Ilona

maanantai 20. tammikuuta 2014

Hännänheiluttajilla oma kohtaamispaikka

Me ollaan julkkiksia Frinin kanssa, siis ihan älyttömän suuria julkkiksia! ;D Meistä oli kuva Kurikka NYT -lehdessä, kun oltiin koirapuistoilemassa eräs joulukuinen(?) päivä ja puistosta kirjoitettiin lehteen pieni juttu. Tässä nyt seuraavaksi se kirjoitus:


HÄNNÄNHEILUTTAJILLA OMA KOHTAAMISPAIKKA
Kurikassa huomioidaan myös ihmisen parhaat ystävät. Karvakorville on oma aidattu puisto keskeisellä paikalla kaupunkia.

Kuntalaisaloitteen koirapuistosta muutama vuosi sitten tehnyt Tiia tunnustaa yllättyneensä, kuinka mallikkaasti puistosta tuli totta. Keskustassa Paulaharjuntien ja Kärrytien risteyksessä on koirille ja heidän omistajilleen upa kohtaamispaikka.
- Koirapuisto on todella loistava paikka jo sosiaalisille koirille temmeltää toisten kanssa. Isoille ja pienille koirille on varattuna omat aitaukset, joten kaikenkokoiset koirat voivat tulla tänne peuhaamaan, hän kehuu.
Yleisestä koirapuiston hoidosta huolehtii Kurikan 4H-yhdistys. Luonnollisesti jokainen koiranomistaja korjaa oman koiran jätökset pussiin, joten paikka on aina hyvässä kunnossa. Nyt kun puistoon tuli valaistus, siellä kelpaa peuhata iltasellakin.
Tiia toivoo, että myös uusi koiraväki uskaltautuisi testaamaan puistoa. Mitä enemmän koiria on paikalla, sitä paremmin voidaan lemmikkejä sosiaalistaa toisille karvakorville. Yksinäinen koira ei juuri puistosta hyödy.

IMUA MYÖS NAAPURISTA
Koirapuistosta iloitsee myös Mari, joka tapaa piipahtaa Largo-koiransa kanssa siellä seurustelemassa samanhenkisten kanssa. Tällä kertaa puistossa vieraili myös nuori Frini-koira naapurikaupungista Kauhajoelta emäntänsä Miran kanssa.
- On todella hienoa, että Kurikassa on tällainen koirapuisto. Varsinkin nyt, kun olen työharjoittelussa Ilmajoella, on tänne puistoon lyhyt matka, Mira toteaa.
Koiraihmiset ilmoittelevat puistotreffeistä Facebookin avulla. Julkinen ryhmä on nimeltään Kurikan koirapuisto. Lisäksi voi liittyä suljettuun Kurikan koiramiitti -ryhmään, joka on tiiviimmin yhdessä toimivien koiraharrastajien kerho.
Tiia haaveilee, että Kurikassa toimisi tulevaisuudessa myös koiraihmisten oma yhdistys. Toistaiseksi ei ole löytynyt riittävän aktiivisia vetäjiä.
- Koirapuisto kaupungissa on hyvä alku. Nyt toiminta ei ole ainakaan kokoontumispaikasta kiinni, hän toteaa.

"Mitä enemmän koiria on paikalla, sitä paremmin voidaan lemmikkejä sosiaalistaa toisille karvakorville" -Tiia-

2 kommenttia:

  1. Olipa tosiaan samankaltainen! Hauskaa. :-D Teistä pikkasen edustavampi kuva, hieno Frini. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooo en mää ny tuosta kuvasta tiiä, ei sentään ole mitään jäätävää virnettä naamalla niin kai tuo on ihan ookoo :'D

      Poista