Ilona

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Tarvikkeet

Tässä aikani kuluksi ajattelin rustailla jotain tarvikkeista mitä Awalla/Awaa varten on. Taidan aloittaa kaulapannoista, joita Awalta löytyykin 9 kappaletta.. Tai no 10 kappaletta, jos mukaan lasketaan myös Piikun vanha pentupanta, mikä Awalla oli muutaman kerran kaulassaan pentuna. Nykyään tuo panta ei taida enää Awalle mennä (edes joku panta jäänyt siis pieneksi ^_^').  Eniten kuitenkin tulee käytettyä raitaista fleecepantaa, jossa vaaleanpunainen perhoskoristenauha. Panta on säädettävä ja siinä on pistolukkokiinnitys. Pannan on tehnyt mittatilaustyönä Jasu-cottonin omistaja: http://jasu-pannat.blogspot.fi/ Kiitos siis hänelle! :)
Musta fleecepanta muuminauhalla, oranssi fleecepanta sinisellä leopardinauhalla ja lila fleecepanta pinkillä pallonauhalla on tilattu Luca-sakemannin omistajalta myöskin mittatilauksena: http://www.petsie.fi/pet.php?petid=91634&s=images&setid=82415 Kiitos! :)
Pinkki panta (ostettu Musti&Mirristä) kuvassa on Awan pentupanta, mutta menee sille vieläkin. Tuota tosin enää harvemmin käytetään :) Ruskea panta kuvassa on Piikun vanha pentupanta ♥
Kun hämärällä/pimeällä lähdetään lenkille, laitan yleensä Awan kaulaan mustan heijastinpannan (ostettu Halpa-Hallista).

Vaaleanpunainen "prinsessapanta" on ollut kaulassa vain pari kertaa tähän mennessä; 1v-synttäripäivänä ja jouluaattona :D Pitäähän sitä nyt jokin juhlapantakin olla olemassa erityisiä päiviä varten! ;) Pannan olen ostanut Faunattaresta, Seinäjoelta.
Punaista nylonpantaa (jossa valkoisia luu-kuvioita) käytetään, kun tiedossa on uintireissu. Ostettu M&M:stä.


Valjaatkin Awa omistaa; pinkit Hurtta Lifeguard -merkkiset, joissa on myös kätevästi heijastimet. Valjaat on ostettu M&M:stä ja ovat kokoa 60. Lenkeillä Awalla on nämä valjaat yllään; kävelee niissä nätimmin, kuin jos remmi olisi kiinni pannassa. Valjaiden alle puen Awalle myös heijastinliivin silloin, kun ulkona on hämärä/pimeä. Ainakin luulisi koiran näkyvän! :) Heijastinliivi on ostettu Prismasta.
Myös turvavyövaljaat meiltä löytyy. Tosin ne eivät ole omat.. Ovat olleet "lainassa" kaveriltani jo vuoden 2011 maaliskuusta saakka.. (Joten Suvi, jos luet tämän, niin sanos nyt jo jotain hintaa noille valjaille, jos vaikka viimein ostaisin ne ellette nyt sitten niitä itse tarvitse? ;)) :D
Remminä toimii punottu köysihihna, jonka punoksen seassa on heijastinnauhaa. Remmi löytyy niin punaisena kuin mustanakin. Lenkitys tapahtuu siis jommalla kummalla näistä remmeistä. Flexikin meiltä löytyy - jäi Piikun ajoilta. Pituutta flexin hihnassa on 8metriä. Ja nyt joku jo näkee punaista, kun luki sanan "flexi" :D Täytyykin siis vielä painottaa, että en lenkitä koiraani flexissä vaan edellämainituilla remmeillä. Vaikka ei flexi-lenkityksessä mielestäni mitään pahaa ole, mikäli koira osaa siinä kulkea ja käyttäytyä hienosti ja on ennen kaikkea hallinnassa! Käytän flexiä Awalla, kun mennään vain käymään pihassa, että koira tekee tarpeensa tai kun mennään  metsään/pellolle tarpomaan. Irtihän tuota ei voi pitää, koska luoksetulo ei ole sataprosenttisen varmaa, joten flexin kanssa se saa kulkea edes vähän vapaammin. Remmit on ostettu Tokmannilta ja flexi muistaakseni Halpa-Hallista.

Jälkiliinankin sain ostettua vähän aikaa sitten viimeinkin! Pituutta liinalla on 10metriä. Olen sitä käyttänyt, kun ollaan oltu treenailemassa kaveriporukalla tokoa (me tosin Awan kanssa ollaan vähän soveltaen säädetty menemään :D) ja paikallaolon sekä luoksetulon opettelussa tuo liina on kyllä ihan huippu, tykkään (ja manaan miksen ole aikaisemmin käynyt tuota ostamassa...)!

Kynsisaksina meillä on tällaiset:

Mielestäni nuo on todella kätevät, kun niissä on tuo 'este', ettei voi leikata liikaa kynttä kerralla.
Shampoo on joku halpa, ei hyvä.. Pari kertaa oon koiran tuolla pessyt, enkä tiedä pesenkö enää.. Koiraan jäi jotenkin tunkkainen haju ja tuntui, ettei shampoo meinannut millään lähteä koirasta.. Tosi kauan sai huuhdella, että sai kaiken lähtemään.. ;o Ehkä kuitenkin pidän sen hätävarana tuolla kaapissa ainakin siihen asti kunnes saan ostettua jotain muuta shampoota. Osaisko joku suositella jotain hyvää shampoota? :)
Vasemmalla jotain näyteshampoita
Turkkia kampaillaan ja harjaillaan tämmösillä:
Tykkään tuosta.. Ei, kun suorastaan rakastan tuota wannabe-furminatoria! Tosi kätevä! Tuolla kun harjailee, niin johan lähtee kuollut karva poispois! (: Kummatkin ostettu Halpa-Hallista.


Sitten ruoka- ja vesikipot. Ruokakippo on ostettu M&M:stä ja vesikippona toimii perus metallikippo (en muista mistä on ostettu). Pentuna neiti sai syödä ruokansa Tupperwaren läpinäkyvästä muovikipposesta (koska metallikipot oli kovin suuria tuon ruoka-annoksiin nähden) ja siitähän äitee tykkäs, kun kuuli/näki mistä koira ruokansa saa "syötäkkö sä koiralle ruuan Tupperin kiposta??" x)

Raksuja säilyttelen pinkissä Orthexin muovilaatikossa. Siinä on kätevästi avattava ja suljettava, tiivis kansi, joten raksut pysyvät siellä hyvinä. 15kg:n ruokasäkin sisältö mahtuu tuonne hyvin.

Herkkupussina Hurtta-merkkinen pussukka:

Sitten meiltä löytyy tietysti kakkapussejakin! Tällä hetkellä tämmöisiä:


Awalla on myös vaatteita. Tilasin meidän palelevalle pystykorvalle talvella mittatilaustyönä takin. Eipä tarvitse enää palella -25asteen pakkasessa. Eikä ihan joka koiralla samanlaista takkia olekaan! ;) Takin on tehnyt Heidi: http://valtotuote.blogspot.fi/ Kiitos siis hänelle! :)

Awalta löytyy myös villapusero. Kätevä laittaa päälle riehumisen jälkeen viileinä päivinä (lähinnä siis talvella). Paidan on tehnyt äitini. Kiitos! :)

Ja onhan Awalla myös tonttupuku tietysti! Tämä on tosiaan vain jouluaaton vaatetus, eikä silloinkaan kokopäiväinen! Lähinnä siis vaan sen aikaa päällä, että muutaman kuvan saa napsaistua ja siinä se. En itse koiran turhaa pukemista kannata, mutta tällaiset huvitukset sallin. Eikä koirakaan tuosta kärsi, kunhan sen on totuttanut vaatteeseen. Jos koira ei voisi sietää mitään tuollaista vaatetta yllään, en niitä sille pukisi.

Sitten vähän jotain tilpehööriä. Joskus hämärällä laitan heijastimen kilisemään Awan kaulapantaan. Naksutinkin meillä on, pitäisi vain ahkerammin osata sitä käyttää! Pieni taskulamppu on oiva väline, kun kulkee pimeitä metsäteitä koiran kanssa - näkee edes vähän mihin astuu.

Tässä kaapissa säilytän pantoja, takkeja, turvavyövaljaita, heijastinliiviä yms. (Kaapin/hyllykön edessä on Awan lelulaatikko):

Tässä naulakossa kaikki päivän aikana tarvittavat ulkoilutustarvikkeet. Naulakossa lukee "Mika :)", koska veljeni on naulakon tehnyt joskus ala-asteikäisenä ^_^

Awalla on muovinen peti, jossa pehmusteena pari peittoa. Pedin merkkiä en nyt muista, mutta eipä tuo nyt niin tärkeä tieto varmaankaan ole :)

Meillä on pieni ensiapulaukku, mikä on helppo ottaa mukaan, jos lähtee jonnekin vähän kauemmas. Se sisältää mm. sidetarpeita, punkkipihdit, pinsetit ja tylppäkärkiset sakset. Tämän pakkauksen ostin Prismasta.
Näyttelyremmikin meillä on mätsäreitä varten ja siihen kaulapannaksi tuollainen 40cm-ketjupanta. Nämä olen ostanut M&M:stä.
Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, meidän kaapista löytyy "Koiran rokotus- ja terveyskortti".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti