Ilona

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Esineruudun alkeet


Tänään oli koirankoulutustunneilla ohjelmassa esineruutu.
Frini pääsi tekemään esineruudun alkeita ensimmäistä kertaa ja aiva kivasti se lelun haki. Tiputti sen kyllä muutaman kerran, mutta haki kuitenkin uudelleen, kun sitä yllytti, kannusti ja kehui.
Alkeitahan tehtiin siis niin, että valitsin lelun (vinkuva "raatolelu"), joka olisi Frinille mieluinen ja avustaja sitten sillä lelulla innosti koiraa ja peruutti lelun kanssa noin kymmenen metrin päähän meistä samalla koiraa innostaen. Pysähtyessään vielä vähän innosti ja sitten hiljeni samassa kun heitti lelun parin metrin päähän itsestään. Kun lelu oli maassa, lähetin Frinin hakemaan lelua käskysanalla "etsi". Hyvin tytsy tosiaan haki lelun ja toikin sen vielä mulle muutaman kannustuksen ja kehun jälkeen. Kuvittelin pienesti, että Frini saattaa lähteä rallattelemaan lelun kanssa "lälläslää, sielläs huutelet, lelu on nyt mulla!", mutta ei onneksi tehnyt niin :D

Awakin pääsi kokeilemaan, mutta sitähän ei lelut kiinnostaneet nyt yhtään vaan metsän hajut olivat paljon mielenkiintoisempia. Kyllä tuon kanssa täytyy joskus sitä verijälkeäkin päästä kokeilemaan. Siinä se ois varmaan aika hyvä :)

23.2.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti