Ilona

lauantai 21. marraskuuta 2015

Rallyepiksissä Ilmajoella

LaTo Ry järjesti tänään rally-tokoepikset Ilmajoella. Suunnattiin siis Hetan ja Frinin kanssa epistelemään tietenkin! Hetan kanssa ei niin jännittänyt mennä radalle, koska oltiin nakkiluokassa - radalla sai siis palkata. Ehkä hitusen tietty alkuun mietin, kun kyseessä oli uusi halli missä ei olla aiemmin oltu jne, että meneeköhän vaan maan haisteluksi koko rata - se ei nimittäin olisi mitään uutta Hetan kohdalla ;) Siinä sitten vähän ennen omaa vuoroa temppuiltiin ja mentiin maahan jne. Heta oli kivasti mukana, joten aloin uskomaan, että radallakin se on ehkä ihan hyvin mukana. Ja niinhän se oli! Meni koko ajan innokkaasti häntä pystyssä, jopa vähän pomppienkin, mutta mieluummin niin, kuin nenä kiinni maassa koko ajan! :D Nakkiluokassa tuomarina toimi Ville Vainionpää ja rata näytti tältä:


Meidän arvostelupaperiin tuli ainoastaan yksi merkintä virheistä ja sekin heti lähdöstä -10! Koiran alkuasento väärin; juuri kun tuomari antoi lähtöluvan, Heta kävi maassa, jonka jälkeen istahti ja siitä lähdettiin liikkeelle. Oma moka siis, kun en uusinut - eipä vaan tajunnut siinä vaiheessa vaikka radan jälkeen mietinkin, että siinä kyllä taisi tulla moka :D 7. kyltilläkin (Vasen täyskäännös) meillä oli vähän vaikeuksia, mutta mulle on pääasia, että nyt Heta ei istunut - aiemmin on tässä yleensä ehtinyt mun selän takana istahtaa. Tästä pienestä sähläyksestä ei nakkiluokassa kuitenkaan sakotettu. Tuomarin kommentti: "Mukavan näköinen suoritus". Videon näet TÄÄLTÄ.
Pisteitä radalta siis yhteensä 90/100, aika 1.18.40 ja sijoitus 10/14.

Sitten olikin vuorossa ALO-luokka ja Frini kehiin. Jännitti "normaalia" enemmän, koska eipä olla hetkeen menty alokasluokan mittaista rataa palkatta - nyt täytyis kyllä taas alkaa tekemään treeniä tavoitteellisemmin, jos tammikuussa meinataan kisoihin yrittää päästä! Alokasluokan tuomarina toimi Teresa Mäkinen ja tältä näytti rata:


Arvostelupaperiin seuraavat merkinnät:
Kyltti 3: -1 AS
Kyltti 4: -1 KONTR
Kyltti 7: -1 KONTR
Kyltti 9: -1 KONTR
Kyltti 10: -1 AS
Kokonaisvaikutelmasta: -1 HAU ja -3 OV
Pisteitä yhteensä 91/100, aika 1.57.10 ja sijoitus 5/10.

Neloskyltillä Frini vähän haisteli maata, vitoskyltiltäkin kuvittelin, että olisi tullut haistelusta miinuksia, mutta ei tullut. Tuolla samaisella kyltillä Frini jäi vähän ihmettelemään peilejä :') Seiskalla piti taas nuuhkaista maata ja talutinkin siinä kyllä taisi kiristyä, mutta siitä taluttimesta ei ainakaan erikseen sakotettu. Sitten alkoikin mennä vähän haukkumiseksi.. Pujottelussa taas nuuhkaisi maata ja kymppikyltillä oltiin pois asennosta enemmän kuin puoli metriä.. Voi hauhau :D Koira selkeästi aisti mun jännityksen. Maali -kyltin jälkeen Frini vielä hetken ihasteli itseään peilistä :D Harmi kun en huomannut tuomarilta kysyä, että mitä tuo -3 OV tarkoittaa tuolla kokonaisvaikutelman kohdalla. Tuomarin kommentti arvostelupaperissa: "Kaunista yhteistyötä. Hieno kontakti. Lisää takapäänkäyttöharjoituksia. Ihanan innokas koira!". Videon suorituksesta näette TÄÄLTÄ.

Meidän ratojen kuvaajille kiitokset ja kaikille paikallaolleille tutuille kiitokset seurasta! ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti