Ilona

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kurssin viimeinen kerta

Kurssille menossa. Odottaa lupaa
tulla autosta ulos.
Tänään tosiaan oli meidän Nuorten koirien kurssin viimeinen kerta. Olen tykännyt kurssista paljon ja kyllä siitä on hyötyäkin meille ollut. Ollaan saatu hyviä vinkkejä koulutukseen ja kurssin innostamana on sitten tullut treenattuakin niitä asioita mitä kurssilla on läpi käyty. Muun muassa Awan istumaanmeno sekä paikallaolo on kehittynyt hurjasti. Luoksetulokin on parantunut Awalla, vaikka kuitenkaan en tohdi sitä irti vielä laskea missä tahansa. Niin varmaa se luoksetulo ei suinkaan (vielä ainakaan) ole. Kuitenkin; kehitystä on ollut havaittavissa ja kaippa se siitä kun vaan treenataan ja treenataan vielä vähän lisää :)

Mutta tämänpäiväiseen kurssikertaan palatakseni; käytiin läpi rally-tokon liikkeitä. En oo aiemmin lajiin tutustunutkaan, mutta se oli oikeasti ihan mukavaa! :) Ohjaajamme kävi laittamassa nurmelle 10kappaletta ohjelappusia (+lähtö ja maali -laput), joissa sitten luki aina mitä minkäkin lapun kohdalla on tarkoitus tehdä. Stop-kohdassa koiran piti aina istua perusasentoon (eli sivulle). Meillä oli mm. seuraavia liikkeitä (tässä järjestyksessä):
1. Koira ensin sivulle istumaan perusasentoon, siitä seuruuseen ja ensimmäisessä lapussa luki "Hitaasti" eli koira hitaaseen seuruuseen.
2. Stop ja koira istumaan. Omistaja kiersi koiran ympäri.
3. Stop ja koira peruasentoon vierelle, siitä juosten seuraavalle lapulle (koira seuruussa).
4. 90asteen käännös vasempaan.
5. Pujoteltiin neljä tötsää edestakaisin.
6. 90asteen käännös oikeaan.
7. Stop ja koira maahan makaamaan.
8. Stop, koira maahan makaamaan ja omistaja kiersi koiran ympäri.
9. 360astetta ympäri vasemmalle, koira seuruussa.
10. Stop. 1 askel, koira seuruussa ja stop. 2 askelta, koira seuruussa ja stop. 3 askelta, koira seuruussa ja stop.
Sitten oltiinkin jo maalissa ja siihen loppuun koiran täytyi vielä mennä perusasentoon.

Meillä sujui ihmeellisen hyvin! Awa malttoi kuunnella ja istui lähes aina heti kun kuuli käskyn. Ihan kivasti se malttoi seuratakin. Eihän toi seuraaminen meillä mitää täydellistä oo, väliähän siinä on ja välillä edistää tai jää jälkeen, mut parannellaan sitä kuitenkin pikkuhiljaa. Katsekontaktia se ainakin piti hienosti! Mentiin tuo rata läpi kaksi kertaa, kukin vuorollaan. Täältä näkee noita kylttejä, mitä meilläkin nyt oli siis tuossa käytössä.
Hmm.. Mitäs me sitten vielä tehtiin tuolla kurssilla. Vaikeeta muistaa, kun ei ollut kukaan kuvaamassa eri tilanteita, nii ei oo kuviakaan apuna virkistämässä muistia! :D Hmmmmm.. Ainii! Kerran testattiin luoksetuloa niin, että jätettiin koira ohjaajalle ja itse lähdettiin noin 15metrin päähän kävellen ja kun alettiin kutsua koiraa luo, käveltiin/hölkättiin/juostiin samalla itse vielä pois päin koirasta. Ja liinaahan ei nyt ollut, vähä jännitti, että apuuuva, jos tuo Awa ny päättääki juosta ohi tai muuta vastaavaa :D Maalailin piruja seinille, mutta onneksi ne eivät päälle hyökänneet ja Awa tuli luo ^______^
Sitte lopuksi otettiin vielä paikallaistumista rivissä, hienosti meni muuten, mutta kerran Awa haistatti paskat, nosti perseensä ylös ja lähti haistelemaan miltä se nurmikko hänen selkänsä takana oikein tuoksuukaan.. Noh, tän jälkee pari onnistunutta toistoa paikkaistumista ja se harjotus oli sit meidän osalta siinä. Pitää lopettaa onnistumiseen, ettei jää huono fiilis kummallekaan. Istumisen jälkeen kokeiltiin vielä paikkamakuuta rivissä ja tämä sujui yllättävän hyvin. Melkeinpä yhtä hyvin kuin tuo istuminen vaikka aiemmin paikallaan istuminen on Awalla ollu vahvempi liike, kuin paikkamakuu. Noh, hyvä että välillä näinkin :D
Oli kyllä huippukiva kurssi. Suosittelen kaikille Koirakoulu Fiiliksen kursseja! :)

Kurssin jälkeen käytiinkin taas Sahkun koirapuistossa vielä vähän revittelemässä toisten koirien kanssa. Puistossa oli pari pk collieta (Makia ja Nelli), pari shelttiä (Laku ja Jomy-pentu), pari kultsua, belgi (Kurko), suomenlapinkoira, sakemanni ja jokin pikkukoira, jonka rotua en nyt yhtäkkiä osaa sanoa. Menoa ja melskettä riitti! (:
Ps. Yks mukava ja hieman jännittäväkin juttu tiedossa, mutta siitä lisää myöhemmin, kun näkee miten kaikki lähtee sujumaan.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti