Ilona

maanantai 6. tammikuuta 2014

Sisäsiisteydestä


Kyllä tää tästä. Yöt Frini pystyy pidättämään hyvin, vaikka sitten itse tulisi nukuttua pidempäänkin. Ulospäästyään Frini pissaa heti isojen kehujen saattelemana. Kakkavahinkoja tulee vielä silloin tällöin, pääsääntöisesti silloin, kun ovat jääneet päinsä kotiin vähän pidemmäksi aikaa eikä ole ketään joka veisi ulos hädän yllättäessä. Ja jos olen kotona, niin ihan omaa typeryyttäni se on jos tuo lattialle kakkii. Sen ulospyytämistekniikka kun on sellainen, että käy mun luona ja sitten ulko-ovella. Aina en sitä edes huomaa.. Jos en reagoi, saattaa mennä makoilemaan ja hetken päästä nousee vääntämään jöötit - yleensä keittiönpöydän viereen..... Tuo on kummallinen, se ei osaa lenkillä kakkia vaan odottaa melkeinpä aina siihen, että päästään kotipihaan.. Lenkeillä kyllä aina kehun sitä suuresti, jos se päättääkin kakkia :D Toivottavasti se pian tajuais, että tosiaan sen lenkinkin aikana voi pysähtyä myös isommalle hädälle.



Frinillähän on lupa nousta sohvalle, mutta ei sängylle. Nykyään se on ihan hyvin sisäistänyt näiden kahden paikan eron ja ei enää pyrikään niin kovasti sängylle mitä yhdessä vaiheessa. Awa ja Hetahan saa tulla sängylle, Friniltä kielsin sen ihan jo siitäkin syystä, että aikuisilla (tai "aikuisilla") on edes jokin paikka minne pääsevät turvaan silloisen piraijan teräviä naskaleita. Ja tämä on toiminut hyvin. Tosin, onhan Frini päässyt pikkupentuna oma-aloitteisesti pari kertaa sängylle ja sehän on sinne myös kusaissut -.-' Että meikäläinen on hyppinyt niissä tilanteissa riemusta, voitte varmasti kuvitella! Ensimmäisellä kerralla kusaisi päiväpeiton päälle ja ei onneksi ehtinyt imeytyä läpi asti. Eikun pesukone pyörimään. Toisella kerralla ei sattuneesta syystä sitä päiväpeittoa ollut vaan siihen peiton päälle sitten vain kyykistyttiin. Äkkiä taas peitto pois sängyltä, ettei mene läpi saakka.. Ja eikun petivaatteiden vaihtoon. Mietin, että mitä keksin sängyn reunoille, että pentu ei yksinkertaisesti edes pääse sinne. Tosin eivät pääse Awa ja Hetakaan ilman, että ne sinne erikseen päästän.

Nyt sänkyni reunoja koristaa hienosti kasa tyynyjä, pieni ja isompi rahi sekä pyykinkuivausteline silloin, kun en ole kotona :'D Se on erittäin hienon näköinen viritelmä, mutta ainakaan ei ole pentu päässyt kuseksimaan sängylle (tosin uskon, että Frini ei enää sinne pissailisi). Ja ehkä tästä syystä, kun ei ole edes päässyt sinne käymään, on tajunnut sohvan ja sängyn eron. Jännä muuten, että sohvalle ei ole pissannut kertaakaan. *KOPKOPKOP!!!*


Silloin kun Frini asteli taloon, myös Awa (ja ehkä Hetakin?) on pissannut pariin otteeseen lattialle! Ovat vissiin laskeneet 1+1, että "pentuhan siihen on pissannut, eivät he, hehän ovat jo sisäsiistejä". Jestas. Tiesin kyllä, että näinkin voi käydä, koska olin muutamalta taholta samaisia juttuja kuullut. Ai mistäkö erotan onko se lätäkkö pennun vai aikuisen? En sitä varmaan muuten tietäisikään, mutta kerranpa oli vain Awa yksin kotosalla, ja kun lähdettiin, lattia oli puhdas. Kotiin päästyämme lattialla oli lätäkkö. Hupsis Awa, kiinni jäit. Nyt ei mennytkään läpi, että pentu olisi syypää ;) Enpä tästä kuitenkaan alkanut Awaa moittimaan, myöhäistähän se olisi ollut, kun vahinko oli jo käynyt.
Mutta eiköhän tämä tästä iloksi muutu ja nuo kakka'vahingotkin' saataisiin pian kuriin. Toivotaan ainakin. Jokainen koira oppii sisäsiistiksi omaan tahtiin; toiset nopeammin, toiset vähän hitaammin. Awahan oli noin vuoden ikäinen, ennenkuin vasta tajusi ulospissaamisen hienouden. Frini on sen oppinut vähän nopeammin. Hetasta en tiedä, minkä ikäinen se on ollut kun ei ole enää pissinyt sisälle :P



Käykääpäs osallistumassa Super Sheltti -blogissa olevaan arvontaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti