Ilona

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Älä jätä koiraa kuumaan autoon!

Ajankohtainen aihe, kun päivätkin ovat nyt olleet melkoisen lämpöisiä! Tälläkin hetkellä lämpömittari näyttää +30astetta.. VARJOSSA! Auringossa lukema on varmaan ainakin +35! Kovin on painostava ja hiostava ilma..
Järkevä ihminen tajuaa olla jättämättä koiraa autoon kuumina kesäpäivinä. Valitettavasti tässä taannoin jouduin toteamaan ihmisten typeryyden erään kaupan pihalla, kun parkkeerasin autoni valkoisen farmariauton viereen.. Lämmintä tuona päivänä oli noin +20astetta.. Menin kauppaan ja viivyin siellä varmaan noin puoli tuntia. Palatessani autolleni, valkoinen farmariauto tönötti parkissa edelleen ja koira autossa... Vettä koiralla näytti olevan tarjolla ja kaikki neljä ikkunaa olivat vähän raollaan, mutta se ei riitä.. Ilma ehkä hieman vaihtuu, mutta auringon porottaessa suoraan autoon, auton sisälämpötila nousee nopeasti huimiin lukemiin!

Kurkkasin autoon ja koira näytti kaikesta huolimatta voivan ihan hyvin. Läähätti, mutta vaikutti normaalilta. En oikein tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä siinä tilanteessa! Olisi tehnyt mieli jäädä odottamaan koiran omistajaa/omistajia ja hieman valistaa häntä/heitä asiasta, mutta olin jo tapojeni mukaisesti hieman myöhässä sovitusta tapaamisesta, joten oli pakko lähteä... Toivottavasti koira ei kauaa lähtöni jälkeen joutunut enää auton kuumuudessa olemaan.. Toivottavasti koira on elossa!


Muistakaa nyt hyvät ihmiset: ÄLKÄÄ JÄTTÄKÖ KOIRIA (tai muitakaan lemmikkejä)  KUUMAAN AUTOON!


PS. Levittäkää ihmiset tuota taulukkoa blogeissanne, Facebookissa yms, jotta asia tulisi mahdollisimman monen tietoon! Kiitos! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti