Ilona

torstai 12. huhtikuuta 2012

Olet mitä syöt

.. eli aika herkku.
Tämän postauksen aiheena siis ruoka, eli mitä kaikkea Awa saa syödäkseen.
Awa saa lähes päivittäin Jahti & Vahti Junior -nappuloita. Kun tuo 15kg:n säkki tyhjenee, ruoka vaihtuu J&V kana-riisiin.

Osittain meillä mennään myös raa'alla ruoalla. KennelRehulta oon tilannu 5kg naudanmahaa, joka on kätevästi annosteltu n. 500g:n pusseihin. Myös naudan rustoluita oon tilannu KennelRehulta 5kg:n satsin. Nekin on paloiteltu valmiiksi sopiviin annospaloihin.


Lohiöljyä ja merileväjauhetta sekoittelen ruokien sekaan kuuriluontoisesti (eli noin joka toinen viikko). Satunnaisesti sekoittelen ruokaan myös mm. raejuustoa, piimää, maustamatonta jogurttia yms..


Mustista & Mirristä käyn usein ostamassa Maukas-tuotesarjan pakastepötköjä. Niitä on monenlaisia ja tähän mennessä on tullut ostettua mm. kasvissosetta, jauhettua broilerinsiipeä, sika-nauta luumursketta, jauhettua lohta sekä jauhettua poroa. Myös Neufraun pakastepötköistä on tullut ostettua mm. NeuAlt:ia, Neup:ia ja riisi-lohta.


HauHau Championin tölkkiruokia tungen kongiin ja kongin laitan pakkaseen. Kongista Awa saa ruokansa kun jää yksin, joten tekemistä riittää päivän ajaksi, kun se yrittää jäätynyttä ruokaa kongista saada irti ^^' Yleensä on joko liha-riisi patéta tai kana-riisi patéta.

Ja sitten tietysti Awalla on aina saatavilla puruluita tai puristeluita. Kuvassa myös herkkutikku.

Herkkuja Awa saa koulutuksen yhteydessä. Herkkuina toimii HauHau Championin kanakierteet, tonnikalapalat ja ankkafileet, joita aina saksin pienemmiksi paloiksi. Myös Frolicit, nakit ja lihapullat on maistuvia herkkuja.


Awa on todella pieniruokainen koira. Ruoan saa kerran päivässä - vaikka sille toisen kerran ruokaa tarjoaisikin, se ei sitä syö.. Paitsi silloin, jos päivän aikana on liikuttu extrapaljon, niin sitten kyllä kelpaa toinenkin ruoka-annos, mutta ei muuten. Tosin käytän koulutuksessakin aika paljon herkkuja, joten toinen ruoka-annos päivässä ei ole edes välttämätön tämän takia.
Punnitsinkin Awan muuten tänään ja painoa sillä on nyt 13,6kg. Viime punnituksessa (19.3.2012) painoa sillä oli 14,1kg eli koira on hoikistunut hieman, mutta se ei haittaa. Tuo paino on juuri sopiva. Kylkiluut ei näy, mutta tuntuvat kun käsin hieman painaen menee kylkeä pitkin. Rakenteeltaanhan Awa on tosi siro ja säkää sillä on noin 47cm.

PS. Vaasa KV lähestyyyyy! Lauantaina suuntaan siis kohti Vaasaa hyvässä seurassa! Ootan niin innolla! ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti