Ilona

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Lainakoirana JH -kehässä

Keski-Nurmon metsästysseura järjesti match show'n Seinäjoella Tokmannin parkkialueella. Kehät alkoivat hieman myöhässä; ilmoittautujia oli paljon ja vain yksi ilmopiste, joten siellä meni vähän enemmän aikaa. Ilmoitin Frinin isoihin, jotka tuomaroi Olli Punkari.

Frini pääsi myös ekaa kertaa Junior handler -kehään Veeran kanssa, JH -kehän tuomaroi Maija Varis. Oli kiva nähdä, että Frini kyllä toimii kehässä myös vieraamman ihmisen esittämänä. Kehään mennessä toki vähän katseli, että mihinkäs minä jäin, mutta nopeasti asennoitui esiintymään Veeran kanssa. Veera esitti lassien hienosti ja Frini antoi myös asetella jalkojaan. Frini kyllä ottaa pönötysasennon itsekin aika hyvin, mutta silloin tällöin joutuu ihan pikkuisen siirtämään jotain jalkaa johonkin suuntaan.
Osallistujia jh-kehässä oli noin kymmenen ja Veera sijoittui Frinin kanssa hienosti sijalle JH4! Onnea Veeralle sijoituksesta ja kiitos myös mun puolesta, kun Frinin kehään veit. Oli tosi kiva nähdä, että se tosiaan toimii myös vieraamman ihmisen käsissä :)

Lainakoirana JH -kehässä ekaa kertaa. Veeran kanssa sijoitus JH4! ^_^
Isojen kehään pääsyä odottelimmekin sitten hetken aikaa. Kehässä parinamme oli australianpaimenkoira, joka esiintyi myös varsin hyvin ja iloisesti häntäänsä heilutellen. Juostiin kehä yhdessä ympäri, yksistään edestakaisin ja sitten pönötettiin. Meille ojennettiin punainen nauha.
Punaisen nauhan saaneiden kehää sitten jouduttiin odottamaankin ainakin tunnin verran, jos ei vähän ylikin.. Kun kaikki isot koirat olivat olleet kehässä, otettiin kehään yhtäkkiä metsästyskoiraluokkaan osallistuvia koiria. Sitten kun niissä oli saatu nauhat jaettua, alkoi sinisen nauhan saaneiden pentujen kehä pyörimään, sitten pienten koirien siniset, isojen siniset ja metsästykoirien sinisen nauhan saaneet. Tämän jälkeen punaisen nauhan saaneet pennut, punaiset pienet koirat ja sitten vasta punaisen nauhan saaneet isot koirat.. Väsy alkoi jo painaa silmää ja kylmäkin oli vaikka takin olinkin tajunnut pukea päälle mätsäriin lähtiessä. Pipo, kaulahuivi ja lapaset eivät olisi olleet yhtään liikaa siinä pääsyä kehään odotellessa.

Lopulta tosiaan oli isojen punaisten vuoro, kehässä koiria oli noin viitisentoista. Meidät juoksutettiin pari kierrosta ympäri ja sitten pönötettiin. Tuomari valitsi neljä jatkoon, meille kuitenkin kiitokset. Täytyy kyllä myöntää, että nyt vähän harmitti, kun ei sijoituttu; Frini esiintyi niin kivasti ja oltiinhan me jo tosi pitkään odotettukin..! :D Noooh, ei voi mitään, pakkohan sieltä kehästä on jotkut pudottaa. En kyllä yhtään tuomarin tehtävää karehdi :p 
Tuloksena siis PUN-.

Sunnuntaina sitten seuraavat mätsärit, tällä kertaa suunnistetaan Vaasaan Frinin ja Hetan kanssa. Esitän myös pentukehään ensimmäistä kertaa osallistuvan Willan (pk collie)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti