Ilona

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

SKL:n Kaverikoirakurssi

Tämä viikonloppu vierähti Kennelliiton Kaverikoirakurssilla; eilen (la 12.3.) olin teoriatunneilla ilman koiraa ja tänään sitten oli vuorossa Hetan arviointi. Arvioinnissa katsottiin miten koira suhtautuu vieraisiin ihmisiin ja koiriin, erilaisiin alustoihin, portaisiin, pyörätuoleihin/rollaattoreihin ja yllättäviin koviin ääniin. Heta oli kaiken kanssa ihan fine. Meni heti vieraiden ihmisten rapsuteltavaksi, kulki portaissa hyvin eikä vierastanut erilaisia alustoja. Lattialle yhtäkkiä kaadettu harjakaan ei hätkäyttänyt vaan sitä mentiin heti katsomaan, että mikäs se oli..

"Asiakasvierailulle" mentiin yhdessä kolmen muun koiran kanssa. Siellä muut kurssilaiset esittivät asiakkaita; yksi istui pyörätuolissa, yhdellä oli kyynärsauvat ja yhdellä rollaattori. Heta taisi nähdä ekaa kertaa elämässään pyörätuolin ja rollaattorin, kävi niitä katsomassa ja totesi, ettei ne olleetkaan sen kummallisempia juttuja. Tällä "vierailulla" sitten käytiin tervehtimässä "asiakkaita" ja nostin Hetan syliini, jotta sitä on helpompi silitellä. Pari kertaa neiti olisi tahtonut lattialle ja lähteä moikkaamaan toista koiraa, mutta se ei nyt tässä tilanteessa käynyt - koirathan ei vierailuilla ole keskenään tekemisissä. Ainoastaan ennen vierailupaikkaan menoa koirat saavat hieman haistella ja tutustua toisiinsa. Vaikka Heta pari kertaa vähän venkoilikin sylissä, se ei haitannut. Kunhan Heta tajuaa tilanteen ja tottuu siihen, että siinä tilanteessa ei nyt toisten koirien kanssa leikkimään pääse, niin uskoisin sen osaavan rauhoittua syliin koko ajaksi.

Me sitten tulevaisuudessa aletaankin käydä Hetan kanssa ilahduttamassa mm. mummoja, pappoja ja lapsia. Heta siis hyväksyttiin mukaan SKL:n Kaverikoiratoimintaan. Mahtavaa, että Hetan ihanasta luonteesta pääsee muutkin nauttimaan ^_^

7 kommenttia:

 1. Onnea kaverikoiratoimintaan pääsystä! Kiva, että hyvä pääsee kiertämään ja ilahdutatte monia yksinäisiä vanhuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä! Ihan mahtavaa, että tällainen toiminta on ylipäätään keksitty! Kun on vanhuksia/lapsia/nuoria, jotka rakastavat koiria ylikaiken, mutteivät voi syystä taikka toisesta itse sellaista omistaa.

   Poista
 2. Muakin kiinnostais tällanen toiminta, mutta enpä tiiä olisko Dalista ikinä tällaseen.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitten kun poika vähän kasvaa. Alle 2v ei vielä pääse edes mukaan toimintaan. Tai se voidaan kyllä arvioida, mutta vierailuille pääsee vasta sitten kun on täyttänyt 2v :) Ei sitä tiedä, ehkä sitten kun Dali kasvaa ja aikuistuu, niin voi tilanne olla ihan erilainen ;) Koskaan ei kuitenkaa oo liian myöhäistä tähän hommaan :)

   Poista
  2. Ehkä sitten kun poika vähän kasvaa. Alle 2v ei vielä pääse edes mukaan toimintaan. Tai se voidaan kyllä arvioida, mutta vierailuille pääsee vasta sitten kun on täyttänyt 2v :) Ei sitä tiedä, ehkä sitten kun Dali kasvaa ja aikuistuu, niin voi tilanne olla ihan erilainen ;) Koskaan ei kuitenkaa oo liian myöhäistä tähän hommaan :)

   Poista
 3. Jep, sosiaalinen tuo ainakin on eikä mikään arkajalka. :) Mutta sitä rauhallisuutta kaipais. Kattellaan muutaman vuoden päästä! :D

  Ps. Apua millä ihmeen profiililla nää mun kommentit tulee... Joku viis vuotta vanha profiili, jota en oo sen koomin käyttäny :D

  VastaaPoista