa ja sitten se alkoikin hoksaamaan mitä tässä haettiin. Kokeiltiin myös laittaa esteen toiselle puolelle kippoon nakinpala ensin niin, että tiputin sen kippoon ja Awa sai sen sieltä syödä. Sitten laitoin toisen nakinpalan kippoon niin, että Awa näki sen ja sitten mentiin hyppäämään. Hienostihan se sujui ja kipolle neiti suuntasi heti hakemaan palkkansa :)














Tämä kerta kurssia olikin sitten tässä, nopeasti se tunti vain hujahtaakin!
Wilma ja Irkku odottelivat meidän kurssin loppumista ja tulivat meidän kyydissä Sahkun koirapuistolle. Hienosti koirat matkustivat takapenkillä yhdessä! (:

Puistossa sitten vauhtia taas riitti! Tilaa oli temmeltää, kun muita ei puistossa ollut. Jossain vaiheessa puistoon tosin saapui yhdessä dalmatialainen sekä kleini(?) omistajineen, mutte ne menivät pienten puolelle leikkimään. Ja seuraavana tietenkin kuvia! >:)

Catch me if you can!

Wrooooom!

BuTum!

Mullaaa on palloo, mullaaa on palloo..! ;p



"Se este oli ainaki näääääin korkee!"



Viimeisestä kuvasta on pakko sanoa sen verran, että JES! :D Sainpas ne kiskomaan keppiä toistensa kanssa eikä edes riitaa pukannut, ei edes meinannut. Tähän saakka Awa on ollut kovin mustasukkainen toisille koirille leluistaan - on se toki vieläkin vähän, ei se leluja(an) ihan kaikkien kanssa jaa, mutta tää on jo huimaa edistystä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti