Ilona

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Agilityä pitkästä aikaa!

Kuten otsikkokin jo kertoo, me agiliidettiin Frinin kanssa tänään PITKÄSTÄ aikaa! Varmaan marraskuussa viimeksi ollaan agilityjuttuja tehty! Oli niin kivaa!
Supertyytyväinen saan Friniin olla - se osaa! Kunpa minäki vain osaisin ohjata ;P Mutta vajaa vuosi sittenhän minäkin vasta tämän lajin aloitin ja mitenkään kovin säännöllisesti ei olla edes päästy treenailemaan ohjatusti, joten en nyt odotakaan, että itse olisin jo ihan huippu ohjaaja tässä lajissa. Kaukana siitä. Vaan eipä siinä, edetään rauhassa ja kärsivällisesti. Eipä meillä mikään kiire minnekään ole. Ihan hyvä pohja meillä on kuitenkin tätä lajia ajatellen, joten eiköhän me tästä eteenpäin päästä pikkuhiljaa. Agilityn alkeiskurssikin alkaa jo vajaan parin viikon päästä :)

Palatakseni tähän päivään; Frini oli hieno! Piirtelin Paintilla "upean" piirroksen siitä ns. radasta mikä me tänään mentiin:


Laitoin koiran istumaan ja odottamaan paikoilleen ja täytyy tietenkin hehkuttaa, miten HIENOSTI Frini pysyikin paikoillaan! Malttoi odottaa niinkin kauan, että ohjaajamme sai neuvottua mulle vähän, että miten mun kannattaa Frini esteille ohjata ja vasta multa luvan saatuaan koira lähti liikkeelle! ♥
Frinin ollessa putkessa, mulle tuotti hankaluuksia ajoittaa käskytys ja liikkeellelähtö oikeaan aikaan. Lisäksi parilla toistolla sähelsin jotain omaa ja välillä käskyinä oli "hypyn" sijaan "putkeen" ja toisinpäin.. :D Toisaalta, ei noilla mun käskysanoilla taida kovin suurta merkitystä Frinille olla, sillä se lukee mun kroppaa ja liikkeitä tosi paljon ja hyvin. Jos mun rintamasuunta on vasemmalle ja pitäisikin oikeasti mennä oikealle, niin koirahan menee sinne vasemmalle.. Mun on pidettävä huoli siitä, että mun koko kroppa on menossa sinne suuntaan minne pitääkin, niin taidetaan säästyä monilta sähläyksiltä (toivoa sopii? :D). Takapakkeja ja ongelmia tulee varmasti, mutta pyritään kärsivällisesti ne sitten ratkomaan :p
Ai että ku jäi hyvä fiilis tästä kerrasta, seuraavaa kertaa odotellessa ^_^

Viiden aikaan iltapäivästä oli vuorossa pienimuotoiset näyttelytreenit bokseri seurassa (kaverini bokserin kasvattaja järjesti treenit, joten pääsimme mukaan vähän treenaamaan ennen viikonlopun Vaasa KV:tä). Frini esiintyi tosi kivasti, menispä Vaasassakin sitten tuolla tavalla (ei yrittänyt ku kerran napsasta pultusta, mutta pienen hihnasta nykäisyn ja kädellä ohjaamisen jälkeen meni hienosti). Hampaatkin antoi katsoa suhtkoht' kivasti ja kroppakin kopeloitiin ongelmitta :)
Näyttelytreenien jälkeen päätettiin hieman extempore mennä vielä tsekkaamaan "salainen uimapaikka" ja ipanathan siellä riemastuivat vielä revittelemään pitkin rantaa. Välillä käytiin vedessäkin kastelemassa jalkoja ja sitten takaisin kauhealla vauhdilla rantahiekkaan pyörimään.. Ai oltiinko me menossa viikonloppuna näyttelyyn? :D Noh, eipä tuo koira ainakaan elä pumpulissa vaikka näyttelyt tiedossa onkin. Ainahan sen voi pestä (vaikka turkki nyt ei ehdikään sitten palautua tarpeeksi, mutta "samapa tuo") :p
Tein myös Awan kanssa vielä iltayhdeksän jälkeen pienen pyörälenkin ja kyllä meni taas hienosti! :)




Huomenna sitten pääsee kouluun mukaan niin Heta kuin Frinikin. Koululle on tulossa sellaiset viitisensataa vaahtosammuttimen kokoista ipanaa, ja ainakin nyt Heta pääsee heidän rapsuteltavaksi ja paijailtavaksi. Frinikin saattaa välillä päästä vähän sosiaalistumaan, pienissä pätkissä. Tekee hyvää sille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti