Ilona

maanantai 21. toukokuuta 2012

Kurssi alkoi! :)

Kuten otsikkokin jo kertoo, aiemmissa blogiteksteissäni mainostamani "Nuorten koirien kurssi" pyörähti tänään käyntiin! :) Hieman sitä tuossa päivällä jännittelin ja mietin koko ajan että "apua, mitkä vaatteet laitan, että ne on mukavan rennot, mutta samalla käytännölliset, jotta saan tungettua herkkuja taskuihin ja paljonko otan niitä herkkuja mukaan ja minkähän vesikipon otan mukaan jajaja..." Eli siis kaikkea ihan tyhmää (ja turhaa) stressasin ^^'

Lähdin ajelemaan kohti Seinäjokea vähän ennen kuutta (kurssi alkoi siis seitsemältä), jotta sain ajella kaikessa rauhassa ja hain mukaan myös Wilman, joka lähti joukkoon henkiseksi tuekseni sekä kuvaajaksi ;D

Odottelua ennen kurssin alkua
Olimme paikalla ensimmäisinä ja odottelimme noin 10minuuttia kunnes paikalle alkoi saapumaan tasaiseen tahtiin muitakin. Onneksi Wilma oli mukana, osasin olla jotenkin rennompi kun siinä oli joku jonka kanssa höpötellä.
Kurssin alkuun ohjaaja kävi jokaisen koirakon luona hieman tutustumassa (ja tietenkin lykkäämässä laskun käteen ;D) Treenaaminen aloitettiin katsekontaktin harjoittelulla. Ollaan sitä jo vähän Awan kanssa aikaisemminkin treenattu, mutta nyt sitten oikein kunnolla ja nopeastihan toi hiffas mitä siltä halusin.
Katsekontaktin treenausta

Tästä jatkettiin sitten luoksetulotreeniin; kun koira otti kontaktin, lähdettiin itse ottamaan muutama askel taaksepäin ja kutsuttiin samalla koiraa luo ja palkattiin. Ohjaajalla oli mukanaan jälkiliina ja hän kiersi jokaisen koirakon luona ja kokeiltiin miten onnistuu kun koira laitetaan liinaan kiinni ja omistaja lähtee pois päin, pysähtyy ja kutsuu luo. Malttoiko Awa odottaa paikoillaan ja tulla kutsusta luo? No malttoihan se ja hyvällä innolla tulikin luokse! (tulisipa irtiollessaankin :'D) Toistojen välissä pidettiin tietenkin parin minuutin mittaisia taukoja ja välillä käväistiin haistelemassa kentän laidalla ja välillä leikittiin hieman omalla, rakkaalla lelulla.


Luoksetulotreeniä


Luoksetulotreeniä

Luoksetulotreeniä
Luoksetulotreeniä











Pieniä taukoja välillä :)

Tämän jälkeen vuorossa oli paikallaistuminen. Ensin laitettiin koira istumaan eteen ja palkattiin, kun se pysyi paikoillaan istumassa. Tämä oli ainakin meille (ja muutamalle muulle) ihan helppoa ja saatiin ohjeeksi alkaa kävelemään aluksi pari askelta pois päin koirasta ja pikkuhiljaa pidentää tätä matkaa kun alkoi sujumaan. Tätä ollaan Awan kanssa treenailtu vähän aiemminkin ja ihan hienostihan ton perse maassa pysyi. Vain 1-2 kertaa jouduin sen palauttamaan paikoilleen ja aika monta toistoa tuo kyllä jaksaa :)

Paikallaoloa
"Saa mennä" Awa tosin (vielä) hieman pitkillä piuhoilla x)

Paikallaolo oli tämän kerran viimeinen harjoitus ja sitten lähdettiinkin autolla kotia kohti. Matkalla saatiin kuitenkin päähänpisto, että mennään vielä käymään Sahkun koirapuistossa mikäli siellä ei ole ketään ja ei ihme kyllä ollut, joten tiemme kaartui sinne. Päästin Awan juoksemaan ja voi mitä spurtteja se siellä vetikään. Noin viisi minuuttia ehdittiin olla siellä, kunnes paikalle saapui collie (narttu) ja sheltti (uros) sekä 15-viikkoinen shelttipentu! ♥ Olin jo Awan ottanut kiinni ja lähdössä pois, kun paimenet pääsivät aitaukseen. Wilma kannusti mua päästämään Awan muiden mukaan ja rohkaisin mieleni ja päästin sen. Onneksi päästin! En voisi nyt olla iloisempi, hymy on ihan korvissa saakka! Awatsu oli niin hienosti; ei ärinän ärinää! Ja pennunkin kanssa oli tosi mahtavasti ^_^ Oi että ♥
Pian puistoon saapui myös kultsunarttu ja Awa otti senkin vastaan hyvin. Hih, Awahan käyttäytyi kuin kunnon koira! ^^'
Voisin hehkuttaa tätä tapahtumaa vaikka miten paljon, mutta eiköhän tämä riitä, kaikille kuitenkin taisi tulla selväksi, että meillä oli tänään samperin hyvä päivä! ♥ :)

Hazaaaa!

Puistoilua ♥

15-viikkoinen pikkuinen shelttilapsi ♥

"Epäreilua, teitä on kolme.."

Sheltti oli kiva kamu :)

Väsyneet & onnelliset koirat ♥

Puistojengi

5 kommenttia:

  1. Moikk! Oli kyl kivaa :-) Tää blogi näin leveenä aina paree! Ihme kyllä pari "hyvää" kuvaakin vahingossa näköjään nappasin. Nice!:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä sielä muitaki hyviä oli, mutten kaikkia viittiny/jaksanu lisäillä :') Kiitos kuvista! :)

      Poista
  2. Noni, joo ei mitään :-)

    VastaaPoista
  3. Ooo, Awa näyttää tosi kauniilta tuossa tokassa kuvassa! Ja olipa kiva lukea, että teirän eka kurssikerta meni noin hienosti! :)

    VastaaPoista