Ilona

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Iso eikä pentu enää!


Olipas TODELLA outoa ilmoittaa Frini ISOJEN koirien luokkaan Kauhajoen Koiraharrastajat ry:n järjestämässä mätsärissä! Ensimmäistä kertaa siis mätsäröitiin neidin kanssa isoissa, jotka tuomaroi Merja Utriainen. Isojen kehä alkoi vasta puoli kahdelta, joten suunnattiin paikalle puoli yhden kieppeillä.

Mätsäri järjestettiin hallissa, joten alkuun oli hieman ahdasta, kun porukka oli innostunut lähtemään mätsäröimään ja senpä vuoksi Frini saikin odotella autossa. Hain sen sisälle vasta hieman ennen isojen kehän alkua ja siihen mennessä olikin aika moni jo kehässä ollut päässyt lähtemään, joten tilaakin tuli halliin enemmän. Onneksi tuo ei tarvitse kovin kauaa aikaa hälinään tottumiseen.
Meidän vuoron tullessa ensin seisotettiin ja kierrettiin kehä kerran tai kaksi ympäri ja sitten taas seistäpönötettiin. Tuomari tuli ensin kopeloimaan Frinin ja hyvin kopeloikin; katsottiin hampaat ja mentiin koko kroppa tutkien läpi - hyvää treeniä ja hienosti Frini antoi itsensä käpälöidä. Kopelointien jälkeen kierrettiin kehä ravaten kerran ympäri ja sen jälkeen vielä edestakaisin ja sitten taas seistiin.
Kehässä meidän parina taisi olla tolleri (novascotiannoutaja), jos en nyt ihan väärin muista. Kova vastus, sillä esiintyi myös tosi hyvin. Lopuksi vielä kierrettiin yhdessä kehä pari kertaa ympäri. Tällä kertaa meille kuitenkin napsahti punainen nauha.




Punaisten nauhakehässä taso oli kieltämättä melko kova! Hienoja ja hyvin esiintyviä koiria oli paljon. Juostiin muutaman kerran kehä ympäri ja tuomari kävi vielä jokaisen koiran luona, jonka jälkeen valitsi kuusi jatkoon, joihin me kuuluttiin. Tästä karsiutui pois vielä kaksi, jolloin jäljellä oli siis luonnollisesti enää neljä. Kieltämättä omaksi hämmästyksekseni me kuuluttiin näihin neljään! Lopulta me oltiin Frinin kanssa isojen koirien PUN4! Palkinnoksi saimme pokaalin, tennispallon sekä 300g:n pussin Happy Dog -raksuja :)

Ensimmäistä kertaa osallistumassa oli myös kaverini Ärri-bouvierinsa kanssa, ja heidän saldonaan tästä mätsäristä oli upeasti isojen koirien PUN1 ja lopulta BIS2! Onnea ♥

Loppuun vielä pikkuinen palkintoposeeraus:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti