Ilona

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kurssia, kurssia















Tänään olikin toiseksi viimeinen kerta tuota meidän Nuorten koirien kurssia. Alkuun lähdettiin tekemään harjoitusta, jossa koira pujottelisi jalkoja. Aloitettiin siitä, että koira menisi vain jalkojen välistä ja palkattiin, ja siitä siirryttiin tekemään kahdeksikkoa. Awa kyllä meni, mutta itselläni oli hieman hahmottamisongelmaa välillä, että mites päin mun nyt pitää oikein tässä olla ja kummassa kädessä pidän herkkua ja kummalla puolella sen käden pitää milloinkin olla jaja.. Huoh :D No, ihan hyvin tuo silti meni vaikka itse vähän sekoilinkin :D




Tämän jälkeen otettiin pari toistoa luoksetuloa. Jätin Awan ohjaajalle ja lähdin itse kävelemään tötsistä muodostetun ruudun keskelle, käännyin ja kutsuin Awan luo. Vautsi millä innolla se säntäsi luokse! Toistettiin sama; koira jäi ohjaajalle ja lähdin omalle paikalleni ja kutsuin Awaa; ja taas hyvällä vauhdilla tuli luo eikä aikomustakaan, että olisi lähtenyt muualle juoksemaan (pakko mainita (vaikka kuvistakin sen näkee), että liinaa ei ollut vaan tuo remmi vain, josta ohjaaja sitten päästi irti kun koira lähti juoksuun)! Upea tyttö! :)



Hieno fiilis - sehän koiran kouluttamisessa tosiaan onkin se tärkein juttu; hyvä Fiilis! ;)
Välillä pientä taukoa ja sitten taas treenaamaan. Vuorossa oli harjoitella "ruutuun"-käskyä. Tai tässä nyt jokainen sai itse päättää mitä käskysanaa alkaa käyttämään, mutta minä aloin käyttämään tuota "ruutuun"-sanaa. Eli siis kun koira tokossa lähetetään ruutuun, niin nyt opetettiin koiraa irtoamaan omistajastaan (en tosin tiedä tarvitsisko Awa tämmöistä treeniä, se välillä irtautuu vähän turhankin paljon ;D ymmärtänette mitä tarkoitan.. Mutta siis tietysti ihan hyvähän se on tuotakin harjoitella, tiedä vaikka joku päivä oltaisiinkin tokossa jo treenaamassa tuota liikettä paremminkin. Ei toki vielä pitkiin pitkiin aikoihin, mutta tulevaisuudessa ehkä, ei voi tietää ^^'). Laitoin rasiaan herkun niin, että Awa näki ja vasta "ruutuun"-käskyllä se sai sen mennä sieltä syömään. Käsimerkkiäkin tässä käytin apuna osoittaen rasiaa. Tätä treenattiin ensin ilman tötsäruutua ja sitten vuorotellen siirryttiin tötsille. Annoin koiran remmin ohjaajalle ja vein rasian keskelle ruutua ja pudotin sinne herkun siten, että koira sen huomasi. Kävelin takaisin Awan viereen ja sanoin "ruutuun" ja sinnehän se meni palkkansa hakemaan. Vähän tosin varasti tässä, taisin antaa käsimerkin hieman aikaisemmin mitä käskysanan. Oma moka siis ;) Toistettiin tämä liike ja toisella kertaa onnistui. Kolmannella toistolla siirryttiin hitusen kauemmas ruudusta ja nyt Awa hetken aikaa mietti käskysanan kuultuaan ja käsimerkin nähtyään, että "mitäs mun nyt pitikään tehdä?", kuitenkin sitten toisella käskyllä lähti ruutuun niinkuin pitikin. Toistettiin vielä neljännen kerran vähän lähempää, että saatiin onnistunut suoritus ja sitten siirryttiin pienelle tauolle heittämään ylävitoset ;)



"Vitonen!"
Sitten asetuttiinkin rinkiin ja lähdettiin tekemään ohitusharjoituksia kukin vuorollaan. Tätä harjoitusta ollaan tehty kerran ennenkin tällä kurssilla. Kerran Awan keskittyminen muhun taisi herpaantua, mutta ihan mukavasti sain sen aika nopsaa takaisin kontaktiin. Lopulta tuli meidän vuoro lähteä pujottelemaan ja ohittelemaan muita, ja sekin meni ihan kivasti. Alussa Awa nuuskutteli vain maata, mutta sitten sain sen kontaktiin ja hienosti mentiin koirien ohitse - pari aika läheltäkin ohitettiin itseasiassa.



Loppuun vielä otettiin ihan vain peruskävelyä ja haettiin kontaktia. Sai myös treenata näyttelyravia, mikäli koki sen tarpeelliseksi. Itse en kuitenkaan sitä harjoitellut, vaan enemmän tuota kontaktia pitää meidän treenata ja hyvin se nyt ainakin meni. Lisää vain treeniä niin eiköhän se siitä! Wilmalle ISO kiitos kuvista! :)
Käväistiin Sahkun koirapuistossakin treenin jälkeen - ensin työ, sitten huvi! Eikös se niin mene ;) Oli kiva koiraporukka kasassa, kaikki tulivat hienosti toimeen keskenään, eikä ketään tarvinnut juurikaan komennella. Vähän rauhoittumaan vain välillä piti käskeä, kun seassa oli pari pentua (n. 4kk sheltti ja n. 5kk sakemanni), etteivät ne aiva jää jalkoihin. Puistossa oli myös shar pei -narttu sekä Runo ja Irkku :) Noin tunnin verran koirat puistossa riekkuivat ja sitten vielä pääsivät jorpakkoon pulahtamaan nopsasti. Runo ja Irkku on mahottomia vesipetoja! :D Awakin pari kertaa kävi pienen ringin uimassa, kun sille heitti kepin. Se tykkää sitten enemmän tuosta kahlailusta :)
Irkku, Awa, Kiira (shar pei) & Jomy (sheltti)
Mahottoman hyvä fiilis jäi tästä päivästä ja sen vielä kruunasi aivan mahtava ilma! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti