Ilona

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Wannabe-husky

Käytiin tänään valjakkoilemassa toista kertaa Lindan valjakossa. Kiitos siis Lindalle, jotta päästihin taas kokeelemahan :p
Nyt täytyisi oikeasti hankkia ne vetovaljaat, että pääsen opettamaan tuolle koiralle vetämistä. Ongelmanahan on tosiaan se, että Frini ei oikein osaa vetää (hah, kerrankin näin päin, että ongelmana on vetämättömyys kuin vetäminen). Tosiaan kaulapannassahan se ei vedä eikä saakaan vetää, joten se täytyisi nyt saada tajuamaan, että kun puetaan ylle vetovaljaat, niin niissä saa (ja pitääkin) vetää.
Toinen asia on se, että Frinin pitäisi oppia saamaan käskyjä ja kehuja takaa. Frini on sen verran paljon kiinni minussa, että pitäis saada tuo "napanuora katkaistua" jotenkin, jotta neiti tajuaisi, että se tosissaan voi lähteä vähän kauemmas musta. Toisinsanoen tuo koiruus voisi vähän itsenäistyä.


Sain hieman ohjeita miten voisin lähteä tästä liikkeelle;
  • Ensimmäisenä hankin tietysti ne vetovaljaat
  • Kiinnitän esim. renkaaseen (tms. jossa EI ole vaaraa, että liukuu koiran kintuille) ja kannustan vierellä/vähän takaviistossa koiraa vetämään. En mene koiran edelle ja toimi ns. jäniksenä. Frinin on opittava vetämään itsenäisesti; loppupeleissä en kuitenkaan voi aina juosta sen edellä/vieressä vaan ohjeistukset ja kehut tulevat koiran takaa.
Tämmöstä siis tänään, saa nähdä mitä huominen tuo tullessaan! :P

Ps. Vaasa KV:n numerolappukin oli ilmestynyt sähköpostiin.. Ollaan numerolla 163 (34. koira kehässä).. Voi veljet.. Pitänee toivoa, että edes muutama muukin narttu on puolialastomana matkassa xD
Saattaa olla, että saan esittää myös toisen pk collien Vaasassa; Kurkon (Say Wuf Räyh Väyh). Jännittävää! :]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti