Ilona

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kurssilla!


30.5.2012 Sahkun koirapuistossa
Tänään oli "nuorten koirien kurssin" 3.kerta ja aloitettiin se ihan perus katsekontaktista, että saadaan koirat taas hoksaamaan mitä niiltä halutaan. Awa hoksas tämän nopeasti ja alkoi ottamaan kontaktia mukavasti koko ajan. Tästä lähdettiin sitten liikkeelle yrittäen saada aikaan katsekontaktia koiran omasta aloitteesta. Ensimmäinen kierros meni maan haisteluun, kun oli niin paljon hajuja, mutta toiselle ringille lähtiessä alkoi Awa ottamaan taas kontaktia mukavasti. Sitten pysähdyttiin ja laitettiin koirat istumaan. Tämä sujui meillä hyvin; Awa meni istumaan heti käskystä ja piti kontaktia lähestulkoon koko ajan. Välillä se vilkuili muita koiria, mutta perse pysyi kuitenkin maassa. Tästä lähdettiin taas liikkeelle kiertämään rinki ja sitten pysähdyttiin ja laitettiin koirat maahan. Awa (kuten pari muutakin) istui ensin ja meni siitä vasta maahan, ja saatiin sitten ohjeeksi laittaa koira maahan siten, että se ei istuisi välissä vaan menisi suoraan seisoaltaan maate. Onnistuihan tämä kun vähän kädellä ohjasin.
Tämän harjoituksen jälkeen otettiin vielä paikallaoloa ja Awa malttoi istua niin hienosti paikoillaan! Kiertelin ja kaartelin sen ympärillä, kiersin ihan sen ympärikin kokonaan ja se pysyi paikoillaan loistavasti! Edes toisen koiran haukahdukset ja lähistöllä ollut puunkaatotyömaa ei häirinnyt! Mahtava tyttö! ♥ Tämän jälkeen pidettiin pieni tauko.

Tauon jälkeen harjoiteltiin vähän agilityesteitä. Nurmikolla oli putki, rengas, kepit ja sitten semmoset tötsät (miksikä niitä nyt sitten pitäisi sanoakaan).. Me aloitettiin tötsien pujottelusta ja herkkujen perässä Awa pujottelikin ne nätisti. Siirryttiin siitä sitten renkaalle ja pari kertaa sainkin Awan hyppäämään sen läpi. Aluksi se hieman epäröi, mutta kun aikani kannustin ja kehuin kun vähäkin käväisi renkaan "sisällä", niin se rohkaisi mielensä ja loikkasi läpi! :)
Sitten olikin vuorossa putki ja siihen Awa ei kovin helposti suostunutkaan menemään. Edes nakit eivät olleet nyt niin houkuttelevia sen mielestä, että moiseen putkeen olisi itsensä tunkenut. Kerran se saatiin siitä lävitse juoksemaan, mutta sitten se löi puonsa maahan ja vain istui paikoillaan "minähän en tuonne enää mene" :D Uskoisin kuitenkin, että jos Awan kanssa tuota harjoittelisi enemmän, niin kyllä se siitä alkais sujumaan. Käväistiin pienellä tauolla, jotta Awa saa hetken hengähtää. Tauon jälkeen mentiin kokeilemaan keppien pujottelua. Pujoteltiin ne vain pari kertaa ja sitten jo pidettiin taas pientä taukoa ja sitten taas vielä kerran kokeilemaan, josko neiti nyt olisi suostunut menemään putkeen, mutta eeeei. Se piti päänsä eikä suostunut menemään. Ehkä sitten joskus toiste paremmalla innolla :D


Kurssin jälkeen suunnattiin "perinteisesti" Sahkun koirapuistolle, jossa jo Wilma sekä Satu olivat koirineen. Samaan aikaan meidän kanssa puistolle saapui sekarotuinen Tita omistajansa kanssa. Puistossa oli myös rottweiler sekä Linda huskynsa Sumun kanssa. Viihdyttiin puistossa reipas tunti ja lähdettiin Wilman kanssa vielä siitä uittamaan koiria Kyrkkärille ja sielläkin noin tunnin verran saatiin aikaa kulumaan mukavasti ja nyt on koira niin väsyksis jotta! Huomenissa sitten otetaan taas suunnaksi Seinäjoki ja mennään vähän porukalla treenailemaan tokoa tms :)
Awa, Tita, Kipa, Runo & Irkku

Vilskettä piisas :)


Ilmoittauduin muuten eilen paimennukseen tutustumisiltaan, joka olisi 12. heinäkuuta. Puolitoistatuntia teoriaa ja näytöksiä, odotan innolla! Koirankin saisi ottaa tuolloin mukaan (lampaille eivät pääse), mutta Awan jätän kuitenkin kotiin. Se ei ole koskaan nähnyt lampaita ja haukkuisi niille ihan varmasti. Parempi siis, että jätän sen kotiin, enkä ota sitä häiritsemään sinne ^^' Tätä siis odotellessa. Mennään kuitenkin ihan kaikessa rauhassa tää kesäkuu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti