Ilona

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Takaaleikkauksia

... ja niitä valsseja. Tämänkertainen rata näytti tältä:


Ensimmäistä kertaa harjoiteltiin takaaleikkausta "oikein kunnolla". Jätettiin koira vinosti ensimmäisen esteen taakse niin, että sillä oli suora linja toiselle esteelle. Itse lähdettiin liikkeelle suurinpiirtein ensimmäisen esteen kohdalta. Alkuun palkattiin Frini toisen hypyn taakse ja toistettiin pari kertaa. Sitten palkattiin kolmannen esteen taakse, jonka jälkeen vielä lähetettiin putkeen. Sitten koko pätkä uudelleen ja palkkaus putken jälkeen. Seuraavana lähetin putkeen ja jatkettiin 5-7 esteet. Lopuksi mentiin vielä koko rata - vähän räpeltäen, mutta mentiin kuitenkin :')

Pienen tauon jälkeen mentiin rata vielä kerran takaaleikkauksineen, jonka jälkeen siirryttiin valssiohjauksiin, joita meikäläinen ei vaan osaa ajoittaa oikein - ainakaan noin montaa peräkkäin.. Asiaa tietenkin omalta osaltani hankaloittaa se, että tuo koira on sen verran nopea, etten ehdi tehdä niitä valsseja oikeaan aikaan. Valsseillen päästiin rata kokonaisuudessaan läpi kerran ja siihen olikin hyvä lopettaa. Jotenkin totesin tällä radalla nuo takaaleikkaukset paremmaksi ohjaustekniikaksi Frinin kanssa. Vaikka niitä takaaleikkauksia tehtiinkin nyt varsinaisesti ensimmäistä kertaa, niin Frini hoksasi asian nopeasti. Fiksu tyttö!

Loppuun treenattiin vielä keinua. Tällä kerralla tehtiin niin, että vietiin Frini vaan suoraan keinulle pannasta kiinni pitäen ja näin varmistaen, ettei se pääse hyppäämään pois keinulta. Pari kertaa se meni matalana ja jännitti selvästi, mutta jo kolmannella kerralla meni reippaammin eikä ryömimällä ollenkaan. Palkkailin keinun loppupäässä pysymisestä ja vapautin. Tähän oli hyvä lopettaa.
Frini on onneksi sellainen koira, että kun sen muutaman kerran saa kohtaamaan jännittävän jutun ja selviämään siitä, se pääsee siitä myös nopeasti ylikin. Uskon, että kun keinua saadaan nyt vielä muutaman kerran harjoiteltua tällä tavalla, se alkaa sujumaan aika nopsasti.

2 kommenttia:

  1. Meidänkin pitäisi keinua alkaa treenata (ja keppejä). Luulen, että Mainillekin tuo on toimivin tapa opettaa keinu. Puomi tehtiin kans noin ja parin toiston jälkeen rupesi ilme kirkastumaan, nykyään menee oikein hyvin :D Ja ens ois selvinnyt tuota rataa :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo keppejä pitäs meidänki kauheesti reenata, samoin tuota keinua ja pussiakin pitäs kokeilla! Samoin pitäs alkaa pikkuhiljaa puomia ja a-estettä yhdistämään osaksi rataa, ensin yhden-kahden hypyn jatkoksi jne..
      Noooh, olisit selvinnyt kun minäki selvisin xD Tosin vähän räpeltäen selvisin, mutta selvisin kuitenkin XD

      Poista