Ilona

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ensimmäiset rally-tokoepikset!

Suuntasin tänään Seinäjoelle ensin Collieyhdistyksen ao:n vuosikokoukseen, jossa tulin valituksi hallitukseen. Heti vuosikokouksen perään pidettiin hallituksen kokous, josta sitten täytyi lähteä vähän kesken kaiken pois, sillä meillä oli Frinin kanssa edessä ensimmäiset rally-tokoepikset! Kokouspaikalta ajeli noin vartin verran hallille, jossa epikset pidettiin. Kiireenvilkkaa ilmoittamaan saapumisestamme paikalle, sitten treeniliivi ylle ja nakit taskuun. Pian jo saatiinkin mennä tutustumaan rataan, jossa tehtäväkylttejä oli 9 kappaletta.


Heti ensimmäisenä tehtävänä Istu + Maahan, kierrä koiran ympäri; Tämä on lähestulkoon ainut ALO-luokan liike, mikä tuottaa meille tuskaa. Frini vaan ei malta pysyä maassa - okei, pitäs panostaa enempi tän liikkeen opettamiseen, mutta se on nyt vähän unohtunut. Ennen omaa vuoroamme, kokeiltiin muutaman kerran ja ei.. Ei se vaan meinannut millään pysyä maassa :D Lopulta saatiin yksi onnistunut suoritus niin, että nakkelin palkkaa etutassujen väliin oikeastaan koko ajan ja näin Frini sitten pysyi siellä maassa. Samalla tavalla tein sitten radallakin ja Frini pysyi makuulla.













Toisena tehtävä Spiraali vasemmalle; muuten ihan ok, mutta -1 tal, sillä tuo talutinhan tuossa yhdessä vaiheessa kiristyi, kun neiti bongasi maassa jotain. Onneksi jatkoi kuitenkin eikä jäänyt jumittamaan siihen kohtaan :p
Kolmantena Käännös oikeaan; Ihan ok tämäkin. Ehkä vähän 'napakampi' käännös voitaisiin opetella. Toisinsanoen, mun pitää opetella tekemään käännökset?

Neljäntenä Koira eteen + vasemmalta sivulle, istu; Näppärästi istahti eteeni ja siirtyi hienosti ja innolla perusasentoonkin.
Viidentenä Istu; ei mainittavaa, koira istui hyvin ja oikealle paikalle.
Kuudentena Koira eteen + 1 askel peruuttaen, istu + 2 askelta peruuttaen, istu + 3 askelta peruuttaen, istu; Vähän innoissaan hamusi herkkuja käsistäni toisten askelten kohdalla. Kolmen askeleen jälkeen istahti vinoon ja siitä -1 vino. Siirtyminen seuruuseen kuitenkin ok.
Seitsemäntenä Täyskäännös oikeaan; hyvin meni, kivan tiivis käännös.
Kahdeksantena Istu + Maahan; Istuminen suhtkoht nopea, samoin maahanmeno. Vähän ehdin jännittää, että pysyykö maassa, kun itse suoristan selkäni - pysyi se! Ja hienosti nousi suoraan maasta seuruuseen - niinkuin pitikin.
Yhdeksäntenä ja viimeisenä tehtäväkylttinä 270* käännös oikeaan; Kivan tiivis käännös.













Huh, se oli jännittävää. Tosin en jännittänyt tätä yhtä paljon kuin esim. agiepiksiä :')
Meidän jälkeen radan suoritti vielä muutama koirakko ja heti perään oli mölliluokan palkintojenjako. Meidän tuttavamme Jenni ja koiransa Kiki (kleinspitz) kuulutettiin sijalle kolme. Odoteltiin Frinin kanssa sivummalla ja jotain siinä höntsäiltiin, kunnes kuulin, että palkintojenjakajahan sanoi meidän nimen! Vau, olimme siis ralleilleet itsemme sijalle kaksi, pisteillä 98/100 (aika: 1.40.72)! Arvostelulomakkeessa tuomarin kommentti suorituksestamme oli "Hieno, iloinen suoritus" ^_^ Ensimmäiseksi mölleissä sijoittui lapinporokoira Piki omistajansa Mariannen kanssa. Onnea Jenni ja Marianne, sekä tietenkin muut suorituksiinsa tyytyväiset! :)


Mirvalle kiitokset kuvista ja Mariannelle videoinnista! :)

8 kommenttia:

  1. Onnea vielä myös teille, Frini meni todella hienosti! Pikille iski lahnapäivä ja meno oli sen mukaista... Toivottavasti seuraavissa epiksissä meidänkin meno olisi vähän innokkaampaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^_^
      Hehee, Piki ajatteli, jotta jos tehtäs tänään hitaasti, mutta varmasti ;)

      Poista
  2. Hei,löytänyt tieni blogiisi,ja nämä rally tokoon liittyvät jutut minun tieni löysi tänne,kivan on selkeät nuo sun harjoitukset tuolla aiemmin ja tämänkin jutun kirjoitukset,monta oli mölli alossa koiria,kuinka on koiria kehän lähellä suorituksen aikana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos :)
      Mölli-aloon oli muistaakseni ennakkoilmoittautunut 18 osallistujaa, mutta pari taisi olla poissa.. Joten 15-16 meitä mölli-alossa kilpaili :)
      Tässä kehän ympärillä oli noin metrin korkuiset umpiaidat, joiden takana koiria ja ihmisiä odottelemassa omaa vuoroaan.

      Poista
  3. Kiitos tiedosta,mölli-aloon tähdätään,katsomaan miten meidän oma toimi koti rally treenit sujuu,mutta häiriöksi voi koitua just kehän laidalla oliat,kun sellasia ei nyt niin täälä kotosalla ole,mutta umpiaita kuullostaa aika hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo se on hyvää treeniä :) Ja onneksi koira on hihnassa niin ei ainakaan pääse "karkaamaan" :)
      Riippuu varmaan vähän paikasta missä kisat on, että onko tuollaista umpinaista aitaa vai onko vaan pelkät nauhat kehää reunustamassa tms.

      Poista