Ilona

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Rally- ja toko-keskiviikko

4.2.2015
Se on taas keskiviikko! Nopeasti nämä viikot vierii; nyt jo neljännet kerrat rally-tokokurssia sekä tokokurssia takana! Neljä kertaa vielä jäljellä.

Nyt käytiin rally-kurssilla läpi seuraavat kyltit nro:

16. Spiraali oikealle
17. Spiraali vasemmalle
18. Pujottelu edestakaisin
19. Pujottelu

Lisäksi muisteltiin kylttejä nro:
20. Koira eteen + oikealta sivulle
21. Koira eteen + vasemmalta sivulle
22. Koira eteen + oikealta sivulle, istu
23. Koira eteen + vasemmalta sivulle, istu
24. Istu + 1 askel, istu + 2 askelta, istu + 3 askelta, istu
25. Koira eteen + 1 askel peruuttaen, istu + 2 askelta peruuttaen, istu + 3 askelta peruuttaen, istu



Rallattelun jälkeen taas tokoa kera Frinin. Ensimmäisenä koirat taas riviin ja harjoiteltiin luoksepäästävyyttä. Nyt palkkasin Frinin vaan kerran Sannan ollessa ihan sen edessä ja hyvin Frini pysyi paikoillaan ja otti muhun kontaktia. Muutaman kerran vilkaisi Sannaa, mutta tähän suoritukseen olin taas tosi tyytyväinen. Sitten tokohyppy. Meillä oli nyt käytössä agilityn hyppyeste, koska sitä uutta tokohyppyestettä ei seuralla vielä ole.. Nähdessään esteen Frini oletti pääsevänsä aksaamaan tietenkin ja arvatkaapa vain oliko neiti hiljaa, kun sen siihen istumaan jätin. Jep, ei ollut :D Jätin tosiaan koiran istumaan paikoilleen, siirryin esteen toiselle puolelle ja kutsuin Frinin luokse, kun se oli hiljaa. Onneksi hiljenee yleensä melko nopeasti kuitenkin, eikä räksytys ole hirveän pitkäkestoista. En muista edes mitä käskyä käytin (olisikohan ollut "yli"?), jostain syystä Frini kuitenkin vähän hämmentyi. Liikkui kohti hyppyä, mutta ei hypännyt heti vaan vasta kun innostin enemmän. Kokeiltiin uudestaan ja käytin "hyp" käskyä (käytän samaa agilityssä..) ja heti sen perään "sivu". Frinin suoritus oli nopea ja pienellä käsiavulla autoin sen sivulle perusasentoon. Sivusta katsottuna näytti kuulemma tosi hyvälle. Vielä kun saisi nuo käskyt natsaamaan ja koirallekin opetettua ne oikein :)

Seuraavaksi liikkuroitua seuraamista. Täytyy vaan todeta, että minä ja mun käsi :D Ei vaan osaa pitää sitä kättä oikealla kohdalla x) Frini seurasi suhtkoht hyvin, mitä nyt se paikka on edelleen hakusessa meikäläisen takia :] Kotiläksynä opettaa koiraa käyttämään takapäätään! Sitähän onkin jo pitänyt kauemman aikaa alkaa opettamaan, muttei vaan oo saanut aikaiseksi - kun on niin paljon muitakin juttuja, mitä pitäisi muistaa koiralle opettaa x)
Lopuksi vielä liikkeestä maahan. Hihna irti ja koira perusasentoon. Tällä kertaa ajattelin kokeilla, etten antaisi käsi- tai vartaloapuja, kun edelliskerroilla on näyttänyt siltä, ettei Frini välttämättä niitä tarvitsisi. No nytpä sitten tarvitsi tietenkin :') Otettiin vähän taaksepäin ja tehtiin niin, että minä peruutin ja innostin koiraa tulemaan perässä, josta käskytin maahan antaen kunnon käsi- ja vartaloavut ja nakki palkaksi etutassujen väliin. Sieltä vapautus "jee":llä ja uudestaan sama. Tätä muutaman kerran ja sitten yhtäkkiä vauhdista seuruuseen ja siitä käsiavuin liikkeestä maahan. Saatiin ihan ok suoritus, johon oli hyvä lopettaa :)


Seuraavalla kerralla noutoa/kapulan pitoa. Toisena kotiläksynä siis; noudon alkeita ja lähinnä nyt siis sitä kapulan pidon opettelua! Eeehkä tää tästä vielä joskus riemuksi muuttuu - nyt se on jo iloa. Frinin kanssa on niin kiva tehdä, kun se tekee niin innolla ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti