Ilona

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Mätsäreissä

Terve!

Mätsäröintiä Seinäjoella lukion nurmikentällä oli siis tämän päivän ohjelmassa. Siskonkin (Miia) onnistuin raahaamaan mukaan ja hän sai luvan toimia kuvaajana >:)
Kehät alkoivat hieman kuuden jälkeen ja olimme paikalla vähän yli puoli kuusi. Annoin koiran Miialle ja menin jonoon odottamaan vuoroani ilmoittautua. Ilmoitin tuota isojen koirien luokkaan, mihin tuo olisi ikänsä ja (hurjan) kokonsa puolesta kuulunut, mutta pieniin koiriin meidät sitten siirrettiinkin, koska isoilla koirilla (ja pennuilla) oli virallinen ulkomuototuomari tuomaroimassa ja hän ei seropeja saanut arvostella..
Tuntuihan se vähän hölmöltä jokseenkin odotella pienten koirien kehän laidalla omaa vuoroaan, mutta onneksi sentäs oli mukava tuomari! ^_^ Neuvoi asiallisesti ja jutusteli sekä kehui koiria, kun olivat nätisti. Awan hampaatkin hän katsoi ja kun Awa ne nätisti antoi katsoa, hän kehui, mikä oli mielestäni tosi mukava juttu. Jotkut kun tekee niin, että katsovat hampaat ja siirtyvät seuraavaan koiraan sanaakaan sanomatta..
Parikehässä Awa vielä malttoi seisoa ihan hyvin paikoillaan ja sain sen ihan ookoosti ravaamaankin välillä. Parina meillä oli jokin suloinen ruskehtava pieni lyttykuono, rotua en nyt osaa kyllä sanoa. Pienellä koiralla oli ikää noin kaksi vuotta ja he olivat mätsäreissä ensimmäistä kertaa - hieman tilanne koiraa jännitti. Tästä me saatiin punainen nauha.




Kehän laidalla Awa sitten aukoikin ääntään ihan kiitettävästi... Meinaspa ainaki meikäläisen järkikulta lähteä kävelemään, kun tuo vaan haukkui ja haukkui.. Ja arvatkaapas mille.... Joilleki hemmetin ötököille! Yritti se myös niitä napsia suuhunsakin.. Koiraparka ku ei ruokaa saa vaan joutuu ite mettästää sen.. (; (Älkää vain tosissanne ottako! :D)

Viimein päästiin punaisen nauhan saaneiden kehään, ainakin haukkuminen loppui hetkeksi.. Juostiin pari kierrosta ympäri ja kait se ihan hyvin meni. Sitten pitikin seistä paikoillaan ja voe jestas ku oli mukamas vaikiaa.. Ne ötökänperkuleet tuli kiusaamaan kehäänkin ja niitä sitte neiti yritti napsia suuhunsa, välillä se myös halus vain istua tai maata.. Niin ja kehän ulkopuolellakin olisi ollut jotain mielenkiintoisempaa.. -.-' Noh, pari kertaa tuo jaksoi pienen hetken keskittyä seisomiseen, mutta siinä se.. :D Ei sitten sijoituttu. En olisi kyllä itsekään meitä sijoittanu eli ihan oikea päätös tuomarilta.

Punaisten kehän jälkeen tuomari tuli Awaa vielä moikkaamaan ja sanoi, että rakastui tuon energisyyteen ja nätiksikin kehui. Liikkeistä sanoi sen verran, että nätit liikkeet on ja kannusti vielä treenaamaan, että onnistuisi ravaaminen pidempään. Dääm, jos Awa siis olisi käyttäytynyt hienosti ja kuuliaisesti kehässä, meillähän ois ehkä voinu olla mahikset sijoittua ;) Mutta ihan kivaa meillä kehässä oli kuitenkin vaikka vähä hankaluuksia seisottamisessa olikin :)
Ja tosiaan; meidän pitäisi kyllä sitä ravaamista harjoitella, mutta kun ei mukamas vain oo saanut aikaaseksi ^^' No ehkä tässä toivottavasti pian iskis jonkinlainen motivaatio treenata sitäkin.

Nääääin hienosti sitä välillä seistiin... :')

Punaisten nauhakehä



Tuloksena tästä mätsäristä siis: PUN ei sij. (pienet koirat)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti