Ilona

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

A-este osana rataa

Viimeiset ohjatut aksatreenit takana tältä erää - jatkoa kuitenkin luvassa näillä näkymin muutaman viikon kuluttua. Tämän treenikerran rata näytti tältä:


"Joo'o, mitähän tästäkin tulee" tuli taas ajateltua - mutta ihan hyvä siitä tuli. Lähdössä oli hankaluuksia; Frini ei meinannut pysyä paikoillaan!?!? >:( Jestas, että meinas meikäläiseltä palaa käämit! Frini osaa kyllä, mutta testaili nyt ihan hemmetisti, että "onko oikeasti pakko istua, voisin kyllä seistäkin". No kyllä, siellä ON istuttava. Tarpeeksi monesti, kun sen sinne istumaan palautin, niin pysyihän se siellä lopulta.

Toiselle esteelle pakkovalssi ja siitä lähetys putkeen. Putkesta A-esteelle; juuri tänään taas pääsin sanomasta, että Frini ei vielä osaa kontaktiesteitä rataan yhdistettynä, mutta osasihan se! Tosin ekan kerran putkesta tullessaan juoksi A-esteen ohi ja ohjasin sitten A:lle uudestaan - vähän epäröi esteelle kiipeämistä, mutta pienellä kannustamisella nousi esteelle ja pysähtyi alastulollekin hienosti. Vitoshypyn yli ja pöydälle, josta kerran hyppäsi alas, mutta sekin siitä syystä, että meikäläiseltä putosi nakinpala lattialle.. Koira uudestaan pöydälle ja pysyi hyvin. Ohjaus seiskahypylle ja siitä jotenkin oikealla kädellä "heitin" koiran kasihypylle - periaatteessa siis takaakierrolle, mutta käännyin oikean kautta takaisin, jolloin koira jäi hetkeksi selkäni taakse. 
Olipa hyvin selitetty - hyvä, jos itse muistan tästä selityksestä miten ohjaus meni (enkä tiedä/muista onko tälle ohjaukselle olemassa jotain omaa nimitystä :'D)Tästä ohjaus jatkui oikealla kädellä loppuun saakka.

Toisella ja kolmannella kerralla rataa suorittaessamme, Frini meni A-esteen hyvin. Pituushypyn meni jokaisella kerralla hienosti! Vissiin siis ihan hyvä, etten huomannut edes mainita kouluttajalle, ettei olla pituushyppyä menty täysmittaisena vielä koskaan (vähän unohtunut tämän esteen treenaaminen) - nyt mentiin eikä siinä ollut mitään ongelmaa.. Vasta, kun oltiin menty rata ekan kerran kokonaan, huomasin, että pituushyppy olikin tosiaan maksimittaisena ja Frini vain liiiiti sen yli :') Ihan hyvin tuo näemmästä osaa noiden hyppyjensä korkeutta ja pituutta arvioida.
Mun tekosyyt olla ilmoittautumatta virallisiin kisoihin vähenee uhkaavasti... Mut onhan tässä vielä rengas ja kepit ja pussi ja keinu ja A-estettä kapeampi puomi jajaja... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti