Ilona

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kurikan koirapuistossa














Käytihin tosiaan osaltamme korkkaamassa Kurikan uusi koirapuisto. Hitto se olikin iso, kun vertasi esim. Seinäjoen Huhtalan koirapuistoon! Pienten koirien puoli oli yhtä iso kuin Huhtalan puiston isojen+pienten puoli yhteensä. Eli Kurikan puiston koossa ei ole mitään moitittavaa, mukavaa kun koirilla on paljon tilaa temmeltää. Toivottavasti puistossa nyt sitten käy porukkaa ja jokainen huolehtii omalta osaltaan puiston siisteydestä.
Puiston puolet on tosiaan jaettu isoihin (yli 10kg) ja pieniin (alle 10kg) koiriin. Heta (n. 7kg) kuuluu pienten puolelle ja Awa (n. 14kg) painonsa perusteella isojen puolelle. Omasta mielestä Awa on vähän siinä välimaastossa, se on kuitenkin aika pieni ja siro, jos vertaa johonkin 50kiloiseen koiraan.. Jos puistossa sen kokoinen koira olisi, niin saattaisin miettiä pariin kertaan, että mennäänkö vai ei ^^' Vaikka Awa on kyllä melkosen nopea ja ketterä kintuistaan. Riippuu varmasti ihan koirastakin, että millaiset leikit sillä on ja osaako olla pienemmän kanssa. Ja jos taas samaan aikaan on pienten koirien puolella 3kg painava koira, niin Awa taas on sitten sille liian iso kaveri.. Vähän kakspiippuinen juttu, mutta tähän asti ollaan puistoiltu Awan kanssa isojen puolella ja puistoillaan aika varmasti jatkossakin.



Moitittavaakin puistosta löysin.. Portin alla ja joissain kohti aitaa oli aikasta isoja rakoja. Pienten puolella ei niin isoja rakoja ollut, mutta rakoja kuitenkin. Pieni chihuahua mahtuisi niistä nopsaa livahtamaan, luulisin. Eikä välttämättä tarvitsisi olla chihuahuakaan. Isojen puolella oli sen verran isoja rakoja, että Awa kyllä pääsisi niistä livahtamaan jos tajuaisi ne raot ja haluaisi pois + oma silmä juuri siinä kohtaa välttäisi.. Toivottavasti nuo raot peitetään pian :)
Pari penkkiäkin olisi mukava saada. Penkkejä oli kyllä pihapuolella, mutta olisi mukava saada niitä sisäpuolellekin. Ja muutama isohko kivikin voisi olla puistoon kiva lisä viihtyisyyttä tuomaan ja vähän virikettäkin koirille. Ainiin, ja roskikset + ne kakkapussitelineetkin olis ollu mukavat, jos ne ois ollu aitojen sisäpuolella. Okeeei, eihän siinä nyt kai niin kovin kova työ ole hakea sitä pussia sieltä aitojen ulkopuolelta (ellei ole tullessa hokannu nappasta mukaan).. Mut oma vaivansa siinä kyllä on; avata portti ja kattoa ettei kenenkään koira livahda ovenraosta, laittaa ovi kiinni, ettei koirat pökkää sitä auki.. Haet pussin, takaisin portista sisään, keräät läjän kaukaa puiston toiselta laidalta, kävelet takaisin portille, avaat sen ja taas varot ettei koiria tuu perässä, suljet portin, pudotat pussin roskiin ja takasin puistoon.. :D Eihän toi oven avaaminen ja sulkeminen kova homma ois, jos olis semmonen kunnon ovi, mutta kun se kiinnityssysteemi tuossa ovessa oli jotenkin aika erikoinen. Ja tälläselle lyhkääselle ihimiselle aika haastava, kun se kiinnityssysteemi oli portin yläosassa. Mennessä puistoon oman haasteensa toi vielä lisäksi siihen se, että pidit koiraa remmissä ja yritit saada sen odottamaan, ettei suinpäin ryntää puistoon ja samalla avaat ovea. :D No, kaippa tuo tuosta. Muutoin puisto on kyllä todella mukava, hienoa kun vihdoinkin se puisto Kurikkaan saatiin! On sitä odotettukin! Pieniä parannuksia kun sinne tehtäisiin niin olisin iloinen :)













Ensin puistoon pääsi Awa, Hetan jätin odottamaan vielä autoon. Miiakin tuli meidän seuraksemme puistossa käymään. Mentiin Awan kanssa isojen puolelle ja siellä oli kavereina rotikka ja toinen koira, oisko ollut labbis.. En kyllä ehtinyt niin tarkasti sitä toista koiraa katsoa, että voisin varmuudella sen rodun sanoa. Keskityin vain etsimään noita aukkoja, mitä aidan alapuolella oli ^^' Awa ei näiden kahden koiran kanssa kauheasti piitannut leikkiä. Vartin verran siinä oltiin ja sitten päätettiin hakea Heta autosta ja siirtyä pienten koirien puolelle, kun siellä olleet kaksi koirakkoa lähtivät.
Viihdyttiin puistossa puolisen tuntia ja kyllä nuo neidit rallittivat siellä lujaa! :) Nyt on kaksi onnellisen väsynyttä neitiä jaloissa nukkumassa, oi että ♥

2 kommenttia:

  1. Voi, olispa täällä kans koirapuisto.. :) Tai no, onhan se vissiin suunnitteilla, mutta tais mennä jäihin vähäks aikaa. Kun Viki ei oikein irti aitaamattomalla alueella kestä..

    ~ vauhtikarvat.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu koirapuistot on kyllä hyviä keksintöjä :)

      Poista