Ilona

torstai 9. tammikuuta 2014

Tutustumista naksuttimeen


Aloitettiin tänään naksuttimeen tutustuminen. Onhan se paljon kätevämpi merkkiääni oikein tehdystä jutusta, kuin sanallinen kehu. Sen naksun pystyy ajoittamaan helpommin oikeaan kohtaan. Pääperiaatteen naksuttimen käytössä tiedän, mutta en vain ole sitä oppinut ottamaan mukaan koulutustilanteisiin.. Tiedä sitten miksi en.

Tänään tosiaan aloiteltiin Frinin ja Hetan kanssa naksuun tutustuminen ja opeteltiin, että mitä se naksautus tarkoittaa. Awan kanssa on joskus kaaauan sitten muutamia kertoja naksuteltu ja tuntui, että kyllä se ainakin vähän muisti mistä on kyse. Siitä huolimatta senkin kanssa tehtiin kaikki alusta alkaen. Alkuunhan me tosiaan tehtiin niin, että naksautin ja palkkasin, naksautin ja palkkasin jne. Ehdollistin koiria naksuttimen ääneen, jotta oppivat ymmärtämään, että naksautuksen kuullessaan ovat tehneet jotain oikein ja sitä seuraa aina palkkio.
Otin koiran kerrallaan yksin treenailemaan ja tehtiin noin kymmenen toistoa, jonka jälkeen koiruus pääsi tauolle ja seuraava harjoittelemaan. Jokainen koiruus pääsi treenaamaan kahdesti tällä erää. Huomenissa lisää. Harjoitellaan tätä nyt alkuun sisätiloissa ja eri huoneissakin. Sitten kun alkavat pikkuhiljaa sisällä asian sisäistämään, niin siirrytään ulos ja siitä pikkuhiljaa lisätään häiriötä. Mutta tähän menee hetken aikaa, että päästään noinkin pitkälle. Kunhan oma innostus naksuttimen suhteen ei lopahda. Pakko oppia nyt vain ottamaan se mukaan joka paikkaan! >:)

2 kommenttia:

  1. Sattuipa ajankohtainen aihe! Minä ostin tänään myös naksuttimen ja sitä ollaan nyt Velhon kanssa opiskeltu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniiin :D Meillä on tuo naksutin ollu reippaat kaksi vuotta kyllä jo, mutta kuten tekstissäki mainittin, en vaan oo sitä oppinu ite ottamaan koulutukseen mukaan.. JOS nyt sitten opettelis viimein.. :D

      Poista