Ilona

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Puolivalssit & välistävedot


Vähä parempi reenikerta ku viimeksi. Viime kerralla ketutti kaikki ja ehkä olin vähän huonolla asenteellakin matkassa jo valmiiksi, ja senkin takia kaikki meni päin mäntyä :D Tällä kerralla vähän reippaammalla asenteella ja mielellä, ja kyllähän reeni vähän paremmin menikin, vaikka uusia juttuja teemana olikin; puolivalssi/välistäveto.

Yllä 'piirreltynä' meidän tämänkertainen ratamme, josta alkuun harjoiteltiin esteet 1-3. Jätettiin koira lähtöön hieman viistoon 'kakkosestettä kohden', ohjattiin hypylle ja kun koira ponnisti, itse alettiin kääntyä hypyltä 'pois päin' (vasemman kautta), pysähdyttiin ja palkattiin koira tähän (oikeasta kädestä nami). Sitten otettiin ratapätkä alusta alkaen ja mentiin toinenkin hyppy ja sitten palkattiin. Tuosta kohdasta missä ekalla toistolla pysähdyttiin palkkaamaan koira, jatkettiin niin, että käännyttiin takaisin ns. koiran suuntaan ja ohjattiin koira tokalle hypylle jne. On tämä taas vaikeaa selittää - ei tästä mittään ymmärrä, ku en osaa selittää miten tehtiin.. Se perkuleen VIDEOmateriaali ois nyt niin hyvä kyllä olla olemassa, mutta kun ei niin ei.. Ei tämä ihan helppoa ollut, mutta kivaa kuitenkin kun alkoi päästä kärrylle, että miten ja milloin - tosin olinhan mä hitusen myöhässä melkein koko ajan tai sitten en onnistunut pitämään omaa linjaani vaan ajauduin turhan lähelle esteitä. Saatiin kuitenkin pari ihan ok suoritusta.

Kun tuo 1-3 esteen sarja oli ns. opetettu koiralle, mentiin koko rata - ei nyt mitenkään sujuvasti, mutta mentiin kuitenkin :p Paitsi me Frinin kanssa ei otettu keinua ollenkaan - sitä pitäs harjotella edelleen ihan yksittäisenä esteenä. Putkeen irtosi hyvin, jonka jälkeen tein valssin ja ohjasin 6-7 hypyt. Seiskahypyn jälkeen taas puolivalssi ja ohjaus 8-9 hypyille. Ysihypyllä puolivalssi ja lähetys putkeen, jonka jälkeen vielä viimeneinen hyppy. Haastavaa, mutta kivaa :)

Ps. "Hätä ei lue lakia" T: Frini ....................... "Joo, ei näköjään" T: Mira ........................... -.-'
Maksanpas siis ensi kerralla 5euron kakkasakon..


Vähän ennen Frinin treenejä, me käväistiin Hetan kanssa sovittamassa Satun tekemiä vetovaljaita! Valjaat olivat oikein passelit, joten ne sitten lähti meidän mukaan. Yllä olevassa kuvassa testasin niitä vielä kotona Hetalle ja pitihän se kuva ottaa - reippaan ja innokkaan näköinen malli vai mitä? :D Heta on tosin aina tuon näköinen aluksi, kun sille puettaa päälle mitä tahansa; heijastinliivin, normi valjaat, villapaidan tms.. Aina se jäätyy aluksi, mutta aika nopsaan kuitenkin tottuu päälleen puettuun vaatteeseen tms. :p Satulle suuret kiitokset valjaista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti