Ilona

torstai 12. marraskuuta 2015

Hurttahuoneen haaste seropien omistajille


Hurttahuoneella oli haaste seropien omistajille, johon ajattelin tarttua. Tarkoituksena siis vain vastailla kysymyksiin.

1. Mitä rotuja koirassasi on?
- Hetan rotuja en itseasiassa edes tiedä. Heta tuli meille 2-vuotiaana kodinvaihtajana eikä edellinenkään omistaja osannut sanoa roduista juuri mitään varmaa. Neiti on siis tällainen mysteerimixaus.

2. Miksi valitsit juuri sekarotuisen?
- Hmm, no miksipä ei? ;p Hetan kohdallahan kävi niin, että etsittiin "Awalle kaveria" ja Hetanhan oli tarkoitus olla enemmän siskoni koira, mutta sitten siinä tuli pari muuttujaa ja siskoni lähti opiskelemaan kauemmas, eikä hänellä ollut mahdollisuutta ottaa Hetaa mukaan - en tosin tiedä olisinko edes malttanut Hetaa hänen joukkoonsa antaa - sen verran paljon oltiin Hetan kanssa kuitenkin jo yhdessä ehditty tehdä ja tutustua. Heta myös tuli ensin parin viikon koeajalle, mutta jo heti parin päivän kuluttua oli selvää, että neiti tuli jäädäkseen. Awakin hyväksyi Hetan osaksi laumaa nopeammin kuin kuvittelinkaan, ja sekin vain pönkitti päätöstä, että Heta jää.

3. Kävikö mielessäsi ollenkaan rotukoiran hankinta?
- Kävihän se, ja nythän minulla jo sellainen onkin seropin rinnalla.

4. Käytätkö ikinä sekarotuisesta koirasta nimitystä "seropi"? Loukkaannutko tästä nimityksestä?
- Käytän, oikeastaan aina. Ja en loukkaannu - totta puhuen en edes ihan täysin ymmärrä miksi joku tuosta nimityksestä loukkaantuisi? :o

5. Mitä mieltä olet sekarotuisen pennuttamisesta?
- Se on ihan ok, jos kaikki tehdään oikein ja asiallisesti. Tarkoittaen sitä, että vanhempien on oltava kaikinpuolin terveitä. Lisäksi olisi hyvä olla jokin tavoite.. Tavoitteella tarkoitan sitä, että terveeksi tutkituista vanhemmista pyritään saamaan terveitä harrastuskoiria - sellaisia, joilla olisi jotain annettavaa maailmalle.. Ei pidä pennuttaa vaan siksi, että "kun ne on niin söpöjä ja haluan tästä koirastani itselleni pennun". Eikä myöskään pidä pennuttaa vaan määrän lisäämisen vuoksi.

6. Harrastatko koirasi kanssa jotakin?
- Hetan kanssa käydään mätsäreissä ja treenaillaan rally-tokoa. Muutamassa epävirallisessa rally-tokokisassakin ollaan käyty :) Silloin tällöin vähän jotain agilityn alkeitakin yritetään opiskella vaihtelun vuoksi.

7. Oletko käynyt mätsäreissä, x-rotuisten luokkiin osallistuen?
- Ollaan käyty useastikin ja ihan pientenkin koirien luokkaan ollaan osallistuttu - kyllä sitä menestystä seropeillekin tulee siellä rotukoirien seassa, uskokaa pois ;) Ei se ole niin, että "seropit ei pärjää rotukoirille". Pärjää ne. Jos ette usko, niin käykääpä vilkaisemassa Hetan tuloksia mätsäreiden osalta ;p

8. Miten varmistuit sekarotuista koiraa ottaessasi, ettet tue pentutehdastoimintaa?
- Hetahan tuli aikuisena - tosin edellinen omistaja kertoi, että Heta oli kasvanut vähän kurjissa oloissa. Pentutehtaaksi hän ei kuitenkaan kyseistä paikkaa uskonut. Täytynee siis vain todeta, että Hetan kohdalla on käynyt tuuri; koira on sosiaalinen kaikin puolin ja todistetusti terve.
Piikun ja Awan kohdalla tiedän, etten tukenut pentutehtailua, koska Piiku syntyi serkkujemme seropinartulle vahinkopentueeseen.. Vuosi oli 2000 ja itsekään en juuri mistään mitään ymmärtänyt - Piikun saimme ilmaiseksi. Awa syntyi tuttuni pohjisnartulle, sekin vahinkopentue. Pennut hoidettiin hyvin ja maltaita pennuista ei pyydetty.

9. Oliko sekarotuinen koirasi suunnitellusta vai vahinkopentueesta?
- Vahinko..

10. Onko sekarotuinen koirasi FIX-rekisterissä?
- Ei ole.. Tarkoitus kyllä on rekisteröidä, mutten ole vieläkään saanut aikaiseksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti