Ilona

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Tokon tynkää

Kuten eilisessä postauksessa jo mainitsinkin, tänään oltiin siis Wilman ja Janican kanssa tokoilemassa Seinäjoella eräällä hiekkakentällä. Wilmalla oli mukanaan Irkku (beauceron) ja Janicalla Makia (pk collie), Jami (mitteli) ja Taika (husky).
Otettiin vähän seuraamista ja paikallaoloa. Awan kanssa säädettiin jotain omaa siinä, kun aiemmin ei kovinkaan paljoa olla mitään tokoliikkeitä treenailtu. Seuraamaan sain Awan välillä ihan mukavasti - kyllä se sen osaa, kunhan vain malttaa keskittyä olennaiseen. Hieman se menee kyllä vinosti ja yrittää kiilata mun eteen ja se pitäski saada meneen suorassa, mut ihan hyvä tuokin on näin alkuun; korjataan sit pikkuhiljaa paremmaksi. Paikallakin tuo malttaa pysyä ihan hyvin.
Luoksetuloakin kokeiltiin pariin otteeseen niin, että laitoin Awalle jälkiliinan valjaisiin kiinni ja Janica piti aluksi siitä kiinni ettei Awa lähde ennen aikojaan mun perään. Lähdin juoksemaan ja heti kun käännyin ja kutsuin Awaa, Janica päästi liinasta irti, mutta Awa vain toljotti paikoillaan "Mitä? Mitä mun pitää tehdä? Juosta sun luo vai?". Kokeiltiin uudestaan ja sama toistui :D Vielä kolmannenkin kerran taidettiin kokeilla ja sitten Awa tajus mitä sen piti tehdä. Vauhdikkaasti se sitten tulikin luokse. Tässä välissä Janica kävi vaihtamassa koiraa ja Awahan sitten tietysti haukkui uudelle koiralle (Taikalle), jota ei ole ennen nähnyt. Awa haukkui, mutta kutsuin sitä tulemaan luo samalla pois päin juosten ja vau, Awahan tuli luo! Heti kuitenkin kääntyi takaisin haukkumaan Taikalle, mutta kutsuin Awaa jälleen luo ja se tuli, en ois uskonut ^^'


Vein Awan pienelle tauolle, että se sai vaan haistella maata ja rentoutua.. Jos nyt voi rentoutumisesta puhua, kun toinen räksytti lähestulkoon koko ajan Taikalle.. Sillä selkeesti oli paljon asiaa huskylle.. Pikkuhiljaa Awa kuitenkin alkoi rauhoittumaan ja yritin palkata heti kun se malttoi olla parikin sekuntia hiljaa. Janica vaihtoi koiran ja Jami astui kuvioihin. Siitä Awa sitten tykkäsikin oikein kovasti. Olis ollut niin mukava päästä Jampan kanssa leikkimäänkin! Ja Jamikin selkeesti rakastui Awaan ;) Awalta vaan ei oikein heru, sori Jami ♥
Me seurailtiin Awan kanssa loppuaika sivusta kun W & J treenailivat koiriensa kanssa. Kiva kattoa, kun koirat osaa :) Pieniä vinkkejäkin siinä sai miten lähteä opettamaan Awalle juttuja, kiitos siis niistä! ;)
Kotiin päästyämme kokeilinkin vielä pihassa luoksetuloa. Tiputin liinan maahan siten, että saan hypättyä sen päälle, jos Awa meinaa ottaa hatkat (jota ei muuten yrittänyt kertaakaan!). Ja tuohan tuli luokse mitä upeimmin! Palkittin sitä herkuilla ja välillä leikittiin lelulla.

Illemmalla käväistiin vielä lenkillä ja lenkin lomassa pysähdyttiin katsomaan Superpesisottelua KoU-Nurmo. Ensin katsottiin kauempaa tieltä, mutta sitten loppuajasta siirryttiin katsomon puolelle ja nätistihän Awa siellä oli. Istui kun pyysin eikä haukkunut/haukahdellut kertaakaan. Makkaraa se kyllä kerjäsi katseellaan eräältä ihmiseltä, mutta sain onneksi Awan huomion kiinnittymään omiin herkkuihinsa mitä mulla oli taskussa mukana. Pelin päätyttyä lähdettiin kävelemään kotiin vesisateessa. Ainakin se piristi mukavasti ja ilmakin vähän raikastui :)

Seuraamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti